Ahoj,
mam takovej dotaz. Spolubydlici mi ukradl stolni PC ze zamceneho pokoje, ohlasil jsem to policii, ale nepocitam s tim ze ho dostanu zpet. Mel jsem internet od UPC, je nejak mozne od nich zjistit moji MAC adresu a pripadne ji nejak najit odkud se pripojuje?
Krádež PC - lze ho vystopovat přes MAC adresu?
Krádež PC - lze ho vystopovat přes MAC adresu?
Naposledy upravil(a) Ltb dne 28 dub 2012 13:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Krádez PC
Zkus se zeptat na UPC, ale imho ti odpoví že informace neposkytují třetím stranám s výjimkou orgánů činných v trestním řízení...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ani me kdyz u nich mam smlouvu a je to udaj o me? Nejhorsi je, ze vim ze policajti s tim nic delat nebudou. I mi to primo rek a to jsem jim dal jmeno, adresu i cislo pasu. Vim na 100% ze to byl on.
-
- Pohlaví:
Pochybuji že UPC má přehled o MAC adresách a pokud ano, těžkou budou něco sami vyšetřovat.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jsi za routerem/modemem? Pokud ano, máš smolík. Poskytovatele bude zajímat právě MAC modemu/routeru (ono těžko zjišťovat MAC za ním). A UPC je myslím právě modemem podmíněno.
A i kdybys MAC zjistil, neřekne ti nikdo, odkud se přihlašuje
A i kdybys MAC zjistil, neřekne ti nikdo, odkud se přihlašuje
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: Krádež PC - lze ho vystopovat přes MAC adresu?
jj jsem (byl jsem) za routrem. Myslel jsem si to, ale chtel jsem se ujistit, ze to nevi. Nezbyva mi nez zkusit obejit nejaky bazary a podobny a doufat ze to neprodal po komponentach.
Jaká byla cca hodnota toho PC?
Just Fucking Google It!
neco prez 27k, byl kupovanej na podzim
No tak to by s tím policie měla něco dělat, páč už je to trestnej čin.
Just Fucking Google It!
ja vim, ale ten policajt co si to fotil, tak rek ze nemam zadnej dukaz ze to udelal. Ze ten co to ukrad klidne muze rict, ze to nebyl a je to slovo proti slovu. Pritom to je, ale vsem jasny ze to byl on, protoze z bytu je uz odstehovanej a nezaplatil ani najem a klice od bytu mel jen on. Vstupni dvere do bytu nebyli poskozeny a jsou s bezpecnostnim zamkem. Vylomeny byli dvere od meho pokoje.
-
- Pohlaví:
V podstatě mnoho nezáleží na ceně PC jak píše tux , krádež je krádež i když je fakt že trestný čin se vyšetřuje jinak a snad lépe než přečin. Na straně druhé počítač s cenou pod 5000,- mám asi jenom já.
Tohle může říct jenom debil, protože tento trouba na rozdíl od jiných případů kdy nevědí vůbec nic má aspoň nějaké vodítko.
Předpokládám, že s tebou sepsali nějaký protokol a tudíž tě musí informovat o průběhu vyšetřování. Pokud tak činit nebudou, upozorni je na to mailem. Pokud do 14 dnů nezareagují napiš doporučený dopis. Pokud i to budou ignorovat, obrať se na ministerstvo vnitra.
27k není zrovna málo peněz a ty se nesmíš nechat odbýt!!
ale ten policajt co si to fotil, tak rek ze nemam zadnej dukaz ze to udelal
Tohle může říct jenom debil, protože tento trouba na rozdíl od jiných případů kdy nevědí vůbec nic má aspoň nějaké vodítko.
Předpokládám, že s tebou sepsali nějaký protokol a tudíž tě musí informovat o průběhu vyšetřování. Pokud tak činit nebudou, upozorni je na to mailem. Pokud do 14 dnů nezareagují napiš doporučený dopis. Pokud i to budou ignorovat, obrať se na ministerstvo vnitra.
27k není zrovna málo peněz a ty se nesmíš nechat odbýt!!
To ze je to vsem jasny nestaci k odsouzeni, je potreba to dokazat. Muze to skoncit i tak, ze na nej podas trestni oznameni, nacez ho poda on na tebe. Jemu nikdo nic nedokaze, a ty prohrajes soud za krive obvineni z kradeze.
Pokud ten clovek neni trubka a nema tu vec doma nebo ciste nahodne nekde nevyplave sama tak je to prakticky bez sance.
Rekl bych, ze na 90% to skonci dopisem ze se nepodarilo zjistit pachatele.
Pokud ten clovek neni trubka a nema tu vec doma nebo ciste nahodne nekde nevyplave sama tak je to prakticky bez sance.
Rekl bych, ze na 90% to skonci dopisem ze se nepodarilo zjistit pachatele.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 8665
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
28 bře 2025 21:30
-
- 7
- 4152
-
od petr22
18 srp 2024 10:25
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9233
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
-
-
Instalace Office 2021 přes Deployment Tool Příloha(y)
od atari » 30 lis 2024 15:21 » v Kancelářské balíky - 5
- 3452
-
od atari
01 pro 2024 20:23
-
-
-
Bezdrátový ovladač mi nejde spárovat přes Bluetooth
od maschke0 » 11 srp 2024 21:12 » v Taktování a další úpravy PC - 14
- 10375