Asi budu používat ten python...Budu par dni testovta co mi víc vyhovuje,a pak se rozhodnu ale na python sem našel na netu obrovsé návody,ale hlavně se mi líbí že mužu ty programy spouštět i na mobilu..
Jaký programovácí jazyk pro studenta ZŠ?
Re: Jaký programovácí jazyk pro studenta ZŠ?
Dobře,mějte ale semnou prosim trpělivost,v pythonu už sem si vytvořil hello world a funguje! 
Asi budu používat ten python...Budu par dni testovta co mi víc vyhovuje,a pak se rozhodnu ale na python sem našel na netu obrovsé návody,ale hlavně se mi líbí že mužu ty programy spouštět i na mobilu..
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Python dává obrovskou volnost prasení kódu, což zrovna u Javy moc nejde 
já sem například začínal v HTML, CSS (což neni programovací jazyk) a pak v JS přes PHP a ted se učím s Javou.. Ostatní říkali, že z PHP na Javu je přechod "těžký". Já jsem teda nic moc nepocitíl, jen ty objekty.. Já ti doporučuju jako skriptovací jazyk JS nebo PHP je to jednoduché a na webu si můžeš vyhrát... a jestli si myslíš že to co napíšeš v pythonu pude hned na mobil tak to se mejlíš
, abys něco vytvořil pro mobil bude mit schopnosti tak za pul roku minimálně a ještě se to musí upravit pro mobily 
ello dere
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:

- Stav:
Přenosy/kompatibilita je u každého programovacího jazyku jiná, jestli se rozhodneš udělat aplikaci pod 64bitovým windowsem, nemusí ti jet na 32bitovým.
wops...tak todlens,můžu dát kompilovat pro w32,linux,symbian OS a stejně to hodí chybku
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Dub 2012 09:29) ---
JS je JavaScript?
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Dub 2012 09:29) ---
JS je JavaScript?
V Pascalu je středník oddělovač příkazů, takže ho musíš udělat za každým jednotlivým příkazem! Tak je doplň za všechna ta write() a writeln(), kromě posledního před end. Tam být nemusí, ale když ho uděláš, tak se také nic nestane.
Odřádkování a odsazení (začni ho používat, dost pomáhá) je tam totiž jen pro přehlednost, překladač konce řádků ignoruje, vlastně by se celý program mohl napsat do jednoho řádku, ale ten zdrojový kód by byl nečitelný a nevyznalo by se v něm ani prase (to které to tak napsalo).
Odřádkování a odsazení (začni ho používat, dost pomáhá) je tam totiž jen pro přehlednost, překladač konce řádků ignoruje, vlastně by se celý program mohl napsat do jednoho řádku, ale ten zdrojový kód by byl nečitelný a nevyznalo by se v něm ani prase (to které to tak napsalo).
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Takže,to by bylo ale,compile sucesfull ale po otevření to hned zavře..Nemá tam přijít někde pause?
PAUSE bylo v BASICu, tady to musíš buď spouštět z příkazové řádky, a nebo si na konec dát čekání na stisk Enteru. Tak tam před end přidej příkaz readln, a nezapomeň na správném místě udělat středník 
Pro informaci uživatele by bylo dobré dát mu vědět co má dělat, aby neseděl a nekoukal na černou obrazovku, al to necháme až na příště...
Pro informaci uživatele by bylo dobré dát mu vědět co má dělat, aby neseděl a nekoukal na černou obrazovku, al to necháme až na příště...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
Já osobně jsem postupoval Pascal, C, teď již půl roku C++. Po prázdninách se budu soustředit na C# a .NET. Nejlepší je, když pak půjdeš na nějakou školu kde učí programování, tam se naučíš nejvíc...
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Jak se neučit jazyky: (tahle jsem se to učil já
)
C# pak nějaké hrátky s Céčkem (tam jsem narazil
) a těď Java
C# pak nějaké hrátky s Céčkem (tam jsem narazil
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:

- Stav:
Ondoubek: Tady máš třeba jeden menší úkol, napsal jsem začátek, zkus dopsat logicky do konce tenhle malý prográmek. Snad pochopíš o co jde a co ten program dělá.
http://pastebin.com/WW0WGin3
http://pastebin.com/WW0WGin3
Chápu o co se jedná,program představuje automat a zákazník(ty,já)vybíráme co chceme,stiskeme volbu a napíše to co je tam nastaveno..Přidal jsem příchutě 
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Dub 2012 12:29) ---
Ještě ho trochu upravím,přidám ceny..
Kód: Vybrat vše
program Automat
var Tlacitko: integer;
begin
writeln('Dobrý den, vyberte si nápoj.');
writeln('1: Čaj.');
writeln('2: Káva.');
writeln('3: Kakao.');
writeln('4: Moccacino.');
writeln('5: Cappucino.');