Set top box k LCD televizi

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

NuM3Ro
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Set top box k LCD televizi

Příspěvekod NuM3Ro » 29 dub 2012 22:36

Zdravím dostal jsem starší LCD televizi: http://televize-lcd-u-nas-80-105-cm.hle ... -57963-hd/ která nemá ještě integrovaný set top box, tak bych rád dokoupil ňáký externí, jenže jaký?
Jelikož televize podporuje HD ready, tak bych rád i ňáký který HD vysílání podporuje - to je asi jediný hlavní požadavek, pak by bodl třeba i USB vstup nebo čtečka a 2 tunery, ale to je vedlejší.
V rychlosti jsem trochu pohledal a zatím mi do oka padl tento: http://www.top-tip.cz/d.190971.html. Co říkáte? Nebo víte o lepším? Sem s ním. Cenově nejlépe do 1000 Kč.
A k němu i vyhovující pokojovou anténu, vyhmátl jsem tuto: http://www.top-tip.cz/3000%1C.d.190082. ... black.html. Bude OK? Nebo kvůli HD příjmu musí téže HD příjem podporovat? Nevyznám se, díky. //Překlepy...
Naposledy upravil(a) NuM3Ro dne 01 kvě 2012 17:18, celkem upraveno 1 x.

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Set top box k LCD televizi

Příspěvekod jaro3 » 30 dub 2012 10:01

Kvalitní příjem je nutnost. Pokojová anténa může stačit jen místě dobrého signálu , jinak použít venkovní.
Bohužel co se týká vysílání HD , pokud nejsi v Praze , Brně nebo Ostravě , tak to nechytneš.

Ke koupi HD DVB-T: bude mít smysl jen nějakou dobu , protože se připravuje vysílání v normě DVB-T2 , takže pak si budeš muset koupit jiný přijímač , který dovede zpracovat normu DVB-T2... Testy už proběhly , ale zatím nejsou na trhu vhodné přijímače...
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 30 dub 2012 12:24

NuM3Ro píše:Nebo kvůli HD příjmu musí téže HD příjem podporovat? Nevyznám se, díky.

Digitální televizní vysílání probíhá na stejných kmitočtech, jako probíhalo vysílání analogové a i jednotlivé kanály mají stejné parametry (šířka pásma, kmitočtový odstup, ...). Je to proto, že přechod z analogového na digitální vysílání probíhal postupně a po přechodnou dobu musely oba systémy fungovat v éteru vedle sebe.
Proto i veškerá přijímací zařízení, která vyhovovala pro příjem analogové televize, musí - pokud jsou i po těch letech v dobrém technickém stavu - vyhovět i při příjmu digitální televize. Jediné omezení je v tom, že zatímco některé vysílače analogové televize pracovaly v 1. - 3. pásmu - tj. kanály 1 až 12, digitální vysílání se provozuje ve 4. a 5. pásmu - tj. kanály 21 až 69. Pokud tedy v některé lokalitě došlo při přechodu z analogu na digitál k přechodu z 1. - 3. na 4. - 5. pásmo, nelze používat původní anténu, protože ta je laděná na jiné kmitočtové pásmo, než ve kterém začal vysílat digitál.
Pokud je tedy v nějakém prospektu nebo v nabídce uvedeno, že anténa AB123CD je určena pro příjem digitální televize, je to jen pokus donutit kupujícího, aby přestal používat dosud fungující "analogovou" anténu a koupit si novou - "digitální".
A stejná je situace i při vysílání v HD kvalitě: z hlediska vysílaného signálu se jedná opět o staré dobré (?) analogové kanály, rozdíl je jen v použitém kodeku, kterému se do stejného kmitočtového pásma podaří "nacpat" větší datový tok, nutný pro přenos v HD kvalitě.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

NuM3Ro
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod NuM3Ro » 30 dub 2012 22:59

Takže jestli chápu dobře, DVB-T jde pomalu do kytek a bude nahrazeno DVB-T2?
Btw když bych chytal tedy jen klasický signál (ne HD) a měl bych set top box s LCD propojen HDMI kabelem, byl by obraz lepší než přes klasickej SCART nebo to výjde nastejno?
Naposledy upravil(a) NuM3Ro dne 01 kvě 2012 17:18, celkem upraveno 1 x.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 30 dub 2012 23:20

Záleží na tom, jaký signál na SCARTu využiješ. Kompozitní video (pin 19, resp. 20) je ta kvalitou nejhorší volba, lepší (dá se říct, že téměř srovnatelná s HDMI) je kvalita signálů RGB (pin 15, 11 a 7), ale pokud máš možnost jít po HDMI, není lepší volba.
Ohledně antény: pokojová anténa je vždycky tak trochu sázka do loterie a ani to, že u souseda anténa funguje, není zárukou, že u tebe to bude stejné - nutno vyzkoušet. U digitálního TV přenosu není ani tak důležitá intenzita signálu, jako jeho kvalita. Třeba já mám intenzitu jen cca 45 %, kvalita je ale 98%.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Zpět na “Vše ostatní (hw)”