Disk 20GB,ve win 2GB
Disk 20GB,ve win 2GB
Čau,dnes sem instalovat windows xp ale měl sem HDD připojené omylem pomocí jumperu v něakém 2GB modu..ale ted sem ve windows a potřebuju ho zase nastavit na 20GB..De to bez reinstalace?stačí vytáhnout jumper?
-
- Pohlaví:
Re: Disk 20GB,ve win 2GB
Podle mne by mělo, ale co ti brání zkusit to, když se tomu stejně nevyhneš.
v v tom pc totiž 2 disky IDE,80gb a 20gb..jak mám nastavit jumper u toho 20GB aby byl jako první(systémový) a na 80GB jako datový?
-
- Pohlaví:
Pokud je to na jedné kšandě, pak ten systémový by měl být na konci najumperovaný jako Master.
jo je to na kšandě,byla to moje první instalace OS na fyzickém pc,tekže sem čekal že něco zese*u
Jo dík předem,takže se na tom sys. disku nic nevymaže jo?
-
- Pohlaví:
Pokud přehazuješ jenom jumper, měníš pozici na kšandě, pak to na obsah disku nemá žádný vliv.
Nejde,systém nenabootuje a ten 80gb hdd není v biosu
Takže:
Jde jenom 2GB mod,ten se udělá propojením dvou svislých pinů jemperem v druhé řadě,ten jeden první pin počítám jako řadu
Jde jenom 2GB mod,ten se udělá propojením dvou svislých pinů jemperem v druhé řadě,ten jeden první pin počítám jako řadu
-
- Pohlaví:
Snad to chápu, je tedy asi možné že ten systém nenabootuje, ale je divný že není vidět druhý disk v Biosu. Máš tedy jeden kabel a na něm ty dva disky. Ten kabel by měl být připojen na IDE1(někde0) tedy blíž ke středu desky - CPU. Ten systémový na konci najumperován jako Master a ten uprostřed kabelu jako Slave. Bios je musí vidět.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1841
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 říj 2024 13:36