Zlyhanie PC Vyřešeno
Re: Zlyhanie PC
Dle toho print screenu to vypadá na chybu disku. Odpoj externí disk zda problém přetrvá. Pokud ano odpoj disk v PC a nainstaluj systém na extérní disk a sleduj zda to bude makat. Pokud ne, bude to nejspíš deska, pokud ano budeš vědět který disk má dost.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
CoBain_SK píše:No ten problém sa neprejavuje stále, je to fakt náhodné, raz za čas. Vlastne sa to týka všetkých mojích problémov. Myslíš, že by bola hlúposť vymeniť dosku? Už ju mám v košíku a Alza má na ňu dnes posledný deň zľavu (tak mám asi 20 minúť).
Napríklad aj to, že mi nešla zvukovka v jednom PCIe slote...
Tak pokud na to máš finance, udělej si radost

-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Práveže momentálne mám - pôvodne som chcel kupovať myš Razer Mamba a nejakú klávesnicu, no teraz sa dozvedám, že sú s ňou problémy...
Nuž, objedal som teda dosku. Plán je taký, že ako ich vymením, starú si niekde u nás v meste nechám zdiagnostikovať a ak bude závada, pošlem ju k Vám do Čiech (kupovaná na Alfe) a keďže sa už pôvodná revízia nepredáva (ktorú mám), vrátia mi peniaze. Ak nevrátia, tak bude trocha problém.
Ja som tak trocha zmrd.
edit:
Tak borci, pri googlení som narazil na jeden príspevok na konkurenčnom fóre, citujem:
"Zdravim uvazujem ze dam tuto maticnu dosku (P8Z68-V PRO/GEN3) reklamovat . Trpi dost velkym neduhom a to ze sa neda prebrat zo sleep modu . Pc 2x restartne potom nabehne ale bez toho aby sa rozbehol monitor klavesnica a mys . Po dlksom hladani som zistil ze tento problem u tejto dosky nieje nic nove a zeby sa to malo dat vyriesit v nastaveniach v biosu (FAQ na asus stranke http://support.asus.com/faq/detail.aspx ... 965F0B80A1). No ani to nepomohlo . Moja otazka znie ci sa mi to vobec oplati davat reklamovat . Nechcem aby som bol zbytocne 2 tyzne bez pc a vratia mi ju tak ako som ju tam poslal ."
Link na konkrétny topic http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 96&t=85623
U mňa sa to ale nedeje pri preberaní zo sleep mode, ale pri normálnom spúšťaní. Môže to byť napriek tomu rovnaký problém?
edit 2: po ďalšom googlení som sa dozvedel (aspoň to tak vyzerá), že pády fps v BF3 má na svedomí posledný patch do tejto hry.
Nuž, objedal som teda dosku. Plán je taký, že ako ich vymením, starú si niekde u nás v meste nechám zdiagnostikovať a ak bude závada, pošlem ju k Vám do Čiech (kupovaná na Alfe) a keďže sa už pôvodná revízia nepredáva (ktorú mám), vrátia mi peniaze. Ak nevrátia, tak bude trocha problém.
Ja som tak trocha zmrd.
edit:
Tak borci, pri googlení som narazil na jeden príspevok na konkurenčnom fóre, citujem:
"Zdravim uvazujem ze dam tuto maticnu dosku (P8Z68-V PRO/GEN3) reklamovat . Trpi dost velkym neduhom a to ze sa neda prebrat zo sleep modu . Pc 2x restartne potom nabehne ale bez toho aby sa rozbehol monitor klavesnica a mys . Po dlksom hladani som zistil ze tento problem u tejto dosky nieje nic nove a zeby sa to malo dat vyriesit v nastaveniach v biosu (FAQ na asus stranke http://support.asus.com/faq/detail.aspx ... 965F0B80A1). No ani to nepomohlo . Moja otazka znie ci sa mi to vobec oplati davat reklamovat . Nechcem aby som bol zbytocne 2 tyzne bez pc a vratia mi ju tak ako som ju tam poslal ."
Link na konkrétny topic http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 96&t=85623
U mňa sa to ale nedeje pri preberaní zo sleep mode, ale pri normálnom spúšťaní. Môže to byť napriek tomu rovnaký problém?
edit 2: po ďalšom googlení som sa dozvedel (aspoň to tak vyzerá), že pády fps v BF3 má na svedomí posledný patch do tejto hry.
► Zobrazit spoiler
- TheSpeedding
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Co sis nakonec vzal za desku ? :)
Intel Core i7 2600 + Corsair Hydro H60, MSI GTX 970 4 GB, Corsair 16GB DDR3 1600 MHz, SSD Intel 520 120 GB, HDD WD Green 1 TB, Seasonic X-760
Intel Core i5 2400 + SilentiumPC Spartan, Gainward GTX 570 1.28 GB, Kingston 8GB DDR3 1866 MHz, SSD Intel 535 240 GB, Seasonic SS-400ET
Intel Core i5 2400 + SilentiumPC Spartan, Gainward GTX 570 1.28 GB, Kingston 8GB DDR3 1866 MHz, SSD Intel 535 240 GB, Seasonic SS-400ET
Tú čo mám ale v novej revízii - Gen3. Som s ňou plne spokojný (až na tie vady samozrejme). Zajtra má prísť, tak som zvedavý...
► Zobrazit spoiler

Źmenil som zakladnu dosku a uz to facha
Ták, nová doska je už v kompe, ale čo som nezistil - zvuková karta nejde v tom istom slote, v ktorom nešla na predošlej doske - takže kde môže byť chyba?
Jedná sa o tento slot:

Jedná sa o tento slot:

► Zobrazit spoiler
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
To bude v pořádku. Ty PCIe 1x sloty pravděpodobně sdílí linky s horním slotem PCIe 16x, kde máš zřejmě grafickou kartu. Pokud využívá všech 16 linek (jako že využívá), pak ti ty PCIe 1x nepůjdou.
Hoď GK do jiného PCIe 16x slotu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Kvě 2012 20:29) ---
Tak zpět: Problém je v nastavení slotu X_16_3 v BIOSu. Pokud je PCI Expres X16_3 slot bandwidth nastaven na Auto, PCIeX1_2 je vypnut.
Zvukovku buď budeš muset dát do jiného slotu nebo PCI Expres X16_3 slot bandwidth nastavit na X1 mode čímž zase příjdeš o USB3_34.
Pokud se v tom vrtáš sám, je třeba číst manuál.
Hoď GK do jiného PCIe 16x slotu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Kvě 2012 20:29) ---
Tak zpět: Problém je v nastavení slotu X_16_3 v BIOSu. Pokud je PCI Expres X16_3 slot bandwidth nastaven na Auto, PCIeX1_2 je vypnut.
Zvukovku buď budeš muset dát do jiného slotu nebo PCI Expres X16_3 slot bandwidth nastavit na X1 mode čímž zase příjdeš o USB3_34.
Pokud se v tom vrtáš sám, je třeba číst manuál.
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 04 kvě 2012 20:31, celkem upraveno 1 x.
Nó ja ju mám v tom strednom. Ak dám GK do vrchného, nezmestí sa mi pod ňu tá zvukovka, do spodného sa zase nezmestí grafika - je dvojslotová.
//: takže v konečnom dôsledku nebudem môcť používať USB 3.0?? Nie je to nejaké nedomyslené?
//: takže v konečnom dôsledku nebudem môcť používať USB 3.0?? Nie je to nejaké nedomyslené?

Naposledy upravil(a) cobr4in dne 04 kvě 2012 20:33, celkem upraveno 1 x.
► Zobrazit spoiler
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pak PCI Expres X16_3 slot bandwidth nastav na X1 mode