Minimální systém. požadavky a využití CPU

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

vespa
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Minimální systém. požadavky a využití CPU

Příspěvekod vespa » 07 bře 2007 09:28

Jak je to vlastně s využitím CPU u her? Minimální systémový požadavek je např. Procesor 800MHz. Já mám 1,8 GHz a hra přesto bere 90-100%.

Reklama
franticek
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod franticek » 07 bře 2007 09:45

Minimální požadavek souvisí s nejhorším nastavením grafiky a pomalým fps. BTW zkus sbalit nějaký větší soubor pomocí raru na 200MHz a 2GHz CPU a ejhle, vždy si to vezme kolem 90%. :smile: Akorát u slabšího si můžeš mezitím zajít na oběd a u silnějšího jen na kafe.

vespa
nováček
Stav:

Příspěvekod vespa » 07 bře 2007 10:24

franticek píše:Minimální požadavek souvisí s nejhorším nastavením grafiky a pomalým fps. BTW zkus sbalit nějaký větší soubor pomocí raru na 200MHz a 2GHz CPU a ejhle, vždy si to vezme kolem 90%. :smile: Akorát u slabšího si můžeš mezitím zajít na oběd a u silnějšího jen na kafe.

To mě napadlo, co píšeš. V nastavení grafiky jsem stáhl co se dalo, všechno tak na 25-30%, něco jsem vypnul úplně a ušetřil jsem všehovšudy asi 5% CPU. Takže to asi mám chápat tak, že požadavek 800MHz znamená, že se to na takovou spotřebu nastavit dá, ale asi to už nebude moc k dívání.

franticek
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod franticek » 07 bře 2007 10:48

Přesně tak - FPS udává, kolik se ti zobrazuje obrázků za sekundu, ideálně 15 a více - udává to vlastně plynulost hry. V průběhu hry se to samozřejmě mění - čím více výbuchů, nepřátel atd, tak to méně stíhá. Takže silnější PC - více FPS při stejném zatížení, více detailů, větší rozlišení atd.

mikel
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mikel » 07 bře 2007 12:18

O FPS, detaily, rozlišení, apod. se stará GPU (grafický procesor) na grafárně. Takže i se stejným CPU, ale s lepší grafárnou, docílíš lepších výsledků.
Každá složitější aplikace, a hry mezi ně patří, si rezervuje velkou část výkonu CPU pro početní operace. A právě u složitých aplikací jako hry, grafické programy, archivátory, atd., které vyžadují velký početní výkon, to chodí tak, že po odečtení výkonu nutného pro procesy s největší prioritou (systémové procesy) je celý zbylý výkon využit pro tyto aplikace. A nezáleží na tom, jestli máš 1 GHz nebo 3 GHz, protože některé aplikace nebo hry by dokázaly "uživit" i 2 dvoujádrové procesory.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

franticek
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod franticek » 07 bře 2007 13:00

Chtěl jsem to napsat polopaticky. I ze silné GPU na slabém CPU toho FPS moc nevytřískáš a naopak. Prostě jedno závisí na druhém. A výsledkem, co pozná uživatel fyzicky je právě FPS. 8)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Využití 2. NTB jako externí monitor - KABELEM
    od DenyKr » 14 zář 2024 19:40 » v Vše ostatní (hw)
    6
    3565
    od DenyKr Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 13:25
  • TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
    od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3140
    od Daniel_Jackson Zobrazit poslední příspěvek
    27 zář 2024 22:17
  • Logitech G Saitek Pro Flight Yoke Pro System
    od peta501 » 19 dub 2025 01:11 » v P: Hardware
    0
    1935
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    19 dub 2025 01:11
  • Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
    od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony
    15
    3724
    od MoA285 Zobrazit poslední příspěvek
    28 kvě 2025 00:59

Zpět na “Hry”