Dobrý den
Vim je to asi moje chyba,ale rád bych měl i vaši odpověď..Včera ráno byl velký vítr měl sem otevřený okno a drclo to do skleničky s vodou..Měl sem na stole notebook a trošku se to na něj zespoda vylilo asi tak půl centimetru. Rychle sem vše vypojil a ihned očistil. Nechal sem ho celej den sušit kdyby náhodou tam něco bylo.Poté sem ho večer pustil vše normálně šlo,ale když sem zapojil kabel od adaptéru k notebooku(ten kabel kterým se dá nabíjet baterka a NT může ject jen na elektřinu) najednou zčernala obrazovka a nic se nedělo.. Tak se to teda vypojil a stále tak sem ho ručně vypnula zapnul a prostě větrák mi běží je zapnutej i myš jde ale prostě mám černou obrazovku. Chci se vás zeptat co s tim mám dělat teda dál? Mám ho už od včera pod oknem aby se sušil ted také když je to horko. Mám ho dát do opravny nebo co mám dělat? Děkuji ze nějaké odpovědi.
PS: píšu ze ségřiny NT.
Nejde Notebbok
Re: Nejde Notebbok
No, jestli je pořádně suchej a nejde obrazovka - myslim, jestli tam něco nezkratovalo (možná tam zbyl nějakej kousek vody). Osobně si to nedokážu vysvětlit že běžel a najednou ne, zkus se podívat zespoda dovnitř a vyfoukej to fenem (nespal ho
). Když ani to nepomůže, obrať se na nějaký server.

Notebook : Intel Core i3 3110M 2.4 GHz | RAM 6GB | LENOVO G500 | AMD Radeon HD 8750M 2GB | Win 10 Pro 64-bit
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Každopádně dát do servisu, pokud ani po několikadenním vysušování nenaběhne, patří to do rukou odborníka. A jen tak mimochodem: kolik to je v objemových jednotkách "asi půl centimetru vody"? 

ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Snad jasný ne? 1dm je 1 litr, takže si to jednoduše převedeš.
Počítám teda s tím že má na mysli cm³
Počítám teda s tím že má na mysli cm³

Just Fucking Google It!
Vzhledem k Tvému dotazu předpokládám,že nemáš toliko zkušeností s PC a k dokonalému vysušení je potřeba notebook rozebrat,protože voda je prevít a dostane se do míst odkud se těžko pak dostává a jen sušením na slunci to nevyřeší.Horší pak je,že při Tvém mylném přesvědčení,že je už suchý jsi ho zapojil a tím sis způsobil ještě větší škodu,protože došlo ke zkratu.
Máš 2 možnosti,buď ještě zkusit rozebrat notebok a pořádně vysušit a pak po vysušení zkusit,zda půjde,nebo servis,protože sis tam něco spálil.
Máš 2 možnosti,buď ještě zkusit rozebrat notebok a pořádně vysušit a pak po vysušení zkusit,zda půjde,nebo servis,protože sis tam něco spálil.
Dobrý den
No tak s tou vodou měl sem asi 100 ml vody ale když se převrátila tak na stole bylo půl centimetru vody.
Teď sem ho rozjel,a funguje v pořádku. Předtim se mi také rozjel, ale když sem připojil ten kabel od adaptéru byla najednou černá obrazovka.. Je tedy problém někde v tom kabelu od adapteru nebo v té koncovce z druhé strany kam se zapojuje? Adaptér byl připojen když se vyvrhla voda..
Mám to tedy rozebrat a důkladně fénovat a koupit novej adaptér k NT?
No tak s tou vodou měl sem asi 100 ml vody ale když se převrátila tak na stole bylo půl centimetru vody.
Teď sem ho rozjel,a funguje v pořádku. Předtim se mi také rozjel, ale když sem připojil ten kabel od adaptéru byla najednou černá obrazovka.. Je tedy problém někde v tom kabelu od adapteru nebo v té koncovce z druhé strany kam se zapojuje? Adaptér byl připojen když se vyvrhla voda..
Mám to tedy rozebrat a důkladně fénovat a koupit novej adaptér k NT?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Funguje v pořádku: to znamená i s adaptérem, nebo jen z baterek?
Pokud si na to troufneš, rozeber, pokud netroufneš, nerozebírej. Těžko odpovědět jinak, je to asi tak, jako když se doktor ptá po telefonu manželky, jestli si má troufnout na náročnou operaci, kterou ještě nedělal.
S koupí adaptéru bych počkal, až bude notebook dokonale vysušený, případně ten stávající vyzkoušej v jiném notebooku.
Pokud si na to troufneš, rozeber, pokud netroufneš, nerozebírej. Těžko odpovědět jinak, je to asi tak, jako když se doktor ptá po telefonu manželky, jestli si má troufnout na náročnou operaci, kterou ještě nedělal.
S koupí adaptéru bych počkal, až bude notebook dokonale vysušený, případně ten stávající vyzkoušej v jiném notebooku.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
asi jo, fenuj to, ale nedávej bacha.
Notebook : Intel Core i3 3110M 2.4 GHz | RAM 6GB | LENOVO G500 | AMD Radeon HD 8750M 2GB | Win 10 Pro 64-bit
Řeknu to takhle,nic přeci neztratíš tím,že se pokusíš rozebrat i ten adaptér,koupit ho můžeš vždycky.
Ano přesně tak Notebook jde jen s baterkou,když sem pak zapojil adaptér byla černá obrazovka jinak vše šlapalo. Dneska odpoledne sem ho ještě vyfénoval zapnul a zase fungoval vpohodě,ale netroufám si dát zase adaptér,který jsem taky vyfénoval i z druhé strany notebooku kde je ten vstup.
Suší se tedy už něco přes den. Mám tedy ještě čekat, zítra to zkusit rozebrat,vyfénovat a zkusit zapojit i s adaptérem?
Suší se tedy už něco přes den. Mám tedy ještě čekat, zítra to zkusit rozebrat,vyfénovat a zkusit zapojit i s adaptérem?
Dej si panáka slivovice, pak to zapojíš určitě 
Notebooky jsou většinou voděodolný takže máš jistotu že se voda nedostala ven. Můžeš to zkusit rozebrat, ale dneska se ty levný plasty hned rozpadnou takže ti to pak nemusí držet někde pohromadě.

Notebooky jsou většinou voděodolný takže máš jistotu že se voda nedostala ven. Můžeš to zkusit rozebrat, ale dneska se ty levný plasty hned rozpadnou takže ti to pak nemusí držet někde pohromadě.
Just Fucking Google It!