Vhodný kabel k monitoru
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Vhodný kabel k monitoru
Mám monitor Samsung SyncMaster 2223NW a řeším menší problém. Originální VGA kabel, který k němu byl je už v dost dezolátním stavu, tudíž ho chci vyměnit za nový. Koupil jsem cca za 200 Kč v Planeo Elektro VGA kabel značky Belkin. S tím jsem ale narazil, protože když ho zapnu, tak mi nechce zobrazit rozlišení mojeho monitoru, což je 1680x1050. Zajímavostí ale je, že když při zapnutém PC ten kabel vyměním za starý, tak mi to moje rozlišení normálně zobrazí, ale jakmile restartu nebo vypnu a zapnu PC, tak už to spadne do jiného rozlišení a nejde s tím nic dělat. Co s tím ? Vše nastavuju v Catalyst control center a nepomáhá.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vhodný kabel k monitoru
Nemyslím, že by byla chyba v kabelu. Belkin, pokud vím, není špatná značka ale ikdyby byl kabel nějaký zmetek, projevilo by se to jinak... Zkus to trochu víc rozebrat. PC vypni, vyměň kabel a zapni. Když bude jiné rozlišení, změnit nejde? Jsou na výběr nějaká rozlišení? Jaký máš OS?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tak Windows mám 7 v 64 bitové verzi. Když originální kabel vyměním za toho belkina při chodu PC, tak jak říkám, moje rozlišení 1680x1050 mi to v pohodě zobrazí. Jakmile ale vypnu a zapnu PC tak se to ztratí a je tam nějaké snad 1600x1200 nebo tak nějak a místo Samsung SyncMaster 2223NW tam mám Obecný monitor nepodporující technologii pnp.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak asi nainstaluj ovladače ne? Mrkni do správce zařízení jestli tam není nějaký "?" nebo "!". A to tvoje rozlišení tam nejde po restartu dát ani manuálně? Jestli tam pouze není to tvé, zkontroluj ty ovladače.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Mám všechny aktuální ovladače od grafiky, všechny aktualizace Windows, včetně ovladače přímo monitoru a stále stejný problém. Nejde to nastavit ani manuálně. Jak říkám (jako by ten kabel to moje rozlišení neuměl zobrazit), přitom je zvláštní, že když je vyměním ty kabely za chodu PC tak mi ho to normálně zobrazí.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Z čehož vyplývá, že to kabelem není... Jaké tam máš teda rozlišení respektive, co to dělá. Výraz "nejde to nastavit" mi moc nepomůže.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
TADY PROSÍLÁM SCREENY :
1. SCREEN (NAPOJEN ORIGINÁLNÍ KABEL)

2. SCREEN (NASTAVENÍ ROZLIŠENÍ PŘI ORIGINÁLNÍM KABELU)

3. SCREEN (NAPOJEN KABEL BELKIN)

4. SCREEN (NASTAVENÍ ROZLIŠENÍ PŘI KABELU BELKIN)

1. SCREEN (NAPOJEN ORIGINÁLNÍ KABEL)

2. SCREEN (NASTAVENÍ ROZLIŠENÍ PŘI ORIGINÁLNÍM KABELU)

3. SCREEN (NAPOJEN KABEL BELKIN)

4. SCREEN (NASTAVENÍ ROZLIŠENÍ PŘI KABELU BELKIN)

- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno, zvláštní. Zkus přeinstalovat ty ovladače při čemž zapoj ten nový kabel. Zapojuješ ho to jednoho a toho samého konektoru? Jinak, rozlišení se dá ve W7 pohodlně nastavit, když klikneš pravým na plochu a z kontextové nabídky vybereš Rozlišení obrazovky. Nevím, mám nVidii ale co když dáš to "zjistit zobrazovací zařízení"?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
V případě nového kabelu pošle monitor špatnou informaci o rozlišení do grafické karty - což se neděje při použití starého kabelu, kdy dojde do grafiky správná informace. Po restartu se informace o rozlišení neukládá a hledá se znova. Můžeš to ověřit i za chodu, kdy zapoj starý - rozlišení bude OK, připojíš nový - opět OK a zkus potom rozpoznat nově signál monitor-výstup GK (tlačítko Source na monitoru).
Nechal bych si v krámu kabel vyměnit.
Nechal bych si v krámu kabel vyměnit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
On ho každopádně mylně identifikuje jako CRT. Rozhodně bych kabel reklamoval.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3037
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
08 lis 2024 06:51