Zdravím,
pořídil jsem si rámeček na druhý HDD, který se vloží do notebooku místo DVD mechaniky. Sice mechaniku moc nepoužívám,ale čas od času je zapotřebí.Existuje nějakej kabel, kterým by se dala mechanika připojit do USB? Našel jsem toto http://aukro.cz/kabel-pro-pripojeni-sat ... 90874.html , ale to je na SATA mechaniku,já mám IDE.
Kabel na připojení DVD mechaniky do USB
-
- Pohlaví:
Re: Kabel na připojení DVD mechaniky do USB
Toto ne,tohle je převodník pro disk.Ten konektor na mechanice vypadá takto viewtopic.php?f=40&t=85781 .
-
- Pohlaví:
V tom tvém odkazu se nevyznám a žádný konektor na mechanice tam nevidím, ale vím jak vypadá IDE.
Ostatně píšeš:
Praktický převodník určený pro přímé připojení libovolného IDE zařízení k počítači přes univerzální vysokorychlostní sběrnici USB 2.0. Umožňuje jednoduché připojení pevných disků, optických mechanik a dalších zařízení přímo za běhu počítače bez složitého nastavování propojek a obtížné konfigurace. Součástí balení je i redukce z 40 pinového rozhraní na 44 pinové, kterým se připojují pevné disky velikosti 2,5". Samozřejmostí je přibalený napájecí zdroj. O aktuálním stavu zařízení informují dvě informační LED diody.
Obávám se, že jenom kabel IDE na USB neexistuje, ale jistě to nevím, nenašel jsem ho.
Ostatně píšeš:
a já ti dal odkaz na:Existuje nějakej kabel, kterým by se dala mechanika připojit do USB?
Praktický převodník určený pro přímé připojení libovolného IDE zařízení k počítači přes univerzální vysokorychlostní sběrnici USB 2.0. Umožňuje jednoduché připojení pevných disků, optických mechanik a dalších zařízení přímo za běhu počítače bez složitého nastavování propojek a obtížné konfigurace. Součástí balení je i redukce z 40 pinového rozhraní na 44 pinové, kterým se připojují pevné disky velikosti 2,5". Samozřejmostí je přibalený napájecí zdroj. O aktuálním stavu zařízení informují dvě informační LED diody.
Obávám se, že jenom kabel IDE na USB neexistuje, ale jistě to nevím, nenašel jsem ho.
V tom mojem odkazu je to hned první obrázek.Na tom převodníku z tvého odkazu vidím pouze ten 40 pinovej konektor,ale moje mechanika má úplně jinej.
-
- Pohlaví:
Tak jsem nějak blbě četl - obrázek jsem malinko zesvětlil.
Pak jsem našel toto: http://www.lan-shop.cz/redukce-usb-2-0- ... 2-5--37479
Pak jsem našel toto: http://www.lan-shop.cz/redukce-usb-2-0- ... 2-5--37479
To by možná i šlo,ale zase ta cena. Použiju to jen párkrát,tak mi to přijde zbytečně drahý.Našel jsem toto,co myslíš? http://pocitace.aukro.cz/usb-sata-ide-a ... 43353.html
-
- Pohlaví:
Myslím, že je to ono. Ostatně máš tam možnost napsat prodejci, tak to s ním prober. 

Už jsem mu samo psal,ale napsal mi,že tam je podobný konektor,ale neví jestli to bude pasovat.Snad mi pošle fotky tak to sem pak hodim.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
A je problem cas od casu prohodit ramecek s HDD a mechaniku? Dalsi moznost je zakoupit primo externi USB Slim mechaniku.
Protoze notebookove interni ATAPI mechaniky maji nestandartni rozhrani a pro jejich externi pripojeni potrebujes krome zminene redukce s napajenim jeste tento mezikus (a asi i napajeci redukci Molex->FDD).
Protoze notebookove interni ATAPI mechaniky maji nestandartni rozhrani a pro jejich externi pripojeni potrebujes krome zminene redukce s napajenim jeste tento mezikus (a asi i napajeci redukci Molex->FDD).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Problém to právě je.Můj notebook má standartně disk s rozhraním IDE.Z bratrova notebooku jsem získal disk SATA a ten přijde právě do toho rámečku a budu ho používat jako hlavní.Takže ho vyndat nebudu moct.Nejvíc sem se bál jak na ten disk dostanu Windowsy,ale pak mi došlo,že je možný je instalovat i z flashky,takže to snad nějak půjde.
Myslíš teda, že ta redukce na kterou jsem dával odkaz nebude fungovat?
Myslíš teda, že ta redukce na kterou jsem dával odkaz nebude fungovat?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na 99,9999999% samotna nebude stacit, vyse jsem ti vsak popsal mozna reseni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3074
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
08 lis 2024 06:51
-
- 19
- 4248
-
od Fargotroniac
09 čer 2025 13:19
-
- 0
- 3144
-
od neytos
06 lis 2024 11:43
-
- 8
- 3513
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 5149
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-