Gmail - "Suspicious sign in prevented"

Jakékoliv komunikační nástroje jako Skype, ICQ, Windows messenger...ale i různé diskuze, chaty…

Moderátor: Mods_senior

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Gmail - "Suspicious sign in prevented"

Příspěvekod Darth Vader » 10 kvě 2012 21:43

Dobrý den,
dnes mi na mou Gmail schránku dorazily čtyři podivné emaily s předmětem "Suspicious sign in prevented". Jako odesílatel byl uveden email accounts-noreply@google.com. Text emailu říká:

Someone recently tried to sign in to your Google Account XYZ@gmail.com. We prevented the sign-in attempt in case this was hijacker trying to acces your account. Please,review the details of the sign-on attempt:

May 10, 2012 7:34am GMT
IP Adress:186.88.XXX.25 (tato IP ve dvou ze čtyř mailů. Ve dvou dalších mailech byla jiná IP)

A následoval text o tom že pokud jsem se nepřihlašoval já tak že se asi někdo pokoušel přihlásit do mého účtu. Zpráva bude nejspíše pravá, protože v ní není žádný odkaz který by říkal "TADY SI ZMĚŇ HESLO", jen odkaz na návod.
Samozřejmě jsem si změnil heslo (ne přes odkazy, normálně přes Nastavení), zároveň jsem strávil hodinku a půl měněním hesel všude jinde.

Chtel bych vědět, co to má vlastně znamenat a jak bych se měl zachovat. Chápu správně, že ten, dko se pokusil přihlásit, znal moje heslo? A je pravděpodobné, že to byl nějáký čech přes proxy? Mám jít na policii? A stalo se to ještě někomu?

Budu hrozně rád za všechny odpovědi, dost mě to vykolejilo.
Děkuji
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Gmail - "Suspicious sign in prevented"

Příspěvekod guest » 10 kvě 2012 22:00

Těžko říct co je to za útok, ale heslo jistě nezná, jinak by se přihlásil. Spíš se o to jen pokoušel někdo kdo zná jméno účtu. Na policii to rozhodně není, takové věci se dějou stále.

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 10 kvě 2012 22:07

Blue Spirit
fuuf, ani nevíš jak se mi ulevilo. V podstatě nějákejch půl dne předtim jsem se na mail přihlašoval v internetový kavárně (velkej řetězec, žádná knajpa), tak jestli to mohlo být odtamtud? Nikdy jsem se v internetové kavárně na mail nepřihlašoval, a zrovna když se přihlásím tak "BUM". Doufám, že to není od nich, to by teda bylo pěkný.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 10 kvě 2012 22:23

Naopak, od nich to bude velice pravděpodobně - jinak by to byla velká náhoda. Tohle přihlašování z kavárny bych rozhodně nedoporučoval, nevíš jestli tam nemají nějaký keylogger a nesledují co kdo píše. Ne snad zrovna že by chtěli vybrat někomu účet v bance, ale možné je všechno.
Pokud chodíš do IK a máš potřebu odtamtud psát, pak bych doporučil založit si pro tyto účely ještě jeden účet a nepoužívat ten tvůj "úřední".

Nemyslím, že by sis s tím měl dělat starost, ale to co píšu ber jenom jako můj názor, protože coé se skutečně stalo nemohu vědět. :wink:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Keylogger

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Gmail-cudzia aktivita v prístupe v gmail Příloha(y)
    od SteveDS » 06 zář 2024 21:58 » v Vše ostatní (bezp)
    2
    2907
    od SteveDS Zobrazit poslední příspěvek
    06 zář 2024 22:10
  • Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
    od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu
    17
    7710
    od rhsCZ Zobrazit poslední příspěvek
    14 kvě 2025 18:57
  • Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
    od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    4040
    od jaro3 Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:56

Zpět na “Komunikace na internetu”