dnes mi na mou Gmail schránku dorazily čtyři podivné emaily s předmětem "Suspicious sign in prevented". Jako odesílatel byl uveden email accounts-noreply@google.com. Text emailu říká:
Someone recently tried to sign in to your Google Account XYZ@gmail.com. We prevented the sign-in attempt in case this was hijacker trying to acces your account. Please,review the details of the sign-on attempt:
May 10, 2012 7:34am GMT
IP Adress:186.88.XXX.25 (tato IP ve dvou ze čtyř mailů. Ve dvou dalších mailech byla jiná IP)
A následoval text o tom že pokud jsem se nepřihlašoval já tak že se asi někdo pokoušel přihlásit do mého účtu. Zpráva bude nejspíše pravá, protože v ní není žádný odkaz který by říkal "TADY SI ZMĚŇ HESLO", jen odkaz na návod.
Samozřejmě jsem si změnil heslo (ne přes odkazy, normálně přes Nastavení), zároveň jsem strávil hodinku a půl měněním hesel všude jinde.
Chtel bych vědět, co to má vlastně znamenat a jak bych se měl zachovat. Chápu správně, že ten, dko se pokusil přihlásit, znal moje heslo? A je pravděpodobné, že to byl nějáký čech přes proxy? Mám jít na policii? A stalo se to ještě někomu?
Budu hrozně rád za všechny odpovědi, dost mě to vykolejilo.
Děkuji