Vir Kryptik Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Vir Kryptik

Příspěvekod Hastalda » 11 kvě 2012 11:36

Ahoj,
potřebovala bych poradit, jak mám postupovat – asi před dvěma týdny jsem si chtěla stáhnout materiály do školy (byl soubor v rar) a při načtení stažení 100% se zobrazila na PC infiltrace Kryptik. Obratem se zobrazila zpráva z mého antivirového programu ESET NOD32, že bylo zachyceno a následně uloženo do karantény, takže jsem tomu dál nevěnovala pozornost. Jenže pak se mě začalo poměrně dost zpožďovat PC – s vazbou na internet. Asi před měsícem dělal T-mobile nějaké změny na interním serveru pro ty uživatele, co měli sjednaný internet od společnosti České radiokomunikace, takže jsem spojila s tímto a uděřila na operátora. Tam technici odkontrolovali a pouze mě sdělili, že z jejich strany je všechno v pořádku, internet běží standardně a že je zřejmě tím, že hodně stahuju – ale já prakticky vůbec nestahovala. Všimla jsem si, že po zapnutí PC se mě některé kony na ploše podbarví lehce modře a ve správci úloh vždy naběhne jakýsi proces, který než stačím zrušit, zmizí sám.
Nakonec se mě podařilo zjistit, že podobný problém řešil uživatel na viry.cz (http://www.viry.cz/clanek/likvidace-haveti), kterému zůstal vir v PC a odesílá data z jeho PC. Snažila se postupovat stejným způsobem, tj. nejdříve jsem nainstalovala CCleaner a zpustila pročištění adresářů. Poté jsem vypnula volbu na obnovení systému na všech jednotkách. Jenže PC se automaticky – jak mělo, nerestartovalo, tak jsem restartovala ručně. Ikony už podbarveny nejsou, ale zpoždění PC trvá dál a mě přijde, že vir mě stále zůstal v PC, (i přesto, že ručně zpuštěná kontrola antivirového programu nic nenašla).
Prosím, jde nějak odkontrolovat, zda mě stále zůstal vir v PC a zlikvidovat ho ?
Moc děkuju za pomoc,
Katka

Reklama
yar1n
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Vir Kryptik

Příspěvekod yar1n » 11 kvě 2012 11:42

Zdravíčko,
postupuj podle tohoto návodu viewtopic.php?t=5119 a poté založ nové téma v sekci HiJackThis. Místní odborníci ti jistě budou schopni poradit.
asus p8p67 rev.3 | intel i5 2500k | Asus Matrix 5870 platinum | 8Gb DDR3 1333 Mhz RAM | 1TB WD | Corsaire cmpsu-750tx | 24'' LG Flatron | Razer Megalodon | Razer Lycosa Mirror | Razer Gloliathus alpha | Logitech G9x

guest

Příspěvekod guest » 11 kvě 2012 11:42

Vítej na PC-Help!

Přejdi do sekce Hijack This, podle návodu co mám v podpisu /najdeš ho i tam/ stáhni HjT, udělej log a požádej o kontrolu. Tamní odborníci poradí jak dál.

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Hastalda » 11 kvě 2012 12:03

Moc děkuju - jdu na to ;o)

guest

Příspěvekod guest » 11 kvě 2012 12:12

Tady prosím klikni na tu zelenou fajfku vpravo - Vyřešeno, ať se to uzamkne.

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Vir Kryptik  Vyřešeno

Příspěvekod Hastalda » 11 kvě 2012 19:18

Potvrzením bude vyřešeno v sekci Viry, antiviry, firewally a v sekci HJT mám potvrdit zvlášť ? To že se v logfile z Malwarebytes nic neukázalo, můžu pokládat jako že je v pořádku?

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”