Nabíhání oken "drhne"
- Avalanche
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nabíhání oken "drhne"
Mam problmek: Jakmile se po zapnutí počítače objeví logo windows a taková načítací lištička, počítač zamrzne a pomůže jen restart natvrdo. Neví někdo, čím by to mohlo být?
- Avalanche
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No abych se priznal jednou uz sem mel problem, ze mi komp nebral dve petsetdvanactky. Pak sem drobinek pretaktoval procesor a druha petsetdvanactka zacala slapat. Ale windows se mi nikdy nepodari spustit napoprve. Neexistuje nejakej program, pri kterym bych nemusel nechat kompa pul dne v bootovací sekvenci a cekat nez skonci nekonecny testy? Sem zvyklej si na kompu poustet filmy a surfovat po netu.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Otestuj paměti a nebo zkus vyměnit zdroj, podle té značky nestojí za moc a jak uvádíš příznaky, je krajně podezřelý z uvedených problémů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak tomu nějak nerozumím, jednou píšeš, že jsi to přetaktoval, jednou podtaktoval. Co si mám pod tím představit? Podle všeho se paměti hádají. Zkus také uklidit a zkontrolovat disk. Pokud to zlobí od té doby, kdy jsi přidal druhou paměť, tak si asi paměti nerozumí. Jak vlastně dopadl test paměti Memtestem, nebo Goldmemory?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Avalanche
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No uz se to se*e od vanoc.. Uz sem PC mel asi 3 mesice pretahtovanej. Mel sem 512 RAM nejakou VData. Najednou zedne na den se pocitac zpomalil a restartovaval se pri pokusech o zapnuti. Koupil sem RAM Kingston a zaroven podtaktoval procesor zpet na základní takt. Kingstonka si s VData nerozumela. Pocitac ani nenabeh Svetla svitila, ale nic se nedelo. Tedy koupil sem uplne totoznou Kingstonku. Problemy pretrvaly. Problem pokracoval, i kdyz byla zapojena jen jedna RAM. Mezi tim jsem kompletne preinstaloval cely HDD. Po nejakym tom mesici sem v biosu nejakym nastrojem zvisil takt a zapojil i druhou RAMku. Ta bezi s tim, ze se pocitac kousne v prubehu nacitani windows. Nekdy to zamrzne pri nacitani, jindy zase na obrazovce "Vitejte" a nekdy na me vyjede modra obrazovka s tim, ze byl nalezen problem a aby se zamezilo poskozeni pocitace byl system vypnut a nasleduje vypis RAM. Parkrat jsem to projizdel MemTestem, ale nikdy to nebylo zcela bez chyby. Ani s predeslyma RAM. Ale vzdy jsem mel vice chyb, kdyz byly obe pameti zapojene.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podle Tvých informací se na Pc nahromadilo asi více chyb. Jednak paměť (pokud test zjistil chybu, tak je to jasné), jednak i disk (stáhni si prográmek na otestování HD od výrobce disku a otestuj) a jestliže máš na disku důležitá data, tak je urychleně zálohuj. Ok asi nejsou ani všechny ovladače. Pokud jsou paměti ještě v záruce a to asi jsou, tak je reklamuj(nejlépe přiložit protokol z testu paměti). Doufám, že jsi zkoušel kvalitnější a výkonnější zdroj. Chce to postupovat systematicky a postupně vyloučit chybné komponenty. Jinak se budeš u PC jen vztekat a ne jej využívat pro zábavu, či práci.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”