Zdravím,
mám v notebooku dva disky,ten druhý je místo DVD mechaniky.Na jednom disku mam nainstalovanej Win XP-ten potřebuju zachovat a druhej mam prázdnej-na ten chci dostat taky Win XP.Zkopíroval jsem instalační DVD s Win XP na ten prázdný HDD a dal instalovat.Pak jsem zvolil čistou instalaci,psalo to že kopíruje soubory a tady nastává bod zlomu.Bojim se,aby mi ta instalace neprovedla něco i s tim stávajícím diskem.Ten potřebuju zachovat.Jak to tedy je?Můžu v klidu instalovat nebo ne?Nebo máte někdo jinej způsob,jak ty Win XP dostat na ten druhý disk?
Děkuji
Instalace Win XP z Win XP Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Instalace Win XP z Win XP
Pokud vše děláš na tom prázdným disku, druhému se nic nestane.
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
já bych tedy dal ten prázdný na místo toho tvého kde máš WXP a dal tam DVD mechaniku a pak bych to zase prohodil...
Prohodit to právě nejde.Rozhraní disku, který je v notebooku standartně je IDE, ten druhý mám SATA připojený přes rámeček.
Snad dělám vše na úrázdným, nevim, zas tolik tomu nerozumim.PC mam spuštěnej přes disk kde mam Win XP.Na druhý disk hodim soubory a spustim setup.exe.Pak jedu podle instrukcí.Ale vše dělám z toho stávajícího Win XP,tak se bojim,aby to na něj nemělo vliv.
Snad dělám vše na úrázdným, nevim, zas tolik tomu nerozumim.PC mam spuštěnej přes disk kde mam Win XP.Na druhý disk hodim soubory a spustim setup.exe.Pak jedu podle instrukcí.Ale vše dělám z toho stávajícího Win XP,tak se bojim,aby to na něj nemělo vliv.
Tak se mi povedlo nainstalovat na ten prázdný disk Win XP.Ale,pokud z notebooku vyndám disk C (ten původní) a spustim PC,tak windowsy nenaběhnou.Zůstane černá obrazovka s nápisem NTLDR nenalezen.Restartujte stisknutím kláves Ctrl+alt+del.Pokud mám v PC oba disky najednou,tak mi to při startu dá na výběr který win chci spustit a fungují oboje.Kde je prosím chyba?
Protože NTLDR je na tom prvním disku. Lepší je tan s nainstalovaným XP odpojit a nechat pouze ten,na kterej se má instalovat.XP je možný instalovat na stolním PC a při prvním restartu ho přendat do notebooku a pokračovat v instalaci (tenhle postup pouze pokud to jinak nejde).
Jenže já ten původní disk nemohl odpojit,jinak bych nenainstaloval XP na ten druhý disk.Jak tedy teď postupovat,abych to rozchodil?
Odpojit disk a dát DVD mechaniku,nebo bootovat instalaci z USB
DVD mechaniku neni možný připojit.A flashku mi to nenabootuje.To jsem zkoušel.Nejde ta instalace nějak opravit a dodat tam ten NTLDR?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 2444
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 19:21