Jak nebezpečné by bylo provozovat vysílačku s HB9CV anténou?
Jak nebezpečné by bylo provozovat vysílačku s HB9CV anténou?
Tady je návod na instalaci F konektoru na PMR vysílačku. Pokud se pak vysílačka připojí ke HB9CV anténě, podstatně se vysílačce zvýší dosah? Co jsem ale četl není u nás vysílání v takovém pásmu legální. Chci se tedy zeptat, jaká je šance, že mi na to někdo příjde a případně co by mi hrozilo?
Re: Jak nebezpečné by bylo provozovat vysílačku s HB9CV anté
V 1. případě pokuta. Ale taky záleží koho potkáš. A zjistitelný to spíš není ale to se poptej někoho kdo se ve vysílačkách vyzná.
-
- Pohlaví:
Proč by vysílání v takovém pásmu bylo nelegální, když právě z toho důvodu vysílání si tu vysilačku koupil? Nelegální je zřejmě ta úprava, kterou zvyšuješ "výkon".
Nemělo by to ničemu vadit, pokud tím nebudeš rušit např. příjem TV ve svém okolí.
Nemělo by to ničemu vadit, pokud tím nebudeš rušit např. příjem TV ve svém okolí.
Napsal jsem to špatně, Blue Spirit má pravdu, nelegální je to zvýšení výkonu. Neměli byste odkaz přímo na část zákona, která se tímto zabývá?
Jsem někde četl, že snad jezdí i nějaká dodávka, která měří různá vysílání a kontroluje jestli právě nevysílá někdo, kde nemá nebo třeba i moc velkým výkonem. Ale zase ta pravděpodobnost, že by jeli kolem mě když budu zrovna vysílat je nízká.
Jsem někde četl, že snad jezdí i nějaká dodávka, která měří různá vysílání a kontroluje jestli právě nevysílá někdo, kde nemá nebo třeba i moc velkým výkonem. Ale zase ta pravděpodobnost, že by jeli kolem mě když budu zrovna vysílat je nízká.
-
- Pohlaví:
Nikde žádná dodávka běžně nejezdí, ale mohlo by se stát že bys tím vysíláním někoho rušil, není to moc pravděpodobné, ale je to možné. Dotyčný by si stěžoval na na telekomunikacích a teprve potom by zjišťovali odkud to rušení pochází.
Ovšem vzhledem k tomu že do toho nebudeš žvanit pořád, nejsou vážnější obavy na místě.Ale i s tou lepší anténou nejspíš žádný zákon neporušuješ, ale možná porušuješ licenci výrobce který má úpravu zařízení zakázanou.
Více najdeš ZDE a ZDE je výběr.
Ovšem vzhledem k tomu že do toho nebudeš žvanit pořád, nejsou vážnější obavy na místě.Ale i s tou lepší anténou nejspíš žádný zákon neporušuješ, ale možná porušuješ licenci výrobce který má úpravu zařízení zakázanou.
Více najdeš ZDE a ZDE je výběr.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”