Rád si počkám,jen jestli se tu někdo objeví.:-)
Ještě jedna věc -původně byla verze BIOSU F7,pak se to aktualizovalo na verzi F9,teď je tam F11.S některou to fungovalo dobře,ale dělalo to něco jinýho.Možná jen problém s nastavením.
Mohlo by to být BIOSem ?
PC do 16,5k
Re: PC do 16,5k
Zkusil jsem to nastavit ručně (s vyplým XMP) a zdá se že to funguje.Při startu se zobrazí 1600 MHz.PC tváří spokojeně.Startuje na poprný.
Existuje nějaký program,který by dokázal vyčíst a zobrazit tu frekvenci 1600MHz ?
Existuje nějaký program,který by dokázal vyčíst a zobrazit tu frekvenci 1600MHz ?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Frekvenci RAM umí zobrazit CPU-Z
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

jj,pravda.Mátlo mě to,že ten CPU-Z ukazuje poloviční frekvenci -tj. 800MHz Proč? Je to snad tím,že mám dvě ramky zapojený do dualu?
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ně, je to tím že máš paměti DDR3, u nich se frekvence násobí.
Odesláno z Samsungu Galaxy Mini
Odesláno z Samsungu Galaxy Mini
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
DDR jako zkratka "Double Data Rate" ti to osvětlí. Paměti dokážou zpracovat dvojnásobek dat, proto reálnou frekvenci násobíš dvěma abys dostal efektivní. 800*2=1600 -> Vše je jak má být
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
OK díky.
Jsem rád,že mi po delším čase ramky jedou na 1600MHz -i PC mi připadá jakoby živější.Co mě ještě trápí je odezvy a reakce HDD -hodně to brzdí PC.HDD mám WDC WD1002FAEX-00Z3A0 (SATA3) připojený na Marvell 91xx SATA 6G Controller.Po aktualizaci nejnovějšího ovladače je to lepší (odezvy,reakce).V nastavení ovladače se nově oběvilo "Enable driver cache mode." má se zaškrtnout ? Při zapojení HDD na SATA2 jsou odezvy kratší (PC líp reaguje),ale je víc zatížen CPU i když se s ničím nepracuje.Jak docílit rychlejších reakcí s winXP ? Koupit SSD a nastavit stránkovací soubor na něj?Vím že by nejlepší bylo přejít na W7 a SSD disk,ale tomu bych se chtěl za každou cenu vyhnout.
Jsem rád,že mi po delším čase ramky jedou na 1600MHz -i PC mi připadá jakoby živější.Co mě ještě trápí je odezvy a reakce HDD -hodně to brzdí PC.HDD mám WDC WD1002FAEX-00Z3A0 (SATA3) připojený na Marvell 91xx SATA 6G Controller.Po aktualizaci nejnovějšího ovladače je to lepší (odezvy,reakce).V nastavení ovladače se nově oběvilo "Enable driver cache mode." má se zaškrtnout ? Při zapojení HDD na SATA2 jsou odezvy kratší (PC líp reaguje),ale je víc zatížen CPU i když se s ničím nepracuje.Jak docílit rychlejších reakcí s winXP ? Koupit SSD a nastavit stránkovací soubor na něj?Vím že by nejlepší bylo přejít na W7 a SSD disk,ale tomu bych se chtěl za každou cenu vyhnout.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
No k XP bych SSD nekupoval, neumí s ním pracovat.

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”