Ahoj,
prosím vás mám problém se základní deskou, alespoň jsem došel k závěru že zlobí právě ona. Jedná se o tento model : MSI K9N SLI Platinum. Je v ní procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ a dvougigove ramky značky A-DATA. PC je starý přes 4 roky a vím že základní desky MSI nejsou žádný zázraky. Procesor i ramky jsem testoval, obojí je plně funkční. Můj problém se projevuje takto : Pokud hraji hry tak vše běží normálně. Problém je, když jsem normálně ve windowsech. Programy sami od sebe padají, některé nejdou ani spustit (klasická windowácká chyba nezaviněná programem) někdy párkrát do hodiny windows tak 3x spadne (objeví se modrá tabulka a proběhne restart pc). Začalo to zlobit asi před rokem, ale je to čím dál horší. Chtěl bych PC rovnou kompletně upgradovat, pokud budu kupovat nějaký hardware, ale nechci to dělat zbytečně. Nedá se to nějak zpravit? třeba updatovat bios, nebo nějak jinak.... Díky
PS: v pc je Windows 7, zkoušel jsem několikrát reinstalaci.
Základní deska, vyhodit?
Základní deska, vyhodit?
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Základní deska, vyhodit?
Otestuj paměti Memtestem, vypal si ho na CD jako bootovací a nech každou paměť zvlášť dlouhodobě testovat. Tipoval bych, že tady bude problém. Ale desku nelze jen tak vyloučit. Jen bych začal u pamětí. Potom disk.
Upgrade v tomto případě znamená komplet nové PC.
Upgrade v tomto případě znamená komplet nové PC.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
jojo to vím. Psal jsem že ramky jsem už testoval a dělal jsem to memtestem
. disk také nemá chybne sektory

Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zakaž restart při chybě a vlož sem screen modré obrazovky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
jak zakaz restart? Modra obrazovka se objevi nahodne, nekdy 3x do hodiny, nekdy vubec. Momentalne nemuzu spustit skype a ani operu
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ve WinXp to je v ovládacích panelech - Vlastnosti systému - a tam nalézt Selhání systému a odstranit zaškrtnutí automaticky restartovat. Ve Win7 si to najdi.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
jinak skype dela toto:
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Kvě 2012 23:01) ---
tak sem to vypl
► Zobrazit spoiler
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Kvě 2012 23:01) ---
Pic píše:Ve WinXp to je v ovládacích panelech - Vlastnosti systému - a tam nalézt Selhání systému a odstranit zaškrtnutí automaticky restartovat. Ve Win7 si to najdi.
tak sem to vypl
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj teploty.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Teploty jsou OK. Když stahuju třeba soupor rozdělený na party v raru, tak při spojování to vždy napíše že archiv je poškozen. Pokud jsou archivy však menší než 500mb funguje to OK. A pokud stahuji ty party přes torrent tak to vždy funguje! Je to divné, cokoliv stahuji v klasickým prohlížeči většinou nefunguje.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co kondenzátory?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji kontrolu PC programem Ccleaner a to i registry (povolit zálohu). Potom spustit kontrolu systémového disku (oddílu) s opravou případných chyb. Zatím jsi nevložil snímek modré obrazovky.
CCleaner používám pravidelně. Kondenzátory se zdají OK. PC jsem rovnou celý rozebral a vyčistil. Modrá obrazovka zatím nenaskočila, spíš se stane že se PC prostě rafne(stalo se mi to před chvílí ale po 15s se zas rozeběhl.
DOPLNĚNÍ (po vyčištění):
Nenabíhají catalysty, občas se sekne explorer.exe ale po chvilce se znovu rozjede (z PC jsem vyndal i všechny nepotřebné komponenty : TV karta, přídavné usb,...)
DOPLNĚNÍ (po vyčištění):
Nenabíhají catalysty, občas se sekne explorer.exe ale po chvilce se znovu rozjede (z PC jsem vyndal i všechny nepotřebné komponenty : TV karta, přídavné usb,...)
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Základní deska k AMD 7 9800X3D
od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 2046
-
od viktorsavo
Zobrazit poslední příspěvek
08 led 2025 15:47
-
-
- 3
- 3059
-
od pcmaker
11 pro 2024 07:59
-
- 29
- 5299
-
od Sirkosta
23 kvě 2025 11:04
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2928
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
-
- 2
- 3122
-
od šulda