Dobrý den,
Potřeboval bych poradit se vzorečkem v Excelu. Mám ve skladu označené regály od č. 1 do č. 10 s různou délkou. Když do regálu dám nějaké zboží, tak zapíši v excelu do jakého regálu bylo umístěno a kolik zboží měří metrů a potřeboval bych, aby se podle čísla regálu sečetly všechny zapsané délky zboží v tabulce a odečetly od délky regálu. Příklad uvádím v přiloženém excelovém souboru, taktéž s krátkým popisem. Prosím o radu se vzorečkem na počítání zbylé volné plochy v regálech. Řešení by mělo být bez makra. Děkuji mnohokrát.
Vzoreček na počítání zbylé volné plochy v regálu
Vzoreček na počítání zbylé volné plochy v regálu
- Přílohy
-
- vzor.xls
- (23.5 KiB) Staženo 36 x
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vzoreček na počítání zbylé volné plochy v regálu
Na tohle bych viděla jako nejlepší kontingenční tabulku + jeden pomocný sloupek viz příloha
- Přílohy
-
- vzor.xls
- (32 KiB) Staženo 30 x
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
Děkuji za odpověď. Do tabulky se budou stále zapisovat nová data i s jinými názvy (např. vařič 0,3 metru atd.) zkoušel jsem dopsat do mé tabulky novou řádku, ale již se data ani po vložení vašeho vzorce nedoplnila. Potřeboval bych tedy nějaké více dynamické řešení.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V nastavení kontingenční tabulky (nevím jak ve starší verzi 97-2003), tak tam je možnost Aktualizovat data a také možnost změnit zdroj dat a tím se zvětší rozsah pro tabulku. Zdroj dat jsem nastavila na A1:D13, takže na pár dalších položek stačí jen aktualizovat kont.tab.
Pokud je to vše.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud chceš více dynamičtější řešení tak by se muselo použít makro.
Používám to a je to vynikající ulehčení.
Používám to a je to vynikající ulehčení.
zkusil by jste mi tedy prosím zaslat řešení s makrem. Vyzkouším jak to bude fungovat na více počítačích. Tabulka se bude používat tak na 4 PC. Děkuji moc.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ty data budou přesně tak jak v poslední příloze? Tzn. budou přibývat jen řádky nebo i sloupce?
Tu kontingenční tabulku budete chtít umístit jinam nebo bude tam jak ji dala Azuzula?
Tu kontingenční tabulku budete chtít umístit jinam nebo bude tam jak ji dala Azuzula?
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Takže když není odezva, tak alespoň takhle.
Kontingenční tabulka se bude aktualizovat automaticky při každé změně na Listu1.
Pokud se změní název kont.tab. musí se název změnit i v makru.
Kontingenční tabulka se bude aktualizovat automaticky při každé změně na Listu1.
Pokud se změní název kont.tab. musí se název změnit i v makru.
- Přílohy
-
- vzor (1).xls
- (46.5 KiB) Staženo 21 x
Omlouvám se, že reaguji až teď, zítra v práci to hned vyzkouším a poté napíši, jak to funguje. Zatím moc děkuji
Dobrý den,
tabulka s makry funguje parádně, akorát nemohu zjistit jak makro editovat. Když kliknu v Excelu 2003 na "nástroje" - "makro" - "makra" tak tam žádné makro není zapsané. Kontingenční tabulku mám na listě "List2" pod F3. jinak sloupce přibývat nebudou, ale jsou trochu jinak rozmístěny, než v tomto případě. Budou poté přibývat pouze řádky.Chcete poslat přímo originální tabulku, nebo si makro dokáži upravit poté nějak sám? - nevím jak je to složité. Děkuji moc.
tabulka s makry funguje parádně, akorát nemohu zjistit jak makro editovat. Když kliknu v Excelu 2003 na "nástroje" - "makro" - "makra" tak tam žádné makro není zapsané. Kontingenční tabulku mám na listě "List2" pod F3. jinak sloupce přibývat nebudou, ale jsou trochu jinak rozmístěny, než v tomto případě. Budou poté přibývat pouze řádky.Chcete poslat přímo originální tabulku, nebo si makro dokáži upravit poté nějak sám? - nevím jak je to složité. Děkuji moc.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Makro je vidět v tom vzorovém sešitě když se poklepe na List1 ve VBA.
Pokud budou přibývat řádky je třeba definovat přes názvy oblast pro kontingenční tabulku (viz. můj odkaz výše).
Jinak když to nepůjde tak to sem nebo přes SZ postněte.
Pokud budou přibývat řádky je třeba definovat přes názvy oblast pro kontingenční tabulku (viz. můj odkaz výše).
Jinak když to nepůjde tak to sem nebo přes SZ postněte.
Dobrý den,
zkoušel jsem ve VBA leccos pozměnit, ale nedokázal jsem docílit, aby se kontingenční tabulka v listu2, měnila po zápisu v listu1 (tedy zápisu nové řádky v kolonce A), jak mám Váš kód uvedený níže pozměnit? Název tabulky "Kontingenční tabulka 2" může být stejný. Musí poté být kód vložen pod VBA v listu1, nebo listu2?
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
ActiveSheet.PivotTables("Kontingenční tabulka 2").PivotCache.Refresh
Application.EnableEvents = True
End Sub
zkoušel jsem ve VBA leccos pozměnit, ale nedokázal jsem docílit, aby se kontingenční tabulka v listu2, měnila po zápisu v listu1 (tedy zápisu nové řádky v kolonce A), jak mám Váš kód uvedený níže pozměnit? Název tabulky "Kontingenční tabulka 2" může být stejný. Musí poté být kód vložen pod VBA v listu1, nebo listu2?
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
ActiveSheet.PivotTables("Kontingenční tabulka 2").PivotCache.Refresh
Application.EnableEvents = True
End Sub