co nejlevnější nové pc
co nejlevnější nové pc
Mám doma 10 let staré pc a potřebuji něco co vzládne bez problému internet a full hd video. Chtěl bych ale použít co nejvíce komponentů ze starého pc. Chtěl bych použít zdroj - má 300W a dále HDD ale je jen IDE. Pak bych chtěl použít i tu starou skříň? Půjde to? Tj koupil bych jen novou desku - potřebuji aby měla HDMI pak nové paměti+vypalovačku.Systém mám XP prof. Grafiku pokud by to šlo bych nechal zatím tu integrovanou pokud by utáhla Full hd. Ale nevím zda ty nové desky dostanu i do staré skříně a zda ten starý zdroj nemá na dnešní dobu třeba jiné konektory na připojení. Do budoucna až by disk odešel bych ho vyměnil za sata a třeba i časem dokupil nějakou grafiku na starší hry - tj potřebuji aby ta výsledná sestava šla pak takto doupravit.
Re: co nejlevnější nové pc
Nevíme co máš za case takže ani nevíme jestli tam něco půjde dát.
Zdroj je slabej, co to je za značku?
Disk ti bude celou sestavu brzdit.
Wokna musej bejt retail, jestli máš OEM tak potřebuješ i OS.
Jakej je maximální cenovej rozpočet?
Zdroj je slabej, co to je za značku?
Disk ti bude celou sestavu brzdit.
Wokna musej bejt retail, jestli máš OEM tak potřebuješ i OS.
Jakej je maximální cenovej rozpočet?
Just Fucking Google It!
já vím že to není ideální ale mám XP prof origo. Disk to sice bude brzdit ale až bych měl na novější tak bych to vyměnil a tento zahodil teda pokud jde k novým deskám připojit. Zdroj jsem myslel že by procesor s integrovanou grafikou utáhl.....pokud ne tak bych teda dal novej ale něco levného. Skřín - nevím kde najdu nějaké označení je uvnitř skříně? Je tam deska P4M800T2 a procesor P4. Cenová představa je 4-5tis maximum.
Odpovídej na všechny otázky, ptal jsem se na značku zdroje. A u toho OS jsem psal, že musí bejt retail. Že je to originál ti může bejt k ničemu.
Tu skříň stačí otevřenou vyfotit, jen ať víme co to je za formát.
Tu skříň stačí otevřenou vyfotit, jen ať víme co to je za formát.
Just Fucking Google It!
K tomu full HD videu: je potřeba si ale dát pozor jakou integrovanou grafiku si pořídíš. Já mám např. Intel G41 a ten HD video neurychluje. Jistottou je samozřejmě výkonné CPU, kde se není třeba spoléhat jaký kodek jaký ovladač. Na druhou stranu, nedám dopustit na svůj 35W Celeron 420. S tak tichým a nenáročným HW si 300 W zdroj jistě poradí s přehledem. Starý zdroj by měl jít zapojit i do nové desky. Jsou i nějaké ty adaptéry 20 pin - 24 pin, když je někdo puntičkář. IDE pevný disk mám taky a při velikosti RAM 4GB, jejíž cena byla v prosinci 2011 tak nízko že jsem i já neodolal, skoro nevím co to je v mých Win XP swap. Oproti SATA nebude velký rozdíl. Oproti SSD už asi ano. XP ovšem neumí s SSD korektně zacházet.
sečteno podtrženo: koupil bych novou novou desku, 4 GB RAM, bacha na grafiku ve spojitosti s HD videem, s CPU si nejsem jist ale já bych se spokojil i s Celeronem, nekupovat herní grafiku (protože zátěž zdroje a za rok bude out) - na hry pořídit konzoli a hotovo zameteno
sečteno podtrženo: koupil bych novou novou desku, 4 GB RAM, bacha na grafiku ve spojitosti s HD videem, s CPU si nejsem jist ale já bych se spokojil i s Celeronem, nekupovat herní grafiku (protože zátěž zdroje a za rok bude out) - na hry pořídit konzoli a hotovo zameteno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ten zdroj určitě použít nepůjde, pokud si ho během uplynulých 3-4 let neměnil. Nebude mít potřebné konektory.
Za 4-5k máš lepší pohlédnout se po bazarech. Tady se tu a tam taky objeví zajímavé nabídky.
//ne že bych byl puntičkář, ale šetřit 500,- s rizikem, že mi starý zdroj odpraví celé nové PC??
Za 4-5k máš lepší pohlédnout se po bazarech. Tady se tu a tam taky objeví zajímavé nabídky.
//ne že bych byl puntičkář, ale šetřit 500,- s rizikem, že mi starý zdroj odpraví celé nové PC??

Naposledy upravil(a) d1amond dne 22 kvě 2012 15:35, celkem upraveno 2 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Omlouvám se.....posílám foto je tam vidět i zdroj.Vše je origo staré 9let......Hrát na tom nehodlám
Naposledy upravil(a) Tonny dne 22 kvě 2012 15:34, celkem upraveno 1 x.
Zdroj je deset let starej, a ještě k tomu nějaká pochybná značka. V konektorech by ani tak problém nebyl, jako ve výkonu.
Grafiku bych bral buď Sandy Bridge, nebo Llano. Ty na deskách většinou stojej za dvě věci.
Case je ATX.
Grafiku bych bral buď Sandy Bridge, nebo Llano. Ty na deskách většinou stojej za dvě věci.
Case je ATX.
Just Fucking Google It!
takže tam dostanu jen desku ATX nebo tam půjde i mATX?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... MG0118BC01
Ale je to bez systému, což představuje problém. Jde tam i mATX.
Ale je to bez systému, což představuje problém. Jde tam i mATX.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
On tam chce ale připojit IDE HDD, což na tuhle desku nepůjde....
Everybody lies so don't trust anyone. :)
Koukám že to nebude jednoduché musel bych koupit i sata disk,ale pak tam zase nenainstaluji XPčka.......Nebude lepší procesor G530 než amdčko? Nebo má to amd lepší integrovanou grafiku?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2310
-
od Lukynex
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 16:22