Čím začít programovat?* Vyřešeno

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Čím začít programovat?*

Příspěvekod faraon » 22 kvě 2012 17:30

karlos: Možná to bude tím že jsme neměli žádné počítače, žádné mobily, v časopisech jako ABC nebo VTM nevycházely reklamy na nejnovější kosmické monstrum od Mattelu nebo americké super(debilní)filmy, ale kvalitní vystřihovánky a návody jak si vyrobit minikáru nebo ventilátor na baterky, a měli jsme fantazii a kamarády, se kterými jsme si mohli vymýšlet hry celé dny, a také je hned provozovat. Což je rozhodně lepší zábava než se lajkovat na tlamoknize... Osobně si nevzpomínám kdy jsem se naposled nudil, už strašnou spoustu let jsem na to prostě neměl čas :lol:

exoloss: A když už jsme u toho, co si takhle zkusit pár programů pro papírový počítač? Myslím že tahle ptákovina mi tenkrát dala víc zkušeností, než je možné získat jakýmkoliv sezením u počítače!
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Reklama
exoloss
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod exoloss » 22 kvě 2012 18:08

Karlos: Jde o to, že dnešní mládež do, které patřím i, já tak sedí u počítače a bere to jako zábavu hlavně facebook. Mě na facebooku třeba nic nebaví někdy se tam jdu domluvit s kámošema ať jdou ven a někdy se jim ani nechce. Hry na počítači hraju, ale koupím hru vyhraju jí a potom jí už nikdy nezapnu. Já považuji za nudu, když nemám nic dělat na PC a ven se nikomu nechce a sám nevím co tam mám dělat. Doufám, že chápeš co se ti tu snažím vysvětlit.

Faraon: Podívám se na to.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 22 kvě 2012 18:55

Promiň, nechápu. Necítím totiž počítač, jako středobod vesmíru. Považuji jej za velmi dobrého sluhu pro seriozní práci a kurrrrrevsky drahou hračku. ;-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 22 kvě 2012 21:31

Dneska už to tak kurrrrrevsky drahý není, jako dřív.
exoploss: Jdi ven balit nějaký holky, pak se nudit nebudeš. Ani kdybys chtěl :lol:
Just Fucking Google It!

exoloss
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod exoloss » 22 kvě 2012 22:35

tux: To už chodím, ale pouze o víkendu.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 22 kvě 2012 22:50

Nojo, tak to musíš pořád, a ne jen o víkendu.
Just Fucking Google It!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 23 kvě 2012 07:08

A co děláš v týdnu? Počítač a sám sobě, nebo jen počítač? Pokud jen počítač, zaděláváš si na problémy s prostatou a pokud sám sobě, budeš mít tenisový loket :-D Ve tvých letech jsem měl také jednu víkendovou lásku, ale k ní ještě několik "vnitrotýdenních". Až po vojně jsem se usadil na číslovce jedna, kterou mám dodnes. 27 let ;-) V práci máme kolegu, který je na tom podobně, jako ty. Alfou omegou je mu počítač a hry, virtuální kamarádi na xichtoknize a ve svých pětadvaceti letech prakticky neví, jak sbalit holku a co s ní nakonec dělat. Na první pohled je to vtipné, ale v podstatě je to tragédie jednoho mladého života. A co hůř, celé jedné generace, jen kvůli polokreténským hrám... :-(

exoloss
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod exoloss » 23 kvě 2012 11:27

Karlos: V týdnu chodím do školy, když přijdu ze školy jsem unavený sednu chvíli k PC kouknu na net a potom někdy zajdu ven, když vidím něco co vypadá hezky, tak si to vyfotím, ale možná je problém v tom,že můj kámoš, který bydlí nejblíž u mě bydlí ode mě 2 km a po škole když se vrátím třeba okolo 16 hodiny, tak se mi za ním už nechce jít. K večeru sednu k pc zase se podívám na net zapnu někdy nějaký film potom se dívám od 21:15-22:15 na Teorie velkého třesku a jak jsem poznal vaší matku pak sednu k pc a sem tam třeba do 00 a někdy se dokopu i ke škole.

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 23 kvě 2012 12:40

Bydlí 2 km a to je jako daleko nebo co? Normální chůzi to je maximálně 20 minut. :smile: Tohle je jen hledání výmluv.

Já sice sem ročník 88, dítě sídliště a přes letní prázdniny chaty, kompy mě taky postihly. V létě jsme si je občas sesíťovali, ale že bychom kvůli tomu nechodili ven? Ani náhodou! Celý dny jsme lítali venku, hráli fotbal, noční schovku, šipkovanou apod., ať bylo léto nebo zima. Ke kompu jsme sedli večer, do 4 ráno hráli a šli spát. Budíček v 8 a zase nanovo... ven ven ven. Přes den kompy neměly šanci. :wink: A že jsme spali jen 4 hodiny? No a, život se má prožít a né u kompu přežít. :smile:

Je sice pěkný, že Česko, Morava a Slezsko je a bude programátorská velmoc, ale to nám chleba neupeče a barák nepostaví. Člověku budou na prd znát 10 programovacích jazyků, když bude bydlet pod mostem a umře hlady.

Sám bych radši dělal zemědělce, pekaře, zedníka, tesaře, truhláře nebo něco podobnýho, ale není to placený tak jako moje současná pozice na tech supportu. To je jediný, co mě u kompu drží.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

exoloss
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod exoloss » 23 kvě 2012 12:50

Já jsem jen říkal, že po škole se mi nechce, ale jinak normálně mi nevadí chůze právě, že naopak já preferuji radši chůzi než třeba kolo. Já bych 4 hodiny spát nemohl to bych pak spal ve škole. A já bych zedníka tesaře nikdy nedělal pekař to už celkem jó, ale zedníka v žádném případě ne. Můj strýc byl zedník zničil si celé zdraví, dřel a makal na stavbách a zdraví mu to, tak zdeformovalo,že umřel v 38 letech..:( .

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 23 kvě 2012 12:58

Jenom bych to poupravil... Českou nebude programátorskou velmocí. Česko bude místem, kde X tisíc lidí si vyzkoušelo Y programovacích jazyků. To, že si člověk zkusil udělat "Hello world" + pár dalších blbostí v 5 různých jazycích z něj nedělá programátora. Základní znalost Y jazyků nikomu nepřinese ani práci, ani peníze. Pokud se tím chce člověk živit, tak musí nejdřív znát základní principy programování a algoritmizace. Potom si může tyhle znalosti na něčem vyzkoušet a vybrat si jeden, popř. dva jazyky, které se mu zdají dobré a zajímavé, a ve kterých se chce dál rozvíjet.
Neexistují inzeráty "Hledáme programátora, která zvládl naprogramovat kalkulačku v Pascalu, C, C++, Javě, Pythonu, Perlu, JavaScriptu a PHP.". Pokud už se mísí více jazyků, tak spolu mají něco společného (C a C++; JavaScript a PHP; C# a znalost .NET; Perl+Python, ...).
Rada je jednoduchá - vyber si jednu oblast programování (desktop (Win/Unix), web, mobilní technologie, grafika (ano, grafika se programuje), ...), o té si zjisti co nejvíc informací. Zjisti, jestli tě to vážně bude bavit a chceš to dělat, a toho se drž. Jinak je to ztráta času a vůbec nic ti to nepřinese.
Everybody lies so don't trust anyone. :)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 23 kvě 2012 13:39

Přihřeji si polévku. I stroje, pračky, myčky, žehličky,... se programují :-) Je to daleko jednodušší, než naprogramovat akční hru a mnohem, mnohem lépe placené :-D

Zpět na “Programování a tvorba webu”