Nový PC nebo nové komponenty ? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Dwamin
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Nový PC nebo nové komponenty ?  Vyřešeno

Příspěvekod Dwamin » 20 kvě 2012 21:47

Zdravím,
už jsem se v jednom tématu ptal na výměnu grafické, ale bylo mi řečeno, že to v podstatě nemá smysl protže procák + zdroj na lepší grafiku nemají....

Proto jsem se Vás chtěl zeptat jestli šetřit na nový pc a nebo pomalu nakupovat nové komponenty...

Moje sestava:
CPU:AMD Athlon 64 X2 5000+,Brisbane 65nm Technology
RAM:4,00 GB Dual-Channel DDR2 @ 373MHz
MotherBoard:Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-M56S-S3 (Socket M2)
Grafika:ATI Radeon HD 4800 Series
HDD:500Gg SeaGate Baracuda GT 7200.11
Zdroj:FSP GROUP AX400-PNF 350W

Teď bych Vás chtěl poprosit jestli:
Nový PC cca 10-12k.
nebo
nové komponenty...

Byl bych nejradši kdyby jste mi nějak postupně napsali co koupit jako první atd. v takových těch normálních cenoovyých kategoriích...třeba zdroj do 1k. grafika do 3k....
Samozřejmě pokud by to byly vyhozené prachy tak jestli by jste mi někdo poradil nějakou sestavu, ale radši bych vylepšoval ten co mám...

Předem zase moc děkuji :)
Pc sestava : CPU Intel Core i5 6500 3,2Ghz | MB : MSI B150 PC MATE | GPU : MSI R9 280 3GB | RAM: 16GB Kingston HyperX Fury 2133hz | HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB | Zdroj: Enermax NAXN ENP450AGT 450W | Case: CoolerMaster Elite 370

Reklama
Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Re: Nový PC nebo nové komponenty ?

Příspěvekod Spyke » 20 kvě 2012 22:19

Vylepšovat není co, rozhodně budeš muset koupit nové komponenty. Ovšem myslím, že ze stávajícího by se dalo něco použít - HDD, mechanika a popř. i case. Chceš-li si kupovat komponenty postupně, záleží dost na tom, v jakém časovém horizontu to plánuješ. Vývoj jde stále kupředu, tak aby sis dnes nekoupil něco, čehož výkon ti bude stejně brzdit jiný komponent a jakmile k němu dokoupíš adekvátní, bude již zastaralý a za dané peníze by sis mohl pořídit něco výkonnějšího. Dole jsem ti hodil návrh do 12k, takto bych to viděl, pokud by sis počítač kupoval dnes. Ovšem pokud chceš začít pouze s něčím, jako nejrozumnější bych viděl pořízení CPU + MB + RAM, což tě vyjde na nějakých 4,5k. A následně až kupoval GK se zdrojem. Záleží však kdy se ke koupi dostaneš a tedy, zda-li se do té doby neobjeví výhodnější kup. Case můžeš a nemusíš koupit, to je na už Tobě.. :wink:

Odkaz na košík
Celkem: 11 941,-
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Dwamin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Dwamin » 21 kvě 2012 20:05

Okey takže asi nemá cenu kupovat nic postupně prostě koupit třeba CPU+MB+popř. RAM naráz pak dokoupit třeba zdroj a na závěr tu GK... Btw mohl by jsi mi cca ocenit ty komponenty co tam mám ?
Pc sestava : CPU Intel Core i5 6500 3,2Ghz | MB : MSI B150 PC MATE | GPU : MSI R9 280 3GB | RAM: 16GB Kingston HyperX Fury 2133hz | HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB | Zdroj: Enermax NAXN ENP450AGT 450W | Case: CoolerMaster Elite 370

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 21 kvě 2012 20:15

Ty paměti a cpu bych možná bral, tak se kdyžtak ozvi, kdyby ses toho chtěl zbavit.
Just Fucking Google It!

Dwamin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Dwamin » 23 kvě 2012 14:35

Tuxi, klidně ti je rád prodám, ale je to otázka tak 2-3 měsíců snad abych našetřel na zbytek počítal jsem spíše s tím, že koupím pouze grafiku jenže musím koupit ještě další komponenty na, které teď nemám takže až budu mít prachy na vše ozvu se ti pokud ještě bdeš chtít.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”