Přehřívání grafiky GTX 560 Ti

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Přehřívání grafiky GTX 560 Ti

Příspěvekod warcraftan » 22 kvě 2012 11:03

Kup si větráky, koncovky spoj spolu se zdrojem, a zapni pc. Ale radši to napíšu malým: nemyslím si, že Ti to pomůže :lookround:
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Reklama
Trog
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Trog » 22 kvě 2012 11:08

A to chlazení se davá z druhé strany grafiky?Nebo se musí oddělat ten orig. větrák z grafiky?

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 22 kvě 2012 11:59

A to chlazení se davá z druhé strany grafiky

ne, původní chladič odmontuješ a podle návodu (který tam určitě bude), namontuješ ten Artic.
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Trog
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Trog » 22 kvě 2012 20:14

Díky ti za rady,zítra mi dojdou 2 kusy těch větráčků co jsi mi doporučil(jeden dám do předu k diskům a druhej z boku na proti krafice).Tam kde budou větráky dovrtám díry aby měli co největší průtok vzduchu.
Když to nepomůže tak koupím ten artic chladič.Když ani to nepomůže tak hodím seasonic z okna a bude! :mad:

Diky

Trog
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Trog » 23 kvě 2012 18:30

warcraftan:

zdravím ,tak dneska jsem přidělal ty větráčky,oba z boku jeden na proti diskům a jeden na proti grafice.Hraj jsem crysis 2 asi hodku a pul a nic nespadlo HW ukazuje teplotu 64 celsia(koukal jsem 3x během hry nikdy se to přes 65 nedostalo)

Takže snad to bude ok ještě vyměním to vodivou pastu na grafice(jestli neni njáká(ztvrdlá)vadná).

Díky ti za rady.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 23 kvě 2012 19:25

Ahoj, tak to jsem rád, že jsem Ti pomohl, není zač. :bigups:

Trog
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Trog » 26 kvě 2012 10:08

A problém je tu stále :x :mad: :oops:

Ted mi to udělalo dokonce u Diabla 3 a to jsem dlouho nehrál.Před tím jsem hrál třeba 8 h v kuse a nic.

Mylím že ten zdroj 520 W seasonic to nedává!Tahle GTX od zotac žere o 20 W víc jak jiná(tzn. 170 W + procesor+ dvá HDD + 3x 120 mm větráky atd. atd.)

Když se to sečte tak to k těm 500W dostane hravě.HW monitor mi ukazuje furt kolem 65 celsia na grafice

Už si nevím rady,compl mám asi měsíc a víc než hraju tak řeším problémy aby vůbec jel.

Měl jsem hned koupit silnější zdroj tak jak jsem měl v plánu ale všichni mi tu psali 520 seasonic bohatě stačí!

Dneska zkontroluju ještě tu vodivou pastu na grafice a zkusím si někde půjčit silnější zdroj ale v mém okolí nikdo nad 520 W nemá.

Ps:ještě jednou popis spadnuti PC. VYPNE MONITOR Z BEDNY SE OZVE ASI 3-5 VTEŘÍNOVÉ VRČENÍ A Z KOMPLEM NEJDE NIC DĚLAT ANI RESTARTOVAT NIC A OBRAZOVKA JE ČERNÁ.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 26 kvě 2012 10:19

Pokud se zdrojem nic není (v tomto případě to ani nemůžeš vědět), tak by to ten zdroj měl utáhnout bez problému. Další věc jak už jsem zmíňoval, že to taky může být grafikou (tím myslím mechanická porucha)...

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 26 kvě 2012 10:53

520W stačí, stačilo by i 400W, ale tam už by to bylo na hraně. Pokud by sis dal na zásuvku wattmetr, tak zjistíš, že celé PC bere v max zátěži do 350W - a to se bavím např. o stress testu pomocí HeavyLoad nebo OCCT. Při hře budeš kolem 300W.
Ani teplota 70°C není nic závratného, grafický čip zvládne i 100°C bez poškození - pořád je to jen křemík. V případě chyby čipu nebo součástek v okolí pak ale stačí i tato teplota k problémům. To ale nevyřeší chlazení, ale reklamace. Na ty Zotac jsou 2 roky, to ji máš tak dlouho?

//a pokud je to zdrojem, tak jen proto, že je vadný a ne že nezvládá kartu - protože tam opravdu slušnou rezervu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 26 kvě 2012 11:08

Pokud chceš řádně otestovat grafiku a její teploty,tak si stáhni program FurMark a spusť jej.V grafu uvidíš jak ti teploty stoupají.Zdrojem to nebude.GeForce GTX 560 mi zvládl i 430W Seasonic.Ovšem teplo v case už může způsobovat problémy.Například chipset,který je blízko topící grafiky mívá i 100°C.Pro takhle topící grafiku už to chce prostornější case a větší průvan.Redukci na více ventilátorů seženeš třeba tady http://www.alza.cz/redukce-z-1x4pin-kon ... 166871.htm .Můžeš tam dát až čtyři ventilátory z nihž dva na těch 5V budou mít pomalejší otáčky a tudíž budou tišší.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Trog
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Trog » 26 kvě 2012 16:53

Marfy díky za odkaz na ten konektor z molex na 3 pin(tu jsem přesně dřív hledal a nenašel).
O programu vím ale řekl jsem si že když to padá u hry tak to ani nemuím zkoušet...
Vyměním tu pastu ještě jinak ji vrátim...

Grafika je 4 měsíce stará ALE nemám na ni záruku v obchodě.Počítač v kterém grafika byla byl koupen v Německu za učélem kancelářských potřeb a v něm byla herní grafika(do kanclu na nic).Tak ji pán prodával s tím že mi na ní dá osobní záruku na odzkoušení.Stála 3000 kč,stále osobní záruku mám...
5000 stojí v obchodě.

Trog
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Trog » 29 kvě 2012 13:18

To marfy:

Ahoj včerá jsem zkoušel ten program FUNMark nechal jsem to puštěný cca 15 a více minut.Teplota se zastavila na 83 celsia.18 FPS za vtěřinu,větráček grafiky jel na 80% (ccaa 5600 RPM) už celkem hukot....

Přes těěch 83 celsia už to nešlo graf nestoupal ani neklesal.Rozlišení jsem měl 1980x12... (v kterém hraju).

Takže grafikou by to být nemělo ne?Spíš bude teplo v case ..Zatím tam mám 3 větráčky 120 mm,tak myslíš že mám ještě přidat?(jeden mám na tahání tepla ven a dva na tahání vzduchu dovnitř.)

Tak ještě přidat jeden na tahání tepla ven z case....

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přehřívání pc Příloha(y)
    od helpmeboys » 05 dub 2025 20:41 » v Vše ostatní (hw)
    3
    1626
    od helpmeboys Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 12:07
  • Přehřívání GK
    od lucaso84 » 15 zář 2024 13:31 » v Problémy s hardwarem
    32
    7254
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    18 zář 2024 16:03
  • NOVA GRAFIKY
    od subjekt » 16 črc 2024 18:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    2332
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    16 črc 2024 19:19
  • Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
    od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem
    24
    9128
    od MichaelSR Zobrazit poslední příspěvek
    26 srp 2024 02:03
  • Zvláštní chování integrované grafiky
    od FELINY » 23 zář 2024 23:27 » v Problémy s hardwarem
    4
    2245
    od FELINY Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 17:18

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”