Zvýšení výdrže ntb - podtaktování cpu ? Vyřešeno
Re: Zvýšení výdrže ntb - podtaktování cpu ?
určitě - snížit jas na minimální koukatelný hodnoty je základ. no, nic lepšího než nějaký TP mi nezbyde. radši oželím tu baterku a vyměním za určitou kvalitu, než vtip jménem intel atom (i když dual core už je na tom podle mě celkem OK) a děsný placatý vysoký klávesnice např. právě u Aspiru One, které se při jisté míře nepořádnosti lehce stanou dokonalým smetištěm.. 

Takže k věci - jakožto fanda ThinkPadů jsem si objednal T41 jako náhradu za T30. nebudu rozepisovat, že jsem s tímhle starym železem spokojenej atd, ale k věci: na ThinkPad battery maximiseru jsou možnosti napájení. jejich úpravou lze nastavit i takt CPU v několika hodnotách mezi "maximum" - "very slow". jakožto správný školák jsem tam hned mrsknul "very slow" při odpojení AC. a výsledek mě maximálně překvapil - CPU se podtaktovalo na pouhých 600mhz z normálních 1.7ghz !
jestli by někdo čekal něco obdobného, já tedy ne a jsem spokojený, na nejnižší jas se zaplou wifi nyní ntb s baterií z roku 2004 vydrží hodinu. už se nemůžu dočkat na novou 7800 mAh baterii .. no toť asi vše, snad to jednou někomu poslouží, když bude hledat atd .. :)
jestli by někdo čekal něco obdobného, já tedy ne a jsem spokojený, na nejnižší jas se zaplou wifi nyní ntb s baterií z roku 2004 vydrží hodinu. už se nemůžu dočkat na novou 7800 mAh baterii .. no toť asi vše, snad to jednou někomu poslouží, když bude hledat atd .. :)
Cau,
novou baterii sis už asi pořídil, ale dost levně se dá pořídit zde:
http://www.dealextreme.com/p/ibm-t40-co ... more-27785
Já mám doma dvě.. nejsou jako oroginály..ale za ty peníze..
novou baterii sis už asi pořídil, ale dost levně se dá pořídit zde:

http://www.dealextreme.com/p/ibm-t40-co ... more-27785
Já mám doma dvě.. nejsou jako oroginály..ale za ty peníze..
Myslím, že po devíti měsících to tazatele už nezajímá.
Just Fucking Google It!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zvýšení výdrže ntb - podtaktování cpu ? Vyřešeno
Značím za vyřešené
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”