Ahoj.
Poslední hlavou se mi motá hlavou myšlenka, jak složité je naprogramovat takovou pc hru typu - samorost. Poměrně mě láká se do něčeho takového pustit. Nejraději bych začal jako samouk, tvořit jednoduché indie hry - rpg, plošinovky. O grafickou stránku hry strach nemám, stejně jako u série samorostu si chci tvořit podklady sám. Grafické programy ovládám poměrně dobře, i nějaké ty základy animace by byly. Teď "jen" technickou stránku hry. Můžete mi někdo mapsat nějaké doporučení, co začít studovat, tip na nějakou knihu nebo web.Ideálně v nějakém lidském podání, v životě jsem nic neprogramoval.
- nasel sem nejake editory pro stavbu point and click adventur. To je presne pro me. Co vy na to ?
Tvorba Pc-her. Začátky.
Tvorba Pc-her. Začátky.
Naposledy upravil(a) vitek38 dne 25 kvě 2012 21:10, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Re: Tvorba Pc-her. Začátky.
K tomu už zde několikrát něco bylo, použij kartu Hledat, např. viewtopic.php?f=36&t=75395&hilit=Programov%C3%A1n%C3%AD+hry
ahoj, slyšel jsem, že tuhle knihu by si měl přečíst každý, kdo se do něčeho takového chce pustit. ale co je na tom pravdy to nevím 
Game-Industry

Game-Industry
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
RPG že je jednoduché, to sotva! Podle některých je to nejtěžší žánr ze všech (ale podle mě ne
)
Nauč se velmi dobře programovat, najdi si nějaký engine a pak jen programuj a programuj.
Taky jsem si tím prošel, ale skončilo to dřív než začalo

Nauč se velmi dobře programovat, najdi si nějaký engine a pak jen programuj a programuj.
Taky jsem si tím prošel, ale skončilo to dřív než začalo

Na "poměrně jednoduché" hry ti stačí Game Maker, pokud bys ale chtěl dělat něco složitějšího, programování tě tak jako tak nemine. I kdyby třeba jen tvoření skriptů pro nějaký engine, ve stylu "když platí tohle, udělej tamto".
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 7792
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 12:57