jakou skrin poradte pls???!

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

jakou skrin poradte pls???!

Příspěvekod .luba. » 13 bře 2007 19:01

newim jako si mam koupit skrin vybiram si tehle dvouch pls poradte s vyberem mam deku micro ATX.
http://www.okcomputers.cz/case-kme-midi ... y/d-52370/
http://www.okcomputers.cz/eurocase-ml-5 ... w/d-54215/
mam intel pentium 4 2,4ghz , ram 512 ddr 266mhz, graficka karta ATI 92250 HIS PCI 128mb, 64bit, disk maxtor 40gb, combo mechanika lg poradte pls

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 13 bře 2007 19:25

Záleží na tobě,která se ti líbí.Jinak obě dvě mají zdroje nevhodné pro větší zatížení,takže pokud do budoucna plánuješ upgrade třeba grafiky nebo procesoru poohlídni se raději po skříni bez zdroje a zdroj kup značkový.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 13 bře 2007 21:39

Přesně, jak říká Marfy. Plus to, že když jsem si před x lety kupoval PC, říkal jsem si, že na skříni až tak nezáleží, ale ono jo. Byla to první komponenta, která letěla. Eurocase. Stejná, jakou sis vybral. Neuvěřitelně nekvalitní zpracování, hučela, vrzala, kroutila se a o zdroji škoda mluvit. Jediná její výhoda je ta cena. Ikdyž... Pokud uvažuješ o nové case, do budoucna plánuješ upgrade, zvýšení výkonu, taktování nebo ztišení PC, KME ani Eurocase nebrat...
Já jsem si pořídil tuto plus zdroj, investice byla několikanásobně vyšší, ale jsem absolutně spokojený a mám za to, že mi to dlouho vydrží. :wink: Teda doufám. :D
Takže být tebou to zvážím, jestli investovat do opravdu lemplácké skříně s pochybným zdrojem, který novější komponenty prostě neutáhne, nebo si připlatit za něco lepšího a investovat tak do budoucna. Doporučuju projít diskuze pod zbožím třeba na http://www.czechcomputer.cz, dá se vybrat levně a dobře, hlavně zkušenosti uživatelů se počítají. To je vše. :wink:

P.S. Grafárna je za dva roky out, ale dobrou skříň můžeš mít věky.

James_Radlle
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod James_Radlle » 14 bře 2007 00:35

Ja jsem taky investoval do znackove skrine a zdroje....uz jenom pro ten pocit:-)
Foftron 400W, skrin Thermaltake Matrix.
Uz jenom co jsem slysel o Eurocase tak bych si od nich nekoupil ani paratka, nadruhou stranu starej komp mel Eurocase a nekolik let byl v pohode a zdroj odesel teprv asi po 3 letech a bez toho aniz by s sebou vzal jine komponenty :wink: :wink: :wink:
Počítač: ANO! :bottle:

alias75
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod alias75 » 14 bře 2007 06:58

No když by tady byl Weslo tak by tě hnal s Eurocase.
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 14 bře 2007 07:36

Co se týče skříně je trend neden velký větrák v předu a jeden vzadu oba na malých otáčkách aby byly co nejtišší. Přední větrák by měl spolehlivě foukat na HD. Krycí mřížky by měli být mechanicky účinné ale co nejmenší na objem aby nebránily větráku v činnosti. POkud takto dosáhmeš na dostatečné proudění ve skříni můžeš uvažovat o pasivním chladiči procesoru. Doporučuji studium materiálů ktré pojednávají o chlazení výběr skříně s tím úzce souvisí.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 14 bře 2007 09:53

alias75 píše:No když by tady byl Weslo tak by tě hnal s Eurocase.

jsem zde :lol:

jak už tady psali kolegové před mnou pokud už nikdy žádný jiný PC do té skříně nechceš dávat tak si vem klidně jakkoukoliv..

Pokud však chceš skříň kterou nebudeš už muset nikdy měnit a zvládne uchladit a ztišit všechno co v PC máš te'd plus to co tam dáš v budoucnu tak na takový krámy ala Eurocase nebo KME zapomeň...

Pořiď si kvalitní značkovou skříň a zdroj...je to otázka investice asi 2000,- a více(podle toho jak dlouho nechceš měnit skříň a hlavně zdroj

skříně vybírej ze značek:Chieftec,Coolermaster,Thermaltake,Enermax ...
zdroje vybírej ze značek:Chieftec,Fortron,Enermax,Seasonic...

takovou skříň+zdroj když jednou dobře vybereš tak už nemusíš nikdy měnit

pár užitečných linků okolo této tématiky
Průvodce skříněmi – jak si vybrat tu pravou?
pak tady test normální skříňversus krám KME
Počítačová case - malé porovnání
trocha teorie na závěr
Chlazení počítače - jak na to I.
Chlazení počítače - jak na to II.
Zdroj - srdce počítače
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”