Problém s kodekem

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

soldy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s kodekem

Příspěvekod soldy » 31 kvě 2012 06:52

Zdravím.
Mám akutní problém s vypálením DVD-Videa v Nero 8, který má podle mě počátek už ve video kodecích. Natočil jsem dokumentární film (úkol do školy), a nyní to chci vypálit na DVD-Video pomocí Nero 8. Jednotlivé části filmu jsem editoval v Sony Vegas 7 a renderoval (bohužel) do DV PAL formátu, který je, jak je všeobecně známo, vždy nadmíru velký (co se týče datového objemu). Můj film má tak 10gb, což pro mě netvoří problém, protože ho vždy můžu zkonvertovat do jiného, menšího formátu. Ovšem narazil jsem na důležitý problém. Myslím si, že je to nějaký problém s video kodeky, ale nejsem si jist ničím. Prostě jakmile chci tato videa importovat do jakéhokoliv video editoru, nebo konvertoru, načte se mi jen 04:42 z celého videa (pokud to video není kratší, než 04:42). Už jsem zkusil všechny tyto programy:
-Nero vision 8
- DVDVideo soft - 3gp video converter
- Any video converter
- Virtual dub
- Ulead Video Studio 10
Jediný program, kam se mi video importovalo kompletní byl Windows Movie Maker, ovšem kvalita výstupního souboru byla nesnesitelná :( .Napadlo mě odinstalovat kodeky (myslím, že mám K-Lite Codec Pack), ale nemůžu ho nikde najít, takže buďto se mi schoval, nebo ho nemám :D Nevěděl byste tedy někdo, co s tím? :(

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Problém s kodekem

Příspěvekod petr22 » 31 kvě 2012 07:04

Neni nainstalovan nejaky DV enkoder navic (napr od Panasonicu nebo Canopusu)?

DV dekoder maji primo Windows v sobe (ten preinstalovat nejde)

soldy
nováček
Stav:

Příspěvekod soldy » 31 kvě 2012 07:13

Vím, že jsem ještě kdysy experimentoval s ffdshow, z důvodu problému dostat AVI do Vegasu. AVI tam nedostanu doteď a ffdshow nemůžu nikde v PC najít. A mimo jiné teď jsem zjistil, že VLC MP už mi nepřehraje žádný mediální soubor. Včera to ještě šlo, ale teď po tom, co jsem ráno zapnul PC najednou všechno přehrává bez zvuku a sekaně. Nemůže mi odcházet video karta, nebo tak něco? :D I když tohle vypadá spíš na softwarový problém... :/

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 31 kvě 2012 08:56

Zalezi na tom, jestli je pro import AVI vyzadovan direct show dekoder nebo stary video for windows kodek. Pokud VFW, tak FFDSHOW nepomuze.

soldy
nováček
Stav:

Příspěvekod soldy » 31 kvě 2012 10:39

No, nevím přesně, ale problém s importem .AVI do Vegasu je teď vedlejší. Teď bych potřeboval hlavně poradit, jaké by mohlo být řešení mého problému co se týče nekompletního importu videí do jakéhokoliv editoru, nebo konvertoru. :(

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 31 kvě 2012 10:48

U těch 4:42 se zastaví více videí ve více editorech? To by byla celkem záhada a s kodeky anebo Pal to určitě nesouvisí.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 31 kvě 2012 11:11

4:42 minuty mi vychazi u DV tak nejak kolem 1GB. Neni tam neco, co ma limit 1GB na velikost AVI souboru?

soldy
nováček
Stav:

Příspěvekod soldy » 31 kvě 2012 13:28

Blue Spirit - Ono se to tam importuje pouze v tom úseku 00:00 - 04:42 a tváří se to, jako by to zdrojové video víc nepokračovalo, přitom to jsem několikrát zkontroloval, že to originální video má např. 10 minut.

petr22 - To mně naky napadlo, vypadá to zatím pravděpodobně, ovšem přijde mi zvláštní, že by např. Nero 8, které již pracuje s HD Videem mělo limit do 1 GB.. :(

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 31 kvě 2012 13:31

No ten limit mít obecně nemusí, ale může to být někde v pokročilém nastavení. To že je to omezeno tím 1GB mě také přijde nejpravděpodobnější, ostatně nic jiného mne nenapadá.

soldy
nováček
Stav:

Příspěvekod soldy » 31 kvě 2012 14:30

Tak asi to tím bude no.. :/ Ale zajímalo by mě, jestli je to taková náhoda, že DVD Video Soft 3GP Video Editor má stejnej limit, jako Nero Vision 4 a navíc hlavně, jak je možný, že mi najednou přestalo přehrávat VLCčko jakékoliv mediální soubory.. :( To mě na tom teď štve nejvíc, že pokud to nějak rozjedu, budu to muset dělat vše na slepo, bez toho, abych zkontroloval výsledek :( Nevíte někdo, čím by to mohlo být?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 31 kvě 2012 15:08

Softy mohou pouzivat jeden spolecny DV AVI dekoder (vzpominam si ze jsem kdysi videl nejaky fee soft, ktery dokazal nastavit cim se maji dekodovat DV AVI pokud je vic dekoderu)

VLC ma na vsechno vlastni dekodery, to by melo fungovat zcela nezavisle na systemu

soldy
nováček
Stav:

Příspěvekod soldy » 31 kvě 2012 16:15

Tak před chvílí jsem se podíval na seznam video kodeků a celkem mě to vyděsilo. Vím, že není moc dobré mít v PC nainstalováno několik sad kodeků a já mám asi 3...
A narazil jsem na další problém. Narazil jsem na něj, když jsem výsledné video zkoušel přehrát ve Windows Media Playeru. Video už šlo plynule, ale nebylo slyšet nic, tak jsem rozkliknul ovladač hlasitosti. Jakmile jsem to ale udělal, systém mi napsal, že nenalezl žádné zvukové zařízení. Paradoxně při oznámení této zprávy udělal klasický zvuk z reproduktorů, takže jak to tak vidím, tak vedle nemožnosti importu videí delších, než 04:42 a náhlému kolapsu VLC media playeru, systém přestal vnímat zvukovou kartu i když nadále produkuje zvuky. Zvuk není slyšet jen u videí v přehrávačích. Na youtube atd. si písničku pustím v pohodě. Nevím, nevím, ale všechno mi zatím poukazuje na nějaké hromadné nedorozumění v kodecích... :D A pokud ten filmový projekt neodevzdám v pondělí, bude to bráno, že jsem neudělal zadanou práci a neuzavře se mi klasifikace v tomto školním roce, takže jsem z toho fakt nervózní :D Dává vám to někomu smysl? :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4313
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3612
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s fps v gta 5 online
    od Mladkov204 » 21 črc 2024 16:12 » v Hry