Údržba PC, které se zpomaluje Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Údržba PC
Co na tom nechápeš? Nvidia GPU ON je celkem jasné, optimem to teda tady nebude
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ok, díky! :) nějaké další návrhy na řešení?
-
- Pohlaví:
Obrázek sem samozřejmě dát jde, jenom musíš respektovat povolené formáty - více v FAQ.
Co to ukáže když ta dvě okénka zaškrtneš?
Co to ukáže když ta dvě okénka zaškrtneš?
Když okénka zaškrtnu, je všechno stejné akorát v tom bílém oknu dole je namísto "No applications listed" aplikace která je spuštěna (grid.exe).
Tak jsem si nechal zkontrolovat log a vše okolo. PC mám čisté, ale teď se mi nesekají dvě, ale dokonce všechny hry. Přemýšlel jsem čím by to mohlo být, nakonec mě napadlo ještě vyzkoušet ty utility od nvidie a teď u toho Nvidia GPU OFF takže se nejspíše jedná o ten optimus. Co s tím prosím? Díky.
Naposledy upravil(a) armink dne 05 čer 2012 15:40, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Údržba PC, které se zpomaluje
Neni to optifine ale optimus. A pokud to nedokazes natvrdo vynutit v biosu, tak jsi nahrany
Odesláno z mého HD2 pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého HD2 pomocí Tapatalk 2
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Už jsem to opravil, díky. Nějaký návod by na to nebyl prosím? :(
//ještě bych se chtěl zeptat, jak je možné že se to změnilo tak z ničeho nic? Celou dobu to běhalo bez problému.
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Čer 2012 17:42) ---
Nedá se to spravit jinak než vypnout integrovanou grafiku v BIOSu? :(
Je zase blbé jet jenom na té lepší která žere víc energie (menší výdrž baterie i když hry hrát nebudu). Je mi divné že celou dobu v pořádku a najednou tohle.
//ještě bych se chtěl zeptat, jak je možné že se to změnilo tak z ničeho nic? Celou dobu to běhalo bez problému.
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Čer 2012 17:42) ---
Nedá se to spravit jinak než vypnout integrovanou grafiku v BIOSu? :(
Je zase blbé jet jenom na té lepší která žere víc energie (menší výdrž baterie i když hry hrát nebudu). Je mi divné že celou dobu v pořádku a najednou tohle.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
S optimem mi to hlásí 4,5 hodiny, bez něj 4 hodiny. Zas takové terno to není.
A jde to jen v tom biosu
A jde to jen v tom biosu
A jak je možné že před nedávnem to nedělalo? A chtěl bych se zeptat, zkusil jsem na tu hru kliknout pravým tlačítkem a spustit s grafickým procesorem->vysokovýkonný procesor nvidia a hra se stejně sekala - čím to je?
poskytnul by jsi mi prosím návod jak to v tom biosu udělat?
poskytnul by jsi mi prosím návod jak to v tom biosu udělat?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych se ještě jednou rád podíval na teploty v zátěži:
Spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a upni ho na http://www.leteckaposta.cz
(stisk klávesy Print Scrn a Ctrl+V v Malování)
Spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a upni ho na http://www.leteckaposta.cz
(stisk klávesy Print Scrn a Ctrl+V v Malování)
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Díky že sis našel čas. Teploty nejsou tak alarmující, pokud jsem tedy vše nastavil správně. Posuď sám - http://leteckaposta.cz/867343355
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co se týká teploty CPU, to je v pohodě. Core i5 zvládá teplotu do 105°C. Teplota chipsetu je dost vysoká, problém by to ale taky být nemusel. Škoda, že tam není teplota GPU. Můžeš zkusit jiný monitorovací soft a zjistit teplotu GPU v zátěži.
V Ovládací panely->Nástroje pro správu->Sledování výkonu->Systém->System performance (Výkon systému)->pravý klik myšítkem a "Spustit".
Nech to tak hoďku běžet, zkus si zahrát, prostě s tím NB normálně pracuj.
Pak V Ovládací panely->Nástroje pro správu->Sledování výkonu->Systém->System performance (Výkon systému)->pravý klik myšítkem a "Zastavit" a upni zaRARovanou podsložku ze složky C:\perflogs\System\Performance (pravděpodobně ji nejprve někam budeš muset s právy správce zkopírovat - třeba do dokumentů a pak teprve zkomprimovat)
V Ovládací panely->Nástroje pro správu->Sledování výkonu->Systém->System performance (Výkon systému)->pravý klik myšítkem a "Spustit".
Nech to tak hoďku běžet, zkus si zahrát, prostě s tím NB normálně pracuj.
Pak V Ovládací panely->Nástroje pro správu->Sledování výkonu->Systém->System performance (Výkon systému)->pravý klik myšítkem a "Zastavit" a upni zaRARovanou podsložku ze složky C:\perflogs\System\Performance (pravděpodobně ji nejprve někam budeš muset s právy správce zkopírovat - třeba do dokumentů a pak teprve zkomprimovat)
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
Zpět na “Problémy s hardwarem”