Herní PC 25 tisíc + Perfierie

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Trotlík
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Herní PC 25 tisíc + Perfierie

Příspěvekod Trotlík » 06 čer 2012 11:19

Dobrý den, nenechte se odradit nickem který jsem si zvolil, vážně tu nemám v plánu spamovat, každopádně zavítal jsem sem z prosbou která se týká PC.
Chtěl bych herní sestavu, pokud možno osazenou Ivy Bridge, u grafiky, ramek, základní desky, -
a zdroje vám nechám volnou ruku.
Přeci jen myslím, že tu je více mistrů kterým vědomostmi ohledně PC techniky nesahám ani po kolena.

Mimochodem, abych nezamluvil i ostatní fakta, tak periferie je u mě myšlena pár věcmi a tím je.

OS - Bez legálního Windows nedám ani ránu, i když mi to mnoho známých rozmlouvalo.

Monitor - Poslední monitor co jsem vlastnil byl ještě stařičký model na bázi CRT, po tomto posledním stolním PC jsem prostřídal asi 7 notebooků jelikož jsem hodně cestoval, klidně bych se k tomu CRT i vrátil, ale jelikož si chci zahrát i nějaké ty hry na Full HD tak to postrádá smysl.

Klávesnice/myš - tyto dva komponenty nejsou nutné, elektro mám pořád při ruce, takže případná koupě v pozdější fázi není problém

Každopádně, byl bych velice rád, kdyby jste to mohli sestavit v nějakém Shopu kde dělají rovnou i montáž, není to o tom že bych si PC nedokázal postavit, už od 7 let jsem se v nich hrabal, nýbrž nikdy jsem nepřipevňoval procesor na základní desku, takže z toho mám veliký strach, a chci to mít již rovnou sestavené (PS-dodávají i krabice z kterých komponenty vyňali ?)

Předem děkuji za ukázky modelů.

Reklama
Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Herní PC 25 tisíc + Perfierie

Příspěvekod Funstorm007 » 06 čer 2012 12:50

Ahoj, sestavu někdo jisto jistě nahodí, každopádně pokud nejsi na PC úplný amatér, připevnění procesoru jistě zvládneš sám. Záleží, kde budeš nakupovat. Třeba v případě CZC je to zdarma ale na ALFACOMPU je to tuším za 800 Kč a při rozpočtu 25 k za PC, OS, monitor, myš a klávesnici to opravdu není zas tak moc. A ještě napiš hochům jestli se chystáš taktovat či nikoliv...

Trotlík
nováček
Stav:

Příspěvekod Trotlík » 06 čer 2012 13:02

Tak ano z taktováním počítám, hlavně tedy grafické karty, na procesor sahat nebudu.
A sestavit si to tedy nechám u Alfacompu, jelikož na CZC jsem četl jen kritiku, to je holt (asi) tím že to sestavují zadarmo no.

blbanek
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod blbanek » 06 čer 2012 13:32

Máš to jen na hry nebo máš v plánu i nějaké jiné aplikace/programy? pokud hry tak asi nové, že?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 06 čer 2012 13:36

Vzhledem k tomu taktování se mi nevejde SSD disk, ale to není pro to hraní až tak důležité
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... YE010WXU01

A kdybys nechtěl nutně taktovat (dporučuji), tak toto by už byla pecka
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... PI011IE301
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 06 čer 2012 14:10

On ale psal, že CRT monitory mu vyhovovaly, ale teď, že si chce zahrát na FULL HD, čili pochopil jsem to tak, že v sestavě má být zahrnut i monitor?
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Trotlík
nováček
Stav:

Příspěvekod Trotlík » 06 čer 2012 14:17

Tak především na hry, sem tam, Photoshop a aplikace stylu které zvládne perfektně i normální dvoujádro z 512mb grafikou. A ano chtěl bych to na nové hry, ale jsem realista, takže je mi jasné že některé hry prostě na Full HD nerozhejbu, a ani mi o to nejde, jelikož u her preferuji výrazný děj a grafika ať jde k čertu, hlavní je aby ta sestava z menšími ubgrady pár let vydržela.

Jinak, ta druhá sestava se mi velice líbí, ale Grafika je poněkud dráha :D, SSD dísk vážně potřeba není FPS u her nezvedne, a na chod systému stačí normální HDD v této době je SSD zbytečnost.

Jinak kdyby se ušetřilo na grafice, a přidal se k tomu nějaký monitor tak myslím že by to byla výborná sestava, jen nevím za co to obměnit, samozřejmě Ubgrade grafiky dělám rok co rok (tedy, dělal jsem, a hodlám se k tomu vrátit), myslím že 1024 MB popřípadě o něco lepší by se tam hodit mohla, stejně to beru stím že grafiku budu za ten rok měnit, takže tahle by byla zbytečná.
Naposledy upravil(a) Trotlík dne 06 čer 2012 14:27, celkem upraveno 1 x.

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 06 čer 2012 14:26

Pokud tam ale budeš mít GTX 670, tak se o grafiku nemusíš starat 2 - 3 roky. Podle mě je zbytečné kupovat každý rok novou, ale to je otázka názoru. Ale jinak bych si SSD vzal. Chci si ho koupit taky a nainstalovat na něj Windows a budeš to mít daleko lepší a určitě to není zbytečnost, ale to je zase jenom názor. :bigups:

Trotlík
nováček
Stav:

Příspěvekod Trotlík » 06 čer 2012 14:30

Tak já to chápu velice dobře, ale složit sestavu za 25 tisíc z GTX 670 a SSD + monitor jakožto periferie je bláhová představa, teoreticky bych do toho o těch 5 navrch mohl narvat , ale nenarvu jelikož mám v plánu to objednat i z 3D HD TV která mě vyjde zhruba na 18 tisíc (tu už jsem si vybral sám, v televizích se vyznám)

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 06 čer 2012 15:59

Ani s tou 7850 to nebude vůbec špatná sestava. Níž už se ale jít nedá, aby to nebylo hodně znát. A omyl, všechny dnešní hry si dáš na fullHD naprosto v klidu. Problém nebude mít žádná z grafik ani za rok.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Trotlík
nováček
Stav:

Příspěvekod Trotlík » 06 čer 2012 16:38

Zkusil jsem trochu zaimprovizovat z oběma sestavy, a vyšlo mi toto, o myslíte ?
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RP01192T01

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 06 čer 2012 16:46

Jo-to může být.Klidně by stačily i 2x2GB paměti,ale to už není zas takový rozdíl.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní PC 60-70 tisíc bez OS
    od Aurelian » 03 pro 2024 13:11 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    18
    7250
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 17:40
  • Herní PC do 25 tisíc
    od Seismosaurus » 03 lis 2024 10:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC