Reinstal z Professional na Home XP Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Scanner
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Reinstal z Professional na Home XP

Příspěvekod Scanner » 05 čer 2012 22:15

Pomocí Speccy od Piriform jsem zjistl že MB je MICRO-STAR INC. MS-6580 (FC-478) 32 °C
Kdo by my na ní našel nějaké RAM přes 1 GB na netu byl bych moc rád. :)
When You smoke herb it reveals you to yourself. All the wickedness you do is revealed by the herb - it's you conscience and gives you an honest picture of yourself.
---------- Robert Nesta Marley ----------

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 05 čer 2012 22:38

Vzhledem k zajimave (ne)podpore DDR400 bych hledal DIMM 1GB DDR-333 ci 266 (novy zde, ale spise [url=http://pocitace.aukro.cz/listing.php/search?category=100744&sg=0&string=ddr+1gb&standard_allegro=0&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&a_enum[9869][30]=30&change_view=Změnit >&order=t]Aukro[/url]).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Scanner
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Scanner » 06 čer 2012 14:22

Skoro 600 Kč za nový a ještě jen 1GB, to já myslel že to výjde levněji. Jinak kdyby jsem se chtěl zeptat v nějakém bazaru tak mám hledat DIMM 1GB DDR-333 nebo 266? Na to Aukro jsem se nedostal ale ani bych tam nenakupoval. Mám vůbec nějakou záruku že to zboží bude funkční?
When You smoke herb it reveals you to yourself. All the wickedness you do is revealed by the herb - it's you conscience and gives you an honest picture of yourself.
---------- Robert Nesta Marley ----------

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 06 čer 2012 14:39

Levněji, no ono jde o to, že DDR jsou zastaralé; takové DDR III vyjdou laciněji. Nadto paměti do NB bývají tuším i tak dražší než paměti do stolního PC.
Pokud jde o nákup staršího (bazar, aukro…) je dobré si ohlídat možnost vyzkoušení a pořádně je projet memtestem.
Jinak osobně si myslím, že je fuk, jestli ty paměti budou 333 nebo 400, pokud to bude DDR stejné generace (tzn. nikoli DDR II nebo III) – jediné co se stane bude, že se ti podtaktují a poběží tolik, kolik deska dovolí, víc ne. Pokud tedy uvidíš lacinější 400MHz než 266 či 333, nerozpakuj se je koupit. Ledaže by zeus psal (zmiňuje nepodporu 400MHz pamětí) o tom, že na desce nepoběží vůbec, ale to by mě pak zajímalo proč – s tím jsem se ještě nesetkal.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 06 čer 2012 16:31

Limitace chipsetu, odflaknuty BIOS desky, spatne SPD profily - moznych duvodu je povicero. Samozrejme zalezi na konkretnich kusech deska-modul, zda to bude chodit. A opravdu jsem zazil nekolik desek, ktere DDR400 nesezraly; ale to bylo vesmes v dobe, kdy to jeste nebyl oficialni standard JEDEC, ale moduly se uz vyrabely.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Reinstal z Professional na Home XP  Vyřešeno

Příspěvekod tux » 06 čer 2012 16:59

Že chtěj všechny linuxový distra víc jak 512MB RAM není pravda. Třeba takovej Puppy Linux, tomu stačí 64MB.
Just Fucking Google It!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”