Problém se SATA HDD
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Problém se SATA HDD
Koupil jsem si SATA HDD 400GB (372GB), po připojení na desku Asus A7N8X Deluxe ho Win XP SP2 relativně bez problémů najdou.Potíž je, že když odpojím starý IDE HDD,a v Biosu dám bootovat z CD pro nainstalování WIN, všechno běží až do chvíle,kdy mi istalace nahlásí, že se nemá kam nainstalovat,nevidí žádný diskový oddíl.Nevím jestli by pomohlo rozdělení disku, ale chtěl jsem ho rozdělit při instalaci.Ten 40 GB starý disk jsem si chtěl nechat, jako záložku a systémový mít ten nový.Projel jsem všechna místní fóra, ale nikde jsem nenašel spojení 1xdisk SATA a 1x IDE.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jojo k tvé desce si dostal (ať už na CD nebo na FDD -- pokud ho máš na CD zkopíruj ho na disketu) ovladač SATA který je potřeba zavést před instalací woken..dělá se to přes F6 hned na začátku..potom se ti to řekne aby si vložil dosketu..pokud nemáš disketovku tak máš smůlu jelikož geniální Wokna XP nic jiného neberou....
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Weslo píše:jojo k tvé desce si dostal (ať už na CD nebo na FDD -- pokud ho máš na CD zkopíruj ho na disketu) ovladač SATA který je potřeba zavést před instalací woken..dělá se to přes F6 hned na začátku..potom se ti to řekne aby si vložil dosketu..pokud nemáš disketovku tak máš smůlu jelikož geniální Wokna XP nic jiného neberou....
Už jsem se k tomu taky dostal, že potřebuji disketovku, na půdě jsem vyhrabal nějakou starou, doufám, že pojede a když nepojede, tak jsem asi v PR....ovladače mám na CD, ale jak píšeš WIN nic jiného než disketu nechce.No je to peklo...
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Vyřešeno
Tak vyřešeno.Vytáh jsem starou diskeťárnu připojil jí a fungovala, větší problám byl sehnat disketu,akorát Asus tech.podpora je na kulový, protože mi poradil naprosto přesně úplně jiné soubory, které jsem potřeboval.Mastil jsem ke kámošovi, abych si s CD natáhl ten soubor na disketu a doma nic, chtělo to po mě něco jiného, tak jsem mazal ke kámošovi znova, abych si na disketu natáhl ten správný soubor TXTsetup.oem, a už to jelo.Tam mě ty Wokna nakrkli,že potřebují diskety.Díky všem za rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3257
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50