Napojení kabelu od sluchátek

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Napojení kabelu od sluchátek

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2012 15:54

Tak, že se k tomu ještě vracím... Budu teď mít možnost koupit tu kapalinu ale zajímá mě, jestli se mám ptát po něčem konkrétním. Už v tom odkazu cos sem dal jich je několik...

EDIT//
Jo a ještě něco, nebudu na to potřebovat nějakou speciální pájku? Mám doma asi tři ale těžko říct, která je starší... :D

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 11 čer 2012 16:31

Práce s těmito kablíky je pro jejich jemnost piplačka a určitě s neopalují. Lze to při troše šikovnosti očistit ostrým nožíkem a měl by sis vystačit s kalafunou a obyčejným trubičkovým cínem.
Velkou pozornost musíš potom věnovat samotnému upevnění kabelu v konektoru, aby se ti to po dvou dnech provozu neutrhlo.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 čer 2012 17:57

Výborným prostředkem na čistění "licny" (svazek vzájemně izolovaných slabých drátku) se mi osvědčil Acylpyrin. Na zabletu Acylpyrinu položíš licnu a podle potřeby několikrát přejedeš zapnutou pájkou a tak licnu zbavíš izolace na jednotlivých drátcích a ocínuješ. Zbytečně nepřehřívat, protože se pak drátky snadno lámou. Jen pozor při vdechování výparu z toho acylpirinu a pak raději vyvětrat. Stejně vhodným prostředkem je materiál, z kterého se dříve vyráběli odpadové roury (je to takový hnědý plast), nevím jak se již jmenoval, možná novodur, ale to si nejsem jistý. Čistí licny spolehlivě, ale také při tom sakra smrdí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 čer 2012 18:30

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2012 19:01

Blue Spirit: Chystám se to napojit přímo, bez nějakých konektorů. Když to nepůjde, zkusím to jinak ale nedokážu si představit, že by se mi na tom kabelu houpalo takové monstrum...

Pic: To jsem trošku nepobral... Nemám doma nic z toho, co jsi tu vyjmenoval. Takové věci opravdu nedělám denně.

El Diablo To jsem si myslel, uvidím co tam budou a nebudou mít...

A teď ještě obecně. Tím čištěním drátků myslíte jako od té plastové bužírky nebo je tam ještě nějaká povrchová úprava? Nebude stačit to jen po staru nějak odloupnout? Nožem, nůžkami nebo tak něčím... ?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 čer 2012 19:39

Od bužírky je očistíš nožem, ale ještě i tak na sobě mohou mít nějaký povlak nebo oxidy. Proto ty kapaliny, i oxidy se dají oškrábat nožem, ale u takto slabých drátků je riziko že je spíš utrháš než oškrábeš.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

guest

Příspěvekod guest » 11 čer 2012 19:45

To monstrum tam budeš mít když to napojíš přímo. Je třeba každý vodič přetáhnout bužírkou a následně to schovat celé. Ten konektor je opravdu elegantnější.

Arcas
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Arcas » 11 čer 2012 19:47

OT : Šikovný pejsek :D

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2012 21:45

Jn, velmi šikovný jen co je pravda. A ta pájecí kapalina si to očistí sama nebo? No myslím, že když se s tím vypiplám, bude to rozhodně hezčí než nějaký konektor. Kdyby to alespoň bylo třeba někde poblíž toho JACKu ale takhle by mi to tam asi opravdu překáželo...

guest

Příspěvekod guest » 11 čer 2012 21:48

Tak hezčí než konektor to nebude určitě, kde je to vlastně urvané? Dej fotku, třeba něco ještě vymyslíme.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2012 22:00

Je to urvané právě zhruba uprostřed mezi JACKem a ovladačem na hlasitost... A víc se toho asi nebude dát udělat. V servisu mi řekli, že oprava bude dražší než nová sluchátka a rozebrat bez poškození také nejdou... A ten ovladač je také nějak slepený že bych to napojil od něj...

guest

Příspěvekod guest » 11 čer 2012 22:04

Já bych asi ten ovladač vyhodil a dal celý nový kabel. Sluchátka budou asi zalisovaná, ale vždy se do toho dá dostat i když esteticky to trochu utrpí. Takové nastavování kabelu je většinou k ničemu. Pokud to spojíš, musíš to ještě přeložit a zajistit, takže nějaké ošklivé bakuli s nevyhneš.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Napojení Webnode kontaktního formuláře na Raynet CRM přes Make
    od mahy133 » 11 črc 2025 07:49 » v Programování a tvorba webu
    1
    1616
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    12 črc 2025 21:53
  • Výběr kabelu pro natažení internetu po domě
    od Ondras66 » 26 lis 2024 22:26 » v Sítě - hardware
    3
    3630
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 pro 2024 07:38
  • Notebook Lenovo Y50-70 prodloužení FFC kabelu klávesnice Příloha(y)
    od SGvagon » 07 led 2025 01:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2911
    od SGvagon Zobrazit poslední příspěvek
    28 led 2025 22:19
  • Hodinový manžel instalace pokládky internetového kabelu
    od p3v4x » 26 lis 2024 20:56 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    2
    3162
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 lis 2024 14:52
  • Výběr sluchátek
    od Dolpi » 07 kvě 2025 06:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1394
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    07 kvě 2025 06:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”