Kompatibilita - prosím o názor na tuto sestavu

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

nfsmw5
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Kompatibilita - prosím o názor na tuto sestavu

Příspěvekod nfsmw5 » 11 čer 2012 00:35

Chtěl by jsem slyšet vaše názory na tuto herní sestavu, jestli je vše ok a nic není moc výkonné nebo moc slabé vůči ostatním komponentům. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0M7O0118NY011LIS011KPI0100BN011LVE011LXL0113W201
Naposledy upravil(a) Ltb dne 11 čer 2012 12:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu

Reklama
warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Re: Kompatibilita

Příspěvekod warcraftan » 11 čer 2012 05:31

Pasovat to bude, nebude se to mezi sebou bít, ale dalo by se to postavit mnohem líp: lepší chladič grafiky, skříň hlavně, ramky bohatě stačí s frekvencí 1333 nebo líp 1600Mhz, Kačkový procesor, kde na te desce toho moc nenataktuješ, sestavení Ti na czc udělaj zadara, takže další peníze k plusu, a konečně ten velociraptor - dlouho jsem neviděl, že by jsi ho někdo navrhl sám k sestavě :-D, místo te ceny bych volil klasicky HDD na data a SSD na systém!
//Pokud chceš to od nás sestavit líp, udej cenu max., periférie, OS, taktovat/netaktovat.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

nfsmw5
nováček
Stav:

Re: Kompatibilita

Příspěvekod nfsmw5 » 11 čer 2012 11:09

No já chtěl toho velociraptora pro těch 10 000 ot/min. Jinak já sem v sestavování lajk a tohle byl můj první navržený počítač. U ramek vím, že na hraní je důležitá malá latence =<9. Ten HDD a SSD, tak z toho jsem pav :D. K tomu taktování. Vůbec nerozumím těm písmenům typu K a jaké písmeno je dobré a taky mě celkem zajímá, jestli je taktování dobrá věc nebo jestli je lepší koupit procák s velkou frekvencí už od výroby.

Jestli teda mohu požádat o to vaše sestavení. Mělo by to obsahovat procesor, ZD od intelu, HDD nebo to SSD (fakt netuším), grafiku, skříň s dobrým chlazením a zvukotěsněním, zdroj, RAM (2x4GB). Do 23 000 bez DPH. Bez OS. Taktovat/ netaktovat netuším nikdy sem neměl počítač, měl jsem jenom noťas v podobě ústředního topení i s chládící deskou :/. Jinak jsem hodně zkušený uživatel, takže todle opravdu nechám na tobě.

AMD se mi moc nezamlouvá, jelikož můj otec už měl 2x PC s AMD procákem, deskou a musím uznat, že ta skříň byla pěkně opečená :D.

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Čer 2012 11:14) ---

Ještě sem někde četl, že intel ZD jedou na 1.65V a některé kingstny RAM využívají taktéž stejné napětí a to potom vede k přehřívání, protože to napětí začne kolidovat.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Re: Kompatibilita - prosím o názor na tuto sestavu

Příspěvekod warcraftan » 11 čer 2012 14:14

jestli je taktování dobrá věc

Taktovat se vyplatí, když je k tomu správný důvod, např když hardware nestačí, tak se použije jako poslední možnost právě to přetaktování, nebo když chce někdo mít nutně rychlejší renderování. Pro tebe, nebo pro tvoje účely taktování je zbytečné, máš tam core i5 ivy který výkonně poslouží až až, a k tomu grafiku s novou výrobní technologii 22mm. K tomu velociraptoru: pro mě je to stále plotnový disk, který přebíjí všechny ostatní jenom v tom, že jede na rychlejších otáčkách (a ta cena...), ale zeptej se koho koliv, že bude lepší volbou HDD + SSD
23 298,- bez dph.
//Pro ostatní tady na forku: k tomu SSD, vertex 4 je podle mě lepší než intel :D
AMD se mi moc nezamlouvá

Tak hlavně AMD je pro nižší cenový limit...jinak bych ho neodvrhoval.
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

nfsmw5
nováček
Stav:

Příspěvekod nfsmw5 » 11 čer 2012 20:56

No je to hodně pěkná sestava, ale mechaniku už mám, tak si ji vyhodím a ještě k tomu SSD a HDD, tak to budu mit pak ve windowsu HDD treba jako D a SSD budu mit jako C. A hry a takové věci, které chcu aby šlapali rychle, tak budu instalovat na to SSD v podobě Cečka ?

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 11 čer 2012 21:00

SSD na systém (windows) a HDD na hry, data...Když si hodíš i nějakou hru na SSD tak se budou mise, kola načítat rychleji. S SSD diskem budeš mít start systému za takových 15s.
//K tomu proč jsem tam dal SSD: samozřejmě bys mohl mít "výkonnější" grafiku jménem GTX 680, ale stojí o 3k více a přidá Ti 5% na výkonu oproti GTX 670, takže z mojí strany je to velmi nevhodná investice.
Naposledy upravil(a) warcraftan dne 11 čer 2012 21:02, celkem upraveno 1 x.

nfsmw5
nováček
Stav:

Příspěvekod nfsmw5 » 11 čer 2012 21:01

Ještě k té grafice, když sem vyhodil mechaniku, tak mám o tu cenu zvednout grafiku nebo něco jiného ?

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 11 čer 2012 21:04

tak mám o tu cenu zvednout grafiku nebo něco jiného ?

grafiku už né, tu máš víc než dostatečnou, ale možná by se Ti hodil chladič na procesor, ani ne kvůli taktování, ale kvůli tichu.
//http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1KGL01125D01188U010UTD01 můžeš si vybrat podle ceny, ale doporučuji ten Gelid

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
    od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8...
    10
    7334
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:04
  • Kompatibilita RAM modulů
    od Jirka88 » 10 zář 2024 19:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    5857
    od Jirka88 Zobrazit poslední příspěvek
    26 úno 2025 19:14
  • PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
    od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    4982
    od Viktor737 Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 15:04
  • Nazor na pc gaming zostavu
    od lubo007 » 23 čer 2025 15:21 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2412
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    23 čer 2025 17:48
  • Prosím o kontrolu sestavy