jak z win 7 pripojit do domeny?
Re: jak z win 7 pripojit do domeny?
Na serveru - pocitac - prave tlacitko - spravovat - role - a musi byt aktivni role domenovy sluzby active directory (nebo anglicky active directory domain services). Kdyz se server nainstaluje, neni aktivni zadna role ani neni sam zarazen do domeny (domenovy server musi byt clenem vlastni domeny)
Dobrý vecer,tak se tady v tom pitvam a porad se mi nepovedlo najit domenu.Asi to semnou bude tezke,ale snad se postupne nekam dostanu:-(.POsilam na 1 screenu co mi to ukazuje kdyz hledam domenu ,kterou jsem podle ucebnice pojmenovala firma.local a druhy screen je ze serveroveho PC zatim vypis z IP config. Tu IP192.168.0.12 sem si zvolila jako statickou sama stejne sem nastavila i DNS server.Vychozi brana je 192.168.0.1 teda IP routeru.Prosim mejte semnou strpeni...
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Čer 2012 00:11) ---
Jezis ja to snad cele preinstaluju ten server,Kdyz se instaluje server -jakou roli se vlastne zacina instalace.Mam pocit,ze neco je spatne v nastaveni DNS serveru,protoze mi to nechteji PC s WIN 7 najit tu domenu.Ale co pak ja vim,co tam mam nastavit za ty IP ,me uz z toho hrabe. mam dotaz: Mam router ma adresu 192.168.0.1.................. Nainstaluju server,pridelim mu teda statickou adresu dejme tomu 192.168.0.2 (mel by ji vzit),a ted maska 255... se vyplni sama....vychozi gateway musi byt ta IP adresa routeru teda : 192.168.0.1 a dns server????? mam davat 192.168.0.2?? nebo ten takzavany loopback? 127.0.0.1??? at je mnou stanovena IP adresa serveru jakakoliv? tak vzdy bude loopback 127.0.0.1?? to je nejake pravidlo? Dale: DHPC: ok role dhcp nainstalovana- udelam scope: tam si muzu svobodne volit?? nebo je to na necem zavisle???muzu dat rozsah treba 192.168.4.50-192.168.4.70 nebo se musim drzet nejakeho pravidla od te IP routeru teda neco jako 192.168.0.3-192.168.0.40??? Pokud vim router prideluje pomoci DHCP adresy mym 3 PC s klasickymi win 7,takze kdyz se pak pripojim do domeny ta mi pridleji domenovy radic kde je dhcp dalsi IP ??(teda pokud se mi to nekdy vubec povede se tam pripojit).To budu mit v tu chvili pridelene 2 IP od routeru odkud sosam net a od sereveru s domenu kam sem se pripojila pro sdileni a ktery mi take preci musi udelit IP pomoci DHCP? Fakt se moc omlouvam sand VAs tim neotravuju,me to moc zajima jen v tom mam tezky zmatek:-(
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Čer 2012 00:11) ---
Jezis ja to snad cele preinstaluju ten server,Kdyz se instaluje server -jakou roli se vlastne zacina instalace.Mam pocit,ze neco je spatne v nastaveni DNS serveru,protoze mi to nechteji PC s WIN 7 najit tu domenu.Ale co pak ja vim,co tam mam nastavit za ty IP ,me uz z toho hrabe. mam dotaz: Mam router ma adresu 192.168.0.1.................. Nainstaluju server,pridelim mu teda statickou adresu dejme tomu 192.168.0.2 (mel by ji vzit),a ted maska 255... se vyplni sama....vychozi gateway musi byt ta IP adresa routeru teda : 192.168.0.1 a dns server????? mam davat 192.168.0.2?? nebo ten takzavany loopback? 127.0.0.1??? at je mnou stanovena IP adresa serveru jakakoliv? tak vzdy bude loopback 127.0.0.1?? to je nejake pravidlo? Dale: DHPC: ok role dhcp nainstalovana- udelam scope: tam si muzu svobodne volit?? nebo je to na necem zavisle???muzu dat rozsah treba 192.168.4.50-192.168.4.70 nebo se musim drzet nejakeho pravidla od te IP routeru teda neco jako 192.168.0.3-192.168.0.40??? Pokud vim router prideluje pomoci DHCP adresy mym 3 PC s klasickymi win 7,takze kdyz se pak pripojim do domeny ta mi pridleji domenovy radic kde je dhcp dalsi IP ??(teda pokud se mi to nekdy vubec povede se tam pripojit).To budu mit v tu chvili pridelene 2 IP od routeru odkud sosam net a od sereveru s domenu kam sem se pripojila pro sdileni a ktery mi take preci musi udelit IP pomoci DHCP? Fakt se moc omlouvam sand VAs tim neotravuju,me to moc zajima jen v tom mam tezky zmatek:-(
Nemuzes mit v siti dva ruzne DHCP servery. Jediny DNS i DHCP server by mel byt ten router. Na tom domain controlleru musi byt vyply DNS server i DHCP server.
Windows 2008 by po instalaci nemely mit zadnou roli a hlavne nejsou clenem domeny. Jako prvni je treba aktivovat roli domenoveho kontrolleru pro Active Directory. Na serveru nastavis DNS stejne jako u osttanich PC (IP routeru), IP ma server statickou.
Nejjednodussi je to nastavit tak, by se u vsech pocitacu lisilo pouze posledni cislo IP adresy (v tom pripade ale DHCP nemsi pridelovat cely rozsah a ve nepridelovane casti musi byt staticka IP serveru)
Windows 2008 by po instalaci nemely mit zadnou roli a hlavne nejsou clenem domeny. Jako prvni je treba aktivovat roli domenoveho kontrolleru pro Active Directory. Na serveru nastavis DNS stejne jako u osttanich PC (IP routeru), IP ma server statickou.
Nejjednodussi je to nastavit tak, by se u vsech pocitacu lisilo pouze posledni cislo IP adresy (v tom pripade ale DHCP nemsi pridelovat cely rozsah a ve nepridelovane casti musi byt staticka IP serveru)
Takze jesli tomu dobre rozumim,tak nemusim mit role DHCP a DNS na serveru za routerem vubec mit nainstalovane(nebo musim a musi byt deaktivovane?)Takze jedina role co tam musi byt nainstalovana je vlastne AD DS je to tak? Nebudu to komplikovat 3 PC win 7,Naznacim jednim PC 7 a jdnim serverem 8... tak a uz se v tom zase trochu ztracim.Jesli sme ale dobre pochopila tak na to abych mohla vyuzivat DCHP server vna svem sereveru ,nesmel by byt za routere s DHCP ale pouze za modemem ,ktery dhcp nema?? boze mejte semnou slitovani za me otazky:)
AD DC, DHCP a DNS jsou tri na sobe nezavisle sluzby. DNS i DHCP predpokladam zajistuje router. V pripade ze ma server statickou IP adresu (DNS, subnet i gateway musi mit server stejne jako prideluje DHCP klientum), mela by byt ze stejneho rozsahu jako maji ostatni pocitace, ale ne v rozsahu ktery prideluje DHCP. Dela se to tak, ze DHCP zacina treba adresou x.x.x.20 a podobne, a serv servery maji 2-20.
Na serveru pak jen staci aktivovat roli AD DC, a na klientovi zaradit PC do domeny.
Na vsech pocitacich (server i klienty) doporucuji vypnout sluzbu Windows firewall (vypnout sluzbu, ne pouze deaktivovat v moznostech site, to obcas nefunguje)
Na serveru pak jen staci aktivovat roli AD DC, a na klientovi zaradit PC do domeny.
Na vsech pocitacich (server i klienty) doporucuji vypnout sluzbu Windows firewall (vypnout sluzbu, ne pouze deaktivovat v moznostech site, to obcas nefunguje)
To Petr22: Zitra budu instalovat server 8 beta znovu.Nebudu teda vubec instalovat sluzbu DHPC...a DNS nainstalovat nebo?>FIrewally jsem uz vsude vypla.Proste nainstaluju AD DS povysim ho okamzite na hlavni domenovy radic tim promem... je to zatim tak ok?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:Jediny DNS i DHCP server by mel byt ten router. Na tom domain controlleru musi byt vyply DNS server i DHCP server.
Presne OBRACENE! Jak by se router buhvi od koho dozvedel o existenci domeny a spravne ji 'propagoval'?
Idealne: w2008 server ma sluzby DNS a DHCP aktivni (ony se stejne samy zapnou pri zvoleni role Domain Controler), prideluje adresy ostatnim PC a router s vypnutym DHCP vyuziva pouze jako branu do netu.
Alternativa: w2008 server ma vypnute DHCP (to nevadi) zapnute DNS (nutnost), router ma zaply svuj DHCP server a prideluje jako primarni DNS server tvuj w2008 stroj.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Tak by to slo taky, ale osobne nevidim zadny technicky duvod proc by musel na domain controlleru bezet DHCP server (kdyz uz v siti jednou je).
Fakt je, ze takhle to bude o neco jednodussi na nastaveni - DHCP a DNS na serveru + net skrz router. V praxi jsem ale jeste nevidel ze by mel nekdo DNS, DHCP a DC na jednom serveru, vzdy je to oddelene.
Fakt je, ze takhle to bude o neco jednodussi na nastaveni - DHCP a DNS na serveru + net skrz router. V praxi jsem ale jeste nevidel ze by mel nekdo DNS, DHCP a DC na jednom serveru, vzdy je to oddelene.
Chlapi,vy my davate:-)).Takze jesli tomu dobre rozumim. Vypnout DHCP na routeru a nechat pridelovat adresy roli DHCP serveru 8 beta. Ale kdyz PC se serverem nebude pustene a router nebude mit aktivni DHCP tak se na net myslim nepripojim nebo? JA vim jsem desna doma zkouset server,ale me to proste zajima:).
btw.Jak to maji treba firmy kde je 50 PC a jeden server..Chapu,ze jim prideluje IP dhcp serveru,ale oni maji asi primo do toho pc se serverem zavedeny net ze? mezitim jiz nejsou zadne routery mezi poskytovatelem netu a pc se serverem.... To rozhozeni po tech 50 pc v budove pak probiha pomoci switchu ,ktere jiz zadne takove funkce jako dhcp nemaji takze nemuze dojit k zadnemu konfliktu...je to tak?A tady je asi podminka aby meli Statickou IP tu hlavni pro vychozi branu fixni od poskytovatele na porad ze>?Protoze pokud vim,treba UPC ma take nekde na centrale DHCP ,ktere meni cas od casu adresy IP svym uzivatelum,coz by nastal asi pak problem po case...
btw.Jak to maji treba firmy kde je 50 PC a jeden server..Chapu,ze jim prideluje IP dhcp serveru,ale oni maji asi primo do toho pc se serverem zavedeny net ze? mezitim jiz nejsou zadne routery mezi poskytovatelem netu a pc se serverem.... To rozhozeni po tech 50 pc v budove pak probiha pomoci switchu ,ktere jiz zadne takove funkce jako dhcp nemaji takze nemuze dojit k zadnemu konfliktu...je to tak?A tady je asi podminka aby meli Statickou IP tu hlavni pro vychozi branu fixni od poskytovatele na porad ze>?Protoze pokud vim,treba UPC ma take nekde na centrale DHCP ,ktere meni cas od casu adresy IP svym uzivatelum,coz by nastal asi pak problem po case...
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Veroniqua píše:Ale kdyz PC se serverem nebude pustene a router nebude mit aktivni DHCP tak se na net myslim nepripojim nebo?
Spravne, proto je tam uvedena i alternativa pro tve hratky.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2539
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 08:55