Chci trošku překopat Pc. Jak na to? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Chci trošku překopat Pc. Jak na to?

Příspěvekod warcraftan » 18 čer 2012 16:30

i kdyby byl HDD SATAIII a deska ho neumí, tak je to zpětně kompatibilní...čili HDD SataIII půjde do desky s max SATA II
Naposledy upravil(a) warcraftan dne 18 čer 2012 16:35, celkem upraveno 1 x.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 18 čer 2012 16:34

Jen do SATAII, MB SATA I nevezme! vyjadřuju se blbě: pokud MB podporuje jen SATA I, nevezme SATA III, byť kompatibilní se SATA II.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

pidlo
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pidlo » 18 čer 2012 16:41

AcerPower F5 R02-A4

MB: Acer ERC410M
HDD: WDC WD800JD-55MUA1 (74 GB)
No je vidět tohle mám v pc ale v tom biosu si nevím rady. V biosu aji ve správci hardveru de vidět ale v tomto počítači je jen hardisk, vypnuto a zkusím zkontrolovat jestli jsem na něco nezapomněl ale naštve mě pokud ho neutáhnu.
No pc ukazuje oba jako ide ale odborník řek že mám sata ale už o tom pochybuji.
1. sik je sata 1 takže sem namydlený, vzteklý a neštastný no snad něco vymyslím.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 18 čer 2012 17:23

Máš oba SATA, zkus se podívat na datasheet toho nového, jestli by pomocí jumperů nešel přepnout do SATA I, popř. II. Ten tvůj původní je skoro jistě SATA II, ale může mít automatickou emulaci na SATA I, proto ti chodí. Zkus ve svém okolí najít někoho, kdo tomu rozumí, takhle je docela těžký ti dobře poradit, když HW skoro vůbec nerozumíš.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

pidlo
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pidlo » 18 čer 2012 17:27

No jo nejbližší možnost táhnout pc 8 km autobusem a mít 250kžč jako zálohu že se mi na to aspoň podívaj. A nebo zajít za jedním (,,,,,,,,,) tady kterýmu bych nesvěřil ani krumpáč ale vyzná se v tom. takže se du asi projít. datasheet a jumpery není to taková ta hračička co mívaj některé hardisky a přesouvá se to?

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 18 čer 2012 17:34

S jumperama máš pravdu, datasheet je v podstatě jakýsi manuál k HDD, ve kterém najdeš všechny informace a hlavně technická data a i to, jak ho zprovoznit v různých režimech - teda pokud to vůbec jde. Měl bys tam najít i to, kam umístit jumper(y), aby ti chodil v SATA I (pochopitelně pokud to vůbec umí). Zkusím ti ten datasheet najít.
Tady ho máš včetně jumperů: http://wdc.custhelp.com/app/answers/det ... 400#jumper
Zkus nastavení OPT1, snad se rozběhne.
Naposledy upravil(a) satam dne 18 čer 2012 17:55, celkem upraveno 1 x.

pidlo
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pidlo » 18 čer 2012 17:34

Je to tam jenže nemám ten jumper. a datasheet je na něm. Zajdu za kamarádem a snad mi poradí doufám že bude doma vemu oba hadry sebou pokud ten první vytahnu. Interface: SATA to jsem k tomu hardu a k té základce co mám našel na google takže to asi nepůjde du se kouknout za tím kámošem.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 18 čer 2012 17:56

Mrkni na můj minulý příspěvek, doplnil jsem ho.

pidlo
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pidlo » 18 čer 2012 18:01

Bud sem to udělal špatně nebo to opt1 nezabralo jinak hadry jsou stejný až na to že ten starší má vlastně sata na příjem proudu a ještě takové to starší
bíle s kolíkama. Půjdu se zítra zeptat jednoho maníka snad mi pomůže.
Přinejhorším nejdřív seženu winy a starej hadr hodím po psovi. Nebo se dá nějak přesunout originál win z hdd na hdd? Ale to fakt v krajní nouzy a s přebytečnejma prachama

pidlo
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pidlo » 19 čer 2012 15:16

Ted sem se vrátil od jenoho maníka co se v tom trošku vyzná říkal co si o tom že se ten disk musí naformátovat a že když rozjedu sata takže deska je zpětně kompatiblní tak rozjedu i sata3 on dělal v obchodu s pc. Tak sem zvědavý ale nějak mi vypadlo jak to naformátvat.

--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Čer 2012 15:30) ---

Nedokáži vysvětlit jak sem to udělal ale disk už formátuji. Doporučte síťovku nějakou levnou jen na net, klidně usb. A netoví hry třeba nostale dal bych odkaz ale to se nesmí. Jen bych chtěl aby se mi nesekali ikdyž to asi ovlivní jen net.

pidlo
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pidlo » 22 čer 2012 18:40

jak nastavir hardisk abych si na něj dát hry atd primární nebo rozšířený oddíl ten rozšířený mi hlasí chybu inicializace při spuštění hry ale ten primární sem zatím nezkoušel protože mám primárni ten na kterým mám wokna.

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Čer 2012 18:48) ---

A co znamená to dynamický disk?

pidlo
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pidlo » 23 čer 2012 11:59

Nemá teda někdo tušení jak ten druhý hardisk nastavit? Aby mi z něj šli spustit hry a přetáhnout si do něj zálohu kterou mám v druhém pc.

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”