Zdar rozhoduji se mezi těmito procesory fx-4100 (95W,32nm, 3.6GHZ) nebo phenom x4 965BE (125W,45nm, 3.4GHZ).
Pro jaký z nich by jste se rozhodli? O buldozeru jsem četl hodně špatné kritiky... na druhou stranu má zas nějaké ty nové technologie... Phenom má být výkonově o něco lepší což potvrzuje taky tento test a je také o 200kč levnější ale má také větší spotřebu... http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup. ... +Quad-Core
fx 4100 nebo phenom x4 965BE Vyřešeno
Re: fx 4100 nebo phenom x4 965BE
já osobnš bych se rozhodl pro intel, ale kdybych si už musel z těchle dvou procesorů vybrat tak bych vzal raději toho Phenoma. Buldozer je naprostá tragédie
asus p8p67 rev.3 | intel i5 2500k | Asus Matrix 5870 platinum | 8Gb DDR3 1333 Mhz RAM | 1TB WD | Corsaire cmpsu-750tx | 24'' LG Flatron | Razer Megalodon | Razer Lycosa Mirror | Razer Gloliathus alpha | Logitech G9x
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Buldozer není až taková tragédie, akorát Windows neumí využít jeho přednosti. Z těch tvojich dvou je lepší vlbou (do herního PC) Phenom II X4 965BE
To yar1n: Intel je jiná cenová liga tak ho sem prosimtě netahej.
To yar1n: Intel je jiná cenová liga tak ho sem prosimtě netahej.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kde sis to precetl ze je to tragedie ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Čer 2012 18:17) ---
Neco napisu :-)
Mam doma FX 8120 ale i 2500 Intel oba jsou super CPU ! Kdyz zacali prodavat AMD FX tak nejakej trouba testoval FX na staryh hrach
Jasny ze tam je porazi i 3 roky stary CPU , dalsi trouba si to precetl a hned FX jsou tragedie
potom dalsi a dalsi
Kdyz jarine neco nemas doma tak nekomentuj jak je na tom ten HW nebo ten oki
Zakladnim taktu jsou prumerny FX ,ale daj se dobre OC potom je vykon hodne dobrej (8120) a prekonava ve hrach new grabovani atd.. i 2500 2600 !
Cena Intel vs AMD velkej rozdil :-)
Nezastavam se ani jednoho Intel AMD je me vzdy nasere jak nekdo spamuje zbytecne ze je neco tragedie atd..
Mysli u hodne lidi zalezi na cene a vykonu , to jsou FX dobry .-)
Jarin nick sedi
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Čer 2012 18:17) ---
Neco napisu :-)
Mam doma FX 8120 ale i 2500 Intel oba jsou super CPU ! Kdyz zacali prodavat AMD FX tak nejakej trouba testoval FX na staryh hrach

Kdyz jarine neco nemas doma tak nekomentuj jak je na tom ten HW nebo ten oki
Zakladnim taktu jsou prumerny FX ,ale daj se dobre OC potom je vykon hodne dobrej (8120) a prekonava ve hrach new grabovani atd.. i 2500 2600 !
Cena Intel vs AMD velkej rozdil :-)
Nezastavam se ani jednoho Intel AMD je me vzdy nasere jak nekdo spamuje zbytecne ze je neco tragedie atd..
Mysli u hodne lidi zalezi na cene a vykonu , to jsou FX dobry .-)
Jarin nick sedi

Ano intel neni vhodný do této cenové kategorie... ano jedná se o pc s co největším výkonem a na hraní her...
Jinak má bez monitoru a bez disku (mám disk z notebooku 2,5" sata 120gb 5200RPM - myslíte že to bude pro zatim stačit třeba tak na 5měsíců... jelikož nemám víc financí...) můj návrh prosim zaslete vaše návrhy... : http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... JP010GZ101 Jinak i s monitorem se má vejít do 11 800kč a prosím toto je opravdu můj limit tak nepřekročit
Jinak má bez monitoru a bez disku (mám disk z notebooku 2,5" sata 120gb 5200RPM - myslíte že to bude pro zatim stačit třeba tak na 5měsíců... jelikož nemám víc financí...) můj návrh prosim zaslete vaše návrhy... : http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... JP010GZ101 Jinak i s monitorem se má vejít do 11 800kč a prosím toto je opravdu můj limit tak nepřekročit

- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Vyměněno pár věcí http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BF011KB101
asi j.
mám disk z notebooku 2,5" sata 120gb 5200RPM - myslíte že to bude pro zatim stačit třeba tak na 5měsíců
asi j.
Naposledy upravil(a) warcraftan dne 18 čer 2012 19:28, celkem upraveno 1 x.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jednu kartu tu mam 6850 v zaruce 2400 kč ,usetril bys 1000 treba na lepsi desku :-)
Aha a ta deska co jsem tam měl já je špatná? Má chipset AMD 870 a SATA 3.. jinak tam neni mechanika a ten zdroj je lepší... a ramky vim že jsou lepší kingston ale jsou ted poslední dobou nějak drahé a ty patriotky jsou hodně špatné? jelikož jsou o stovku levnější... myslim že z hlediska výkonu ani ne spíš tam šlo nějak o tu poruchovost nebo ?
A ta vaše karta je ta cyclonka?? power edition ? Jinak monitor bych bral asi tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001I6R

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Napsal jsem treba desku , ja ti ńabizim v zaruce 6850 a muzes usetrit pres 1000 kč na jiny kompomenty.
Je to Sapphire HD 6850 1GB GDDR5 stejny takty jako ta tvoje cyclonovka :-) FPS 1-3 rozdil mezi kartami
Samozrejme komplet baleni :-)
Je to Sapphire HD 6850 1GB GDDR5 stejny takty jako ta tvoje cyclonovka :-) FPS 1-3 rozdil mezi kartami
Samozrejme komplet baleni :-)
Jo ano třeba desku ale i warcraftan vyměnil taky desku tak mě zajímalo co je na ní horšího oproti té jeho která nemá SATA 3 a chipset 870. Ano to neni špatné a z jakého důvodu ji prodáváte když je v záruce a funkční :) ? Samozřejmě by mi to zpříjemnilo cenu pc a mohl bych si dopřát třeba tu lepší desku...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Byla v CROSSFIRE a druhym slotu min zatezovana jednu uz jsem prodal 2500 kc
Je 100% funkcni zaruka jeste pres rok :-)
Prodavam zduvodu new PC
Je 100% funkcni zaruka jeste pres rok :-)
Prodavam zduvodu new PC
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak již padlo, 965BE je lepší volbou než FX. Ovšem s tím, že Intel nemá co nabídnout nesouhlasím, vždyť za obdobnou cenu jako FX-4100 se dá pořídit lehce výkonnější i3-2100. Hezké, že se najde někdo, kdo FX obhajuje, ovšem zase taková bomba to není. Bulldozery dosáhly tak akorát toho, že při výkonu srovnatelném se staršími Phenomy méně žerou. A že je někdo testoval na starších titulech neznamená, že je to trouba, nýbrž, že podávají nízký výkon v single threadu, což je obecně známo. Velké možnosti OC na vzduchu jsou sice pravdivé, ale když už srovnávat, tak buď výkon obou v OC nebo bez. Při referenčním taktu se výkon FX-8150 (8120 je tedy ještě níže) rovná nejslabší i5-2300. Pokud chceš srovnávat výkon při OC, měl by si tak činit s 2500K, pak už to pro FX tak hezky nevypadá, o 2600K ani nemluvě. Aneb zde je krásně vidět převaha architektury Intelu, když ani vlajkové lodě AMD s osmi jádry a taktem silně převyšujícím 3GHz, v Boostu i 4GHz, nestačí jeho průměrným modelům.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”