Dobrý den, potřebuji poradit s databází v MS Access. Byla vytvořena v roce 2006. Bohužel již nevím, v jaké verzi MS Access.
Databáze je rozdělena na dva soubory - dat.mdb a prg.mdb. V dat.mdb jsou uložena data, v prg.mdb jsou formuláře, sestavy, dotazy. Uživatelé přistupují k databázi přes prg.mdb.
Je potřeba opravit chyby, které se v databázi nyní objevily. Mám k dispozici MS Access 2010. Když otevřu prg.mdb, mohu pracovat s daty pouze přes formuláře. V horní části okna jsou pouze dvě karty - Soubor a Domů. V návrhovém zobrazení nejsou dostupné žádné funkce pro editaci. Nemohu provést editaci dat, fomulářů, setav ani dotazů.
Když otevřu dat.mdb, zobrazí se pouze prázdné okno aplikace MS Access a opět pouze s kartami Soubor a Domů.
Je problém v různých verzích MS Access? Jak mohu databázi ze starší verze Access převést na novou? Nikde jsem nanašla ani možnost "Uložit jako".
Děkuji předem za všechny rady.
MS Access - nedostupné funkce pro editaci báze Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: MS Access - nedostupné funkce pro editaci báze
Je potreba povolit "kartu vyvojar", ktera je ve vychozim stavu zkryta, pak bude videt vse potrebne
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Pokoušela jsem se povolit kartu vývojář. Ale nedaří se mi to.
V Accessu mám jen kartu Soubor s levým menu Tisk, Možnost ochrany osobních údajů a Konec a pak kartu Domů.
Přes šipku v levém horním rohu si mohu spustit Další příkazy - Možnosti aplikace Access. Ale tam jsem našla spíš jen nastavení výchozího jazyka, nastavení písma a efektů pro datový list... Hledala jsem, jestli nenajdu kartu vývojář v části Přizpůsobit pás karet, ale ani tam jsem nic takového nenašla.
Pokud jdu přes Start a na MS Access vyvolám místní menu pravým tlačítkem, jsou k dispozici pouze Vlastnosti. Tam jsem v nabídce nic, co by umožňovalo povolit kartu vývojář nenašla.
Jsou na povolení karty vývojář potřebná nějaká speciální administrátorská oprávnění? Není potřeba kartu vývojář doinstalovat?
V Accessu mám jen kartu Soubor s levým menu Tisk, Možnost ochrany osobních údajů a Konec a pak kartu Domů.
Přes šipku v levém horním rohu si mohu spustit Další příkazy - Možnosti aplikace Access. Ale tam jsem našla spíš jen nastavení výchozího jazyka, nastavení písma a efektů pro datový list... Hledala jsem, jestli nenajdu kartu vývojář v části Přizpůsobit pás karet, ale ani tam jsem nic takového nenašla.
Pokud jdu přes Start a na MS Access vyvolám místní menu pravým tlačítkem, jsou k dispozici pouze Vlastnosti. Tam jsem v nabídce nic, co by umožňovalo povolit kartu vývojář nenašla.
Jsou na povolení karty vývojář potřebná nějaká speciální administrátorská oprávnění? Není potřeba kartu vývojář doinstalovat?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji za odkaz. Tyhle informace jsem již četla. V "Přizpůsobit pás karet" už jsem hledala, ale kartu "vývojář" jsem tam nenašla.
Hledala jsem v levé části "Zvolit příkazy z:". Prohledávala jsem hlavně nabídku "Všechny karty", ale dívala jsem se i do ostatních nabídek. Přiznávám, že jsem prohledávala pouze první a druhou úroveň stromu a nerozbalovala všechny sbalené větve. Předpokládám, že by karta "vývojář" měla být v prvních úrovních.
Ještě jedna snad relevantní informace:
Pokud vytvářím novou databázi, funkce pro vytváření tabulek, vazeb, formulářů atd. jsou dostupné. Karta vývojář se sice nezobrazuje, ale zobrazují se karty Vytvoření, Externí data, Databázové nástroje a v závislosti na editovaném objektu také např. Nástroje tabulky nebo Nástroje rozložení formuláře. V kartě Soubor je mnohem více funkcí - v části Nápověda je nabídka "Možnosti" a také je možné uložit databázi ve formátu starších MS Access.
Problém je s databází, o které jsem psala na začátku. Byla vytvořena někdy v roce 2006. Tam se zobrazují opravdu jen karty Soubor a Domů. V kartě Domů je pouze nabídka Tisk, Možnosti ochrany osobních údajů a Konec. A v kartě Domů se zobrazí jen úvodní formulář pro editaci dat v databázi. V levé části se nezobrazuje seznam objektů v databázi.
Hledala jsem v levé části "Zvolit příkazy z:". Prohledávala jsem hlavně nabídku "Všechny karty", ale dívala jsem se i do ostatních nabídek. Přiznávám, že jsem prohledávala pouze první a druhou úroveň stromu a nerozbalovala všechny sbalené větve. Předpokládám, že by karta "vývojář" měla být v prvních úrovních.
Ještě jedna snad relevantní informace:
Pokud vytvářím novou databázi, funkce pro vytváření tabulek, vazeb, formulářů atd. jsou dostupné. Karta vývojář se sice nezobrazuje, ale zobrazují se karty Vytvoření, Externí data, Databázové nástroje a v závislosti na editovaném objektu také např. Nástroje tabulky nebo Nástroje rozložení formuláře. V kartě Soubor je mnohem více funkcí - v části Nápověda je nabídka "Možnosti" a také je možné uložit databázi ve formátu starších MS Access.
Problém je s databází, o které jsem psala na začátku. Byla vytvořena někdy v roce 2006. Tam se zobrazují opravdu jen karty Soubor a Domů. V kartě Domů je pouze nabídka Tisk, Možnosti ochrany osobních údajů a Konec. A v kartě Domů se zobrazí jen úvodní formulář pro editaci dat v databázi. V levé části se nezobrazuje seznam objektů v databázi.
No co si tak pamatuji, tak pokud máte nějakou databázi vytvořenou ve staré verzi MS Access, tak ji musíte převést na nový formát. Jinak tam nebudete moci provádět žádné úpravy v jejím návrhu. Převod by měl Access 2010 nabídnout automaticky při jejím otevření.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Na žádost autorky tématu doplněna do už zamčeného tématu následující věta:
Veronika S.:
"Děkuji všem za rady. Problém jsem nakonec vyřešila jiným způsobem."
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11