Zdravím, vybírám si nový herní ntb a zúžila jsem to na dva, mezi kterými se nemohu rozhodnout... Jedná se o tyto:
ASUS g53sx - http://www.czc.cz/asus-g53sx-sz102v/94864/produkt
Lenovo IdeaPad Y580 - http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y580-m ... 92/produkt
Nezáleží mi tolik na barvě, nebo na vzhledu, spíš mi jde o kvalitu a funkčnost. Pokud bych vybrala ASUS, bude to můj 4. ntb této značky a vždy jsem byla maximálně spokojená, takže se mi moc nechce měnit zajeté... Na druhou stranu to Lenovo má lepší parametry, ale zase mám strach z horšího chlazení a popraskání pantů. Kamarád má Lenovo Y570 a stěžuje si právě na přehřívání a už mu odešel jeden pantík... Tak žádám o nějakou radu, která by mi pomohla s výběrem.
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Čer 2012 16:34) ---
Nebo pokud byste nevybrali ani jeden z techto, klidne doporucte jiny, cena do tech 26000, 15tka a jde mi vyslovene o hrani her, takze vykon je dulezity...
Výběr mezi dvěma notebooky Vyřešeno
Re: Výběr mezi dvěma notebooky
Když chceš hry pořid si PC.....
Lenovo...
Lenovo...
Vis, procitala jsem dnes x vlaken a rad a naprosto me dojima, jak kazdy druhy pise: Kdyz chces hry, porid si PC. Ja PC mam, dekuji pekne za radu, ale drtivou vetsinu casu zkratka netravim doma. A kdyz mam to stesti, ze mam takove zamestnani, kde mohu pohodlne hrat, tezko sebou budu tahat PC. :) To neni nejaky podnet k hadce, nebo provokace, jen mam dojem, ze kdyz nekdo shani notebook na hrani her, tak k tomu asi ma duvod. :)
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Lenovo Y580 bude rozumnější koupí, dle mého se jedná o výtečný stroj. Tvé obavy jsou sice opodstatněné, přeci jen je to nástupce Y570, avšak hodně věcí se posunulo k lepšímu. Teď mluvím hlavně o kvalitnějším a tišším chlazení, kdy nejmarkantnější rozdíl je v GK, která v zátěži topí až o 15°C méně, než-li dříve, u CPU to zase takový skok není. Celkově však bude rub NTB chladnější, hlavně se to však týká klávesnice, která již nedosahuje hodnot k 50°C. A ve srovnání se starší Y570 se výkon ještě dost posunul, přeci v klíčové komponentě jakou je GK je to podstatný skok (GT555M vs. GT660M). Y580 je opravdu výtečný stroj, který obstojně zvládne i nejnáročnější herní tituly a s Optimusem dosáhneš též slušné výdrže, pokud zrovna nebudeš hrát. Navíc, dostaneš nejen výborný display, skvělý zvukový projev, ale i velice pevné tělo. Problém s pantem bych u této kategorie již neočekával, to bývala specialita spíše herních MSI, i když záleží hodně na způsobu používání. Jediná škoda je, že kombinaci klasického HDD s SSD najdeš pouze u nejdražšího modelu s i7.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Připlatil bych si mírně na http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y580-metal-gray-d332946.htm
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
Moc dekuji za rady, tak nakonec asi to Lenovo. Prestoze jsem psala znamemu, ktery ho ma a napsal mi toto:
Co se týče chlazení tak moc spokojený nejsem a nejsem sám. Oproti předchozímu modelu sice snížili teplotu cca o 10 stupňů ( bráno podle sebe a více recenzí - většinou se šplhá na 88 - 93 °C ) oproti předchozímu modelu ale i tak je to hodně a i když nám doba pokročila technologie výroby se zlepšili vždy bude platit že nadměrné přehřívání procesoru mu zkracuje životnost a samozřejmě vzniká větší pravděpodobnost chybových operací. Jinak je opravdu super a nadupanej na to kolik stojí. Obzvlášť mě zaujalo jeho ozvučení To se moc nevidí. Jinak proti Think padu pořád platí co platilo před tím, Idea pad má horší konstrukci což v případě herního noťasu je celkem na nic.
Jsem z toho uplny jelen, ale zkratka se budu muset pro jeden rozhodnout, nejhur si hodim korunou...
Ale tak zase si rikam, ze kdyz nebudu rvat detaily u her na high a budu se drzet stredu, tak by tolik topit nemel... Pletu se?
(K tomu priplaceni... Ten za 27 mi prijde ok, ale kdybych uz priplacela, tak rovnou na ten s tim SSD a to bych si naopak vzala ten ASUS g55, sestava je to prakticky stejna, cena naopak nizsi a tolik bych se nebala topeni... O vydrz ani tak nejde, mam naprosto funkcni Eee PC 1215N, ktery i po 2 a pul roce vydrzi surfovat kolem 5-ti hodin...)
Co se týče chlazení tak moc spokojený nejsem a nejsem sám. Oproti předchozímu modelu sice snížili teplotu cca o 10 stupňů ( bráno podle sebe a více recenzí - většinou se šplhá na 88 - 93 °C ) oproti předchozímu modelu ale i tak je to hodně a i když nám doba pokročila technologie výroby se zlepšili vždy bude platit že nadměrné přehřívání procesoru mu zkracuje životnost a samozřejmě vzniká větší pravděpodobnost chybových operací. Jinak je opravdu super a nadupanej na to kolik stojí. Obzvlášť mě zaujalo jeho ozvučení To se moc nevidí. Jinak proti Think padu pořád platí co platilo před tím, Idea pad má horší konstrukci což v případě herního noťasu je celkem na nic.
Jsem z toho uplny jelen, ale zkratka se budu muset pro jeden rozhodnout, nejhur si hodim korunou...

Ale tak zase si rikam, ze kdyz nebudu rvat detaily u her na high a budu se drzet stredu, tak by tolik topit nemel... Pletu se?
(K tomu priplaceni... Ten za 27 mi prijde ok, ale kdybych uz priplacela, tak rovnou na ten s tim SSD a to bych si naopak vzala ten ASUS g55, sestava je to prakticky stejna, cena naopak nizsi a tolik bych se nebala topeni... O vydrz ani tak nejde, mam naprosto funkcni Eee PC 1215N, ktery i po 2 a pul roce vydrzi surfovat kolem 5-ti hodin...)
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
K udávaným teplotám se šplhá leda procesor, grafika nepřekračuje teplotu o 10°C nižší. Přesto chápu Tvé obavy, nejsou to nízké hodnoty, avšak s tím se u takto výkonných řešení musí počítat. Neřekl bych, že Lenovo má chlazení provedené hůře než-li konkurence. Součástky jsou na takové teploty stavěny, nebavím se teď o HDD, čili zvýšeného počtu chybných instrukcí bych se neobával. Navíc Thermal Management se postará i o průběžné čištění pasivů, čili by se teploty neměly časem bez servisního zásahu příliš zvyšovat. Možná by nebylo od věci najít si na netu nějaké testy, jistě tam bude pojednáno o případném přehřívání a srovnání s konkurencí, ovšem neočekávám, že by si Lenovo vedlo v tomto směru špatně. Ohledně snížení detailů u her, dejme tomu na mid, nepředpokládám rapidnější rozdíl v teplotách, jakmile 660M sepne, bude topit a procesor jakbysmet. Se zvukem je to pravda, SRS Premium Sound nemá pro srandu králíkům. S konstrukcí těžko říct, jak na tom bude po nějaké době pravidelného používání, ale nebál bych se.. 

Tim padem je asi rozhodnuto... Dekuji. :)
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Není za co, pokud je to vše, označ topic za vyřešený (zelená fajfka vpravo), ať tu máme pořádek.. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5182
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-
-
- 9
- 4117
-
od VojtouNerCZ