Nenapadá mne proč by se deska mohla odpálit, protože ty piny jsou paralelně připojeny k tomu článku aby to vyzkratovaly. Kdyby tam byla možnost odpálení desky, pak by to už odpálila ta baterka-článek. Elektricky se mi to zdá nemožné.
Na straně druhé se všechny tyto věci dělají při vypnutém PC a důvodů je mnoho, může upadnout šroubovák anebo šroubek a je po srandě.
Restart biosu - prosím spěchá Vyřešeno
Re: Restart biosu - prosím spěchá
Jak jsem psal, četl jsem to tady, proto jsem to moc neprosazoval. Btw, když to vyzkratuju zapojený, smaže se ta paměť?
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Nemůže se smazat když je napájená ze zdroje. Ten článek to přeci drží jenom při vypnutém PC. Pokud bude PC nonstop zapnutý, obejde se bez toho.
Ok, já jen nevěděl, co se tam jak přesně zkratuje, tak se ptám. A kondenzátory ve zdroji se taky musej vybít?
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
A co bys chtěl na zdroji vybíjet? Když PC vypneš pak se zdroj odpojí a ty filtrační kondíky ve zdroji ještě drží napětí, nevím co tak je za kapacity, ale po půl hodině vypnutí bys to ještě možná na prstu pocítil.
No právě ty kondenzátory.
Nebo spíš mě zajímá způsob, jak přesně smazat CMOS paměť těma pinama, jestli se musej vybít kondenzátory, nebo to stačí jen odpojit od sítě a propojit..
Zatím jsem to vždy mazal baterkou, k těm jumperům jsem ještě nedostal.
Nebo spíš mě zajímá způsob, jak přesně smazat CMOS paměť těma pinama, jestli se musej vybít kondenzátory, nebo to stačí jen odpojit od sítě a propojit..
Zatím jsem to vždy mazal baterkou, k těm jumperům jsem ještě nedostal.
Just Fucking Google It!
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
když mi poskytneš jakýkoliv procesor do socketu A, rád to odskouším
mám starý komponenty se kterýma sem dělal pokusy a bohužel procesor jsem už spálil

I use Arch BTW
-
- Pohlaví:
Jaký kondenzátory pořád vybíjíš? Žádný kondenzátory se nevybíjejí. Co myslíš?
No pokud nevybiju kondenzátory ve zdroji, tak mi pořád v počítači na desce běhá nějakej proud.
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Když se PC vypne, pak se zdroj odpojí a kondenzátory ve zdroji jsou stále nabité. Jak je asi vybít /bez speciálního přípravku/ a proč je vybíjet když je zdroj odpojený?
Tím, že zapnu PC "naprázdno", prostě u odpojenýho PC zmáčknu spínač, a ono se to vybije. A důležitý je, jestli je odpojená deska a ne zdroj, nebo se mýlím?
Just Fucking Google It!
Zdroj bych neřešil, zdroje obvykle mívají relativně vysokoohmové vybíjecí rezistory, které zajistí vybití kondenzátorů v relativně krátké době (obvykle desítky sekund, max. jednotky minut) po odpojení zdroje od sítě. Kondenzátory na desce obvykle nemívají žádný zbytkový náboj, obvody přes ně připojené k napájení je stačí spolehlivě vybít velice rychle - řádově pod 1 sekundu.
2 tux: Myslím, že s tím zmáčkutím spínače PC nemáš tak docela pravdu, protože zdroj se nezapíná přímo, ale spíná elektronicky. Čili po odpojení od sítě jaksi spínač po velmi krátké době díky poklesu napětí přestává plnit svoji funkci.
řešení restartu BIOSu je jinak snad jasné, jednodušší a bezpečnější je pomocí jumperu - vypnout PC i ze sítě, pro jistotu počkat několik desítek sekund a pak clear_CMOS přes jumper.
2 tux: Myslím, že s tím zmáčkutím spínače PC nemáš tak docela pravdu, protože zdroj se nezapíná přímo, ale spíná elektronicky. Čili po odpojení od sítě jaksi spínač po velmi krátké době díky poklesu napětí přestává plnit svoji funkci.
řešení restartu BIOSu je jinak snad jasné, jednodušší a bezpečnější je pomocí jumperu - vypnout PC i ze sítě, pro jistotu počkat několik desítek sekund a pak clear_CMOS přes jumper.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11094
-
od bugicek7lpCZ
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 12:51
-
-
- 2
- 2395
-
od sasshrek
06 pro 2024 16:11
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2593
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4408
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4498
-
od ManemanTV
16 pro 2024 18:18
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”