Problém s PC - neustále se restartuje
Problém s PC - neustále se restartuje
zdravím, někdo tu tento problém už řešil, ale svou situaci jsem v tom nenašel. počítač se mi pár vteřin po zapnutí okamžitě vypne a za chviličku to zas zkouší znovu a takhle to běží pořád dokolečka, dokud buď natvrdo nevypnu zdroj, anebo nevypnu pc dlouhým stlačením power tlačítka. během toho zapnutí se všechny větráky rozjedou. problém nastal po tom, co jsem počítač vyčistil od prachu, ovšem na neopatrné pohyby a žádné drncání jsem byl obvzlášť opatrný. tento problém se mi totiž stal už jednou, taky po čištění, ovšem nedokážu si vzpomenout, jak jsem to tehdy vyřešil, ale rozhodně se to tehdy obešlo bez výměny komponent. ...nějaké nápady?
Re: Problém s PC - neustále se restartuje
Především zkontroluj všechny konektorové spoje - napájení, paměti, PCI karty (grafika), prostě všechno, kde se může "ztratit" kontakt. Zkus spustit PC v minimální konfiguraci - MB s CPU, RAM 1ks, HDD 1ks, zdroj, pochopitelně monitor, klávesnice a myš. Pokud to nepomůže, budeme pátrat dál.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Vítej na PC-Help!
Nápady by trochu byly pokud bys byl sdílnější. Jaký máš počítač, jaký zdroj a jaký systém?
Pro začátek můžeš zakázat restart a potom sem opsat chybové hlášení. Po restartu mačkej F8 a restarty zakaž.
Nápady by trochu byly pokud bys byl sdílnější. Jaký máš počítač, jaký zdroj a jaký systém?
Pro začátek můžeš zakázat restart a potom sem opsat chybové hlášení. Po restartu mačkej F8 a restarty zakaž.
spoje jsem zkontroloval, vyzkoušel jsem všechny ramky v různých slotech a nic
to Blue Spirit: během těch pár vteřin, co počítač jede, ani nenajede obraz
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2012 19:00) ---
sestava: Intel core 2 duo, 4x 1GB DDR2 A-data, MSI 8800gts, základovka gigabyte GA-965P-S3, systém w7 ultimate, zdroj EnergyKnight 500w, hdd WesternDigital 256GB
to Blue Spirit: během těch pár vteřin, co počítač jede, ani nenajede obraz
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2012 19:00) ---
sestava: Intel core 2 duo, 4x 1GB DDR2 A-data, MSI 8800gts, základovka gigabyte GA-965P-S3, systém w7 ultimate, zdroj EnergyKnight 500w, hdd WesternDigital 256GB
Možná je to blbost, ale napadlo mě následující: Neuvolnil se Ti náhodou chladič CPU, tzn. že by neseděl celou plochou na horní ploše CPU? Pak by se mohl rychle přehřívat a vypínat procesor.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ten zdroj se mi taky moc nezdá, jakej to je přesně procák?
zdroj je v pohodě, počítač mi s ním běí v klidu několik let ...ale ten chladič na procáku zusím
tím hůr, že běžel pár let protože ta značka není moc dobrá 

no ale chápej ...něco se stalo při tom čištění, ale nevím co ...btw. chladič na procáku sedí bezvadně, ovšem chladící pastou si nejsem úplně jistej ....není suchá, ale zas na druhou stranu už nevypadá úplně nejlíp
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2012 20:12) ---
víte co, chci se vyhnout kupování nějaké komponenty a pak zjistit, že to tím nebylo ...tak bych mohl vyměnit celý pc a až u poslední komponenty bych zjistil, že to byla ona ....
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2012 20:12) ---
víte co, chci se vyhnout kupování nějaké komponenty a pak zjistit, že to tím nebylo ...tak bych mohl vyměnit celý pc a až u poslední komponenty bych zjistil, že to byla ona ....
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusil jsi tu uvedenou minimální konfiguraci?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
ano, zkouším počítač bez jakékoli periferie, 1hdd, 1ram, mb, cpu, grafika, zdroj ...a pořád nic
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2012 21:32) ---
....možná mi nezbyde nic jiného než koupit termo pastu, rozebrat do základních elementů a pak zase složit ...tím se nic zkazit nedá
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Čer 2012 21:32) ---
....možná mi nezbyde nic jiného než koupit termo pastu, rozebrat do základních elementů a pak zase složit ...tím se nic zkazit nedá
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak jsi to čistil? Zkus Clear CMOS.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3653
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
27 říj 2024 10:14
-
- 7
- 2734
-
od extrem
31 črc 2024 12:48
-
- 0
- 2903
-
od krystofb
23 pro 2024 11:35
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15893
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
-
- 4
- 4350
-
od petr22