Zdravím.
Předem se omlouvám, ale mám si vybrat nějaký tablet za 12-15 litrů cca. No a protože s tablety, androidem a iPady a jiné nemám žádné zkušenosti, raději se zde na pár věcí zeptám. Jasně, že uživatelé iPadů na ně nedají dopustit. Beru vaše názory jako zaujaté. První rada, kterou bych od vás dostal, by byla, abych si určil, k čemu mi bude. To je složitější. Nahradí mi starší netbook s Win. Na práci mám jiný NTB. Mé očekávání: chroustání office souborů, internet, filmy.
Z čeho mám u iPadu strach: nemá usb, neumím si vůbec představit, co verze 3 vlastně umí, jak se dokupují v tom Storu další aplikace, kolik to cca stojí, jde se někde podívat? Mám plný externí HD různých filmů - asi smůla co? Rozumím tomu správně, že do toho normální program z netu nenainstaluju? A co na Android? Já mám zkušenosti jen s Win, tak abych pak nezjistil, že moje oblíbené programy, hry atd. vůbec nepojedou. Pročetl jsem pár recenzí, shlédl pár videí, ale nefunguje tam nějaký emulátor, který by spouštění umožňoval jako třeba v Ubuntu? Jaký tablet s Androidem by byl konkurencí pro iPad3? A co je vlastně ten model 3G sítě? Díky za zodpovězení otázek. Kdyby měl ten iPod usb - neváhám ani sekundu.
Výběr tabletu - I pod 3 versus Android
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výběr tabletu - I pod 3 versus Android
iPad je fajn pokud chceš, aby to bez dlouhého nastavování fungovalo. Jednoduché UI, výborný display, výkon. Bohužel USB není jedinou nevýhodou. Neumí Mass Storage (pokud pominu JB) a všechno se tam musí cpát přes iTunes, které jsou na PC s Win jako vir. Na Macu není problém. Aplikace se stahují na AppStoru a je jich tam hodně i zadarmo. Pokud bys chtěl placené, tak musíš zadat platební kartu. Pokud by ses chtěl podívat do AppStore, tak musíš nainstalovat iTunes.
Co se týká androidu, tak konkurence pro iPad je Asus Transformer s Tegrou 3 a dokovací klávesnicí. Výborná věcička s Mass Storage. V klávesnici další baterka, takže prodlouží výdrž. Diplay průměr, výkon super. Model s 3G znamená, že máš slot na SIM a můžeš se s ním připojit i na mobilní sítě a využívat mobilní internet.
Co se týká androidu, tak konkurence pro iPad je Asus Transformer s Tegrou 3 a dokovací klávesnicí. Výborná věcička s Mass Storage. V klávesnici další baterka, takže prodlouží výdrž. Diplay průměr, výkon super. Model s 3G znamená, že máš slot na SIM a můžeš se s ním připojit i na mobilní sítě a využívat mobilní internet.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli chces seriozne chroustat office soubory, kup si tablet s Windows. Jestli vydrzis do podzimu, tak s Win8, jestli spechas, tak napr. Iconia Tab W500 s Win7.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podle zvěstí, co se objevují, tak se obávám, že tablety s Win8 zabije cena...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Tak už jsem asi rozhodnutý. Chtěl bych tento Asus EEE PAd: http://www.alza.cz/asus-eee-pad-transformer-tf300tg-32gb-3g-modry-dock-d329552.htm nebo http://www.alza.cz/asus-eee-pad-transformer-tf300t-32gb-modry-dock-d329558.htm. Rozdíl je v 3G. Nevím jestli to není zbytečné. Chápu rozdíl, že do toho levnějšího nenacpu sim kartu pro internet od operátora? Kolik to nyní koštuje nějaký tarif? U Vodafonu? Využívám internet v mobilu asi za dvě stovky na měsíc, ale tak levné by to nebylo, co? Takže jinak než wifi internet do toho levnějšího nedostanu? Cenový rozdíl 2 litry, nevím nevím.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
U te 3G verze pocitej, ze budes jeste minimalne 300 mesicne platit za mobilni net... Osobne pokud nepotrebujes byt porad onkine, tak je 3G zbytecne. Free hotspotu je uz celkem dost...
No zeptám se ještě takto, koukám, že v dosti prdelovicích vodafone 3G ještě nemá, znamenalo by to, že bych tam nechytil žádný internet? Nebo něco pomalejšího ano?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nemá 3G, tak tam bude EDGE/GPRS, ale to není žádná sláva...
A tady ( http://eshop.vodafone.cz/shop/pages/internet-v-tabletu.jsp?segmentType=consumer ) koukám, že tam je 600 MB měsíčně za 284 Kč. To by snad šlo. Jaký typ sim karty do toho Asusu vleze? Sim nebo MicroSim?
Wifi mas temer vsude..pokud jsou tve aktivity 100% zavisle na netu, vem ten na SIM
jinak ja bych si iPad koupil jedine tehdy, kdybych mel iphone, mac, TV. Proste vse od applu, pak to cele naraz musi byt super. Ale iPhone jsem nekoupil, takze ne:-)
Odesláno z mého HTC One X pomocí Tapatalk 2
jinak ja bych si iPad koupil jedine tehdy, kdybych mel iphone, mac, TV. Proste vse od applu, pak to cele naraz musi byt super. Ale iPhone jsem nekoupil, takze ne:-)
Odesláno z mého HTC One X pomocí Tapatalk 2
Kde je wifi, byl bych na wifi, kde není nic, bych využil ten 3G nebo slabší (kde 3G není). Mám trochu strach z androida. Mezi mé veice využívané aplikace patří třeva PSPad, Total Cmd a tak. Nevím.
Napadl mě ještě jeden dotaz. Čím po tabletu kreslit?
Napadl mě ještě jeden dotaz. Čím po tabletu kreslit?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pspad na Google Play neni, ale total commander je a dokonce i ve free verzi. Po tabletu se da kreslit prstem nebo kapacitnim perem, ktere si bud udelas a nebo za dolar koupis :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 5539
-
od BigSandy
Zobrazit poslední příspěvek
22 úno 2025 07:53
-
-
Android 15 sledování objemu dat na sim kartě
od Tazator » 10 dub 2025 07:40 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 3994
-
od Tazator
10 dub 2025 11:02
-
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3269
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
-
Přesun whatsapp z iPhone na android
od DeNNI85 » 15 led 2025 21:02 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 11
- 8792
-
od DeNNI85
04 úno 2025 08:23
-
-
-
Nokia G22 - Marné čekání na Android 14
od simio.simsoft » 08 kvě 2025 01:59 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 2860
-
od simio.simsoft
09 kvě 2025 12:41
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”