ACTA - jak na hranicích???

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: ACTA - jak na hranicích???

Příspěvekod faraon » 26 čer 2012 00:43

Do Anglie bych to neriskoval ani náhodou, Francii asi také ne, ale o Chorvatsku jsem zatím nic podobného neslyšel, tak to můžeš odzkoušet, jestli se vrátíš, poreferuj jak to probíhalo :lol:

I když na dovolenou bych se s noťasem netahal, tam bys měl mít úplně jiné zájmy ;-)

Mimochodem, šifrování je občas docela užitečná věc...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 26 čer 2012 06:53

Sifrovani moc uzitecne neni, kdyz ze zakona musi umoznit prohlidku - tedy notebook predlozit ke kontrole v odsifrovanem stavu nebo vydat vsechna hesla. V nekterych zemich je nelegalni primo pouziti sifrovani. Sifrovani je uzitecne pouze pri kradezi noteboku.

Co se tyce kontroly disku ntb, tu jsem nezazil ani jednou pri ceste do USA. Jedine, co je na notebooku zajima, je ukryta vybusnina, takze ntb jede skrz rentgen samostatne.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 26 čer 2012 07:24

Podivej já cestuju taky celkem často a noťas sebou tahám prakticky furt a nikdy mne ho nekontrolovali a to sebou tahám disk plný zálohovaných filmů (u nás pro vlaství potřebu legální, v cizně nevím). Nevím z jakého důvodu by ti lezli do notebooku, pokud se budeš chovat normálně a nebudeš na sebe upozorňovat tak ti tam nepolezou (myslím kdybys vezl drogy tak se do toho noťasu podívaj, ale nebude to při první "ráně", bude to až po nějaké "provokaci"). Kdyžtak ten disk před jízdou odpoj, oni snad nebudou mít čas to zpravovat a když jim řekneš, že se ti to cestou rozbilo tak to snad nechaj bejt :D (přece nechcou lést do notebooku v záruce a porušit plombu :wink: ). Ale zrovna v případě chorvatska bych se nebál, to by se z tama nikdo nevrátil a oni si chorvati dobře rozmyslí jestli chcou aby tam češi jezdili nebo ne :D .
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 26 čer 2012 08:05

Doporucuji Izrael. S notebookem dostanes pri kontrole na vyber dve mznosti - budto jim ho odsifrovany nechas s tim, ze ho do 3 dnu poslou postou na tvoji adresu nebo budes stejnou dobu cekat ve vezeni.

Zkouset nejake chytrosti, jako nefunkcni disk nebo nevydani hesel nedoporucuji. Tedy za predpokladu, ze chces odejit z kontroly jeste tentyz den. Pri ceste USA se take muze stat, ze te imigracni urednik nepusti z letiste.

Co se tyce ACTA - pravo prohledavat notebooky maji celnici a policie porad, to nezavisi na zadne dohode.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 26 čer 2012 08:41

Martin63 píše::D - né fakt... myslíš, že je reálná šance na to, že mi zastaví? Mám tam takové soubory, že by se jim z toho zježili vlasy. :smile:

Nikdo Ti notebook prolézat nebude. Myslíš že by tam potom Ti podnikatelé jezdili? Kdyby jim šacovali věci?
Navíc ACTA je v dnešní době mrtvá záležitost.

//vyjma Anglie a Francie, které jsou trochu zpátečnické a jdou proti proudu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”