Dobrý den,
poslední dobou u nás v bytě neustále vypadávají jističe, vždy pouze jeden obvod.
Zajímalo by mě, zda-li vypadávání proudu může nějak poškodit počítač? A pokud ano, může například poškodit procesor, grafickou kartu, nebo jen zdroj atd?
Vyřeší problém přepětová ochrana?
Vyhazování jističů vs. PC
-
- Pohlaví:
Re: Vyhazování jističů vs. PC
Otázka je proč vypadávají a za jistých okolností to počítač poškodit může, zcela určitě to může poškodit systém. Ochrana by trochu pomohla, ale lepší je vyměnit jistič.
Může, ochrana asi moc nepomůže, jedině záložní zdroj....
(A kolega mne předběhl...
)
Rozhodně v prvé řadě bych se napíchnul prodlužkou na druhý obvod který nepadá, a pak bych šel po příčině těch pádů.
(A kolega mne předběhl...

Rozhodně v prvé řadě bych se napíchnul prodlužkou na druhý obvod který nepadá, a pak bych šel po příčině těch pádů.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V ohrožení je zejména zdroj a HDD.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Pokud se jedná o byt I. cat. mladý asi 30 a více let, pak tady máš něco pro inspiraci (první zásuvka umístěna cca metr pod jističema skrývá uvnitř nehezké překvapení, když jsem se ptal i u sousedů, údajně se někomu z ní již i kouřilo. 

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Zpět na “Problémy s hardwarem”