Zdravím,
chtěl bych poradit s programem na tvorbu klasických her (sonic,mario...). Nechci ale GameMaker.
Chci program co má více možností ale i přesto není těžký k ovládání. Hledal jsem na slunečnici ale tam jsem nic nenašel.
Díky za pomoc.
Pokud to nějak pomůže tak mám XP.
Program na tvorbu her Vyřešeno
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Program na tvorbu her
I na hře jako je Sonic v té době pracovalo několik desítek (stovek?) lidí. Na nic jiného než Gamemaker se sám nezmůžeš.
Komplexnější hry jsou dělány v programovacích jazycích, nikoli v nějakém jednodušším prográmku co je freeware.
Nevím proč nechceš GameMaker, možná je na tebe moc složitý, ale když si shlédneš pár videí na internetu, tak potom bude hraní si sním a tvoření těch jednoduchých her zábava.
Komplexnější hry jsou dělány v programovacích jazycích, nikoli v nějakém jednodušším prográmku co je freeware.
Nevím proč nechceš GameMaker, možná je na tebe moc složitý, ale když si shlédneš pár videí na internetu, tak potom bude hraní si sním a tvoření těch jednoduchých her zábava.
Klasické hry byly dělané v klasickém assembleru, ale v tom bys určitě programovat nechtěl 
Poradil bych ti Gambas, ale ten jede na Linuxu a rozběhat pod Windowsem je ho trochu složitější.
Jinak se tu už pákrát řešil MS Small Basic, v tom se dá také lecos udělat, ale pokud by ses chtěl do budoucna programováním zabývat vážněji, tak se mu velkým obloukem vyhni.

Poradil bych ti Gambas, ale ten jede na Linuxu a rozběhat pod Windowsem je ho trochu složitější.
Jinak se tu už pákrát řešil MS Small Basic, v tom se dá také lecos udělat, ale pokud by ses chtěl do budoucna programováním zabývat vážněji, tak se mu velkým obloukem vyhni.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Vím, že Adobe má nějaký program pro vytváření flash her.
Re: Program na tvorbu her Vyřešeno
Mám vybráno,čili prosím o uzamknutí tématu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4700
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
15 lis 2024 11:04
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 5976
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 12:20
-
-
- 4
- 3486
-
od RostislavC