Potřebovala bych vysvětlit (jsem laik) zda lze provozovat dva weby na jednom (placeném) webhostingu jeden hlavní - aktualizovaný pod doménou a druhý již neaktualizovaný pod jiným RS pod Subdoménou? Ptala jsem se i u poskytovatela webhostingu, ale nějak jsme si zcela neporozumněli.
Moje laická představ je, že hlavní web bude např. v adresáři "www" pod hlavní doménou např. "www.pokus.cz" a druhý bude v adresáři "www-old" pod subdoménou "www.old.pokus.cz"
Každý z webu jede na jiném RS.
Je to možné nebo je to technicky nemožné ?
Dva weby na jednom webhostingu
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Dva weby na jednom webhostingu
Jestlize tvuj webhosting umoznuje vytvareni subdomen, nevidim v tom zadny problem. Subdomena je obsahove zcela nezavisla od hlavni domeny.
Ano, webhosting při jeho zřízení umožňuje vytvoření subdomény.
Takže byto nohlo dle mého laického pohledu mělo fungovat tak, že na jednom webhostingu bude jeden web pod hlavní doménou v jednom adresáři, budou se do tohoto adresáře odkazovat všechny potřebné cesty (samozřejmě že se musí nastavit) a pro subdoménu bude fungovat druhý web, v druhém adresáři a budou tyto dva weby na sobě nezávislé, neměly by se nijak jejich prostředí a nastavení ovlivňovat. Ale hlavní (pro mne výhodou bude), že budou na jednom místě a nebudu muset zřizovat dva webhostingy pro každý web zvlášť.
Je to správná úvaha?
Takže byto nohlo dle mého laického pohledu mělo fungovat tak, že na jednom webhostingu bude jeden web pod hlavní doménou v jednom adresáři, budou se do tohoto adresáře odkazovat všechny potřebné cesty (samozřejmě že se musí nastavit) a pro subdoménu bude fungovat druhý web, v druhém adresáři a budou tyto dva weby na sobě nezávislé, neměly by se nijak jejich prostředí a nastavení ovlivňovat. Ale hlavní (pro mne výhodou bude), že budou na jednom místě a nebudu muset zřizovat dva webhostingy pro každý web zvlášť.
Je to správná úvaha?
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jojo, určitě správná úvaha. Na úrovni FTP to budou dva rozdílné adresáře...sám subdomény nepoužívám, ale předpokládám, že právě subdoména bude mít na disku svůj adresář. Ještě jsi zmiňovala RS...že by redakční systém? Pak tedy bude součástí webu i databáze - doporučuji ověřit možnosti u webhostingu, ne každý umožňuje vytvořit více databází...jiný zas více databází umožňuje, ale omezuje počet připojení do db v 1 chvíli.
Jiným řešením by byl serverhosting, nějaký levný virtuální server a na něm provozovat oba weby samostatně...na samostatných doménách.
Jiným řešením by byl serverhosting, nějaký levný virtuální server a na něm provozovat oba weby samostatně...na samostatných doménách.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
když nepůjdou 2 databáze tak se to dá vyřešit i pomocí prefixů u tabulek - v instalaci RS se zvolí 2 různé
subdoména má většinou jiný adresář než jiná subdoména, záleží na autorovi webu
subdoména má většinou jiný adresář než jiná subdoména, záleží na autorovi webu
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Souhlas, pokud by byla databáze jen jedna, prefixem lze řešit také.
Děkuji.
ano jedná se RS - redakční systém.
Asi by mohl být problém v databázích. Jedná se o dva weby a každý pod jiným redakčním systémem. Jeden pod nějakým starým a druhý pod Joomlou.
Zkusím ještě jednou kontaktovat poskytovatele webhostingu - vybrala jsem Forpsi, zda to půjde. V jejich nabídce webhostingu je při zadávání možností a požadavků na webhosting objednat dvě databáze MYSQL, objednat subdoménu k hlavní doméně.
ano jedná se RS - redakční systém.
Asi by mohl být problém v databázích. Jedná se o dva weby a každý pod jiným redakčním systémem. Jeden pod nějakým starým a druhý pod Joomlou.
Zkusím ještě jednou kontaktovat poskytovatele webhostingu - vybrala jsem Forpsi, zda to půjde. V jejich nabídce webhostingu je při zadávání možností a požadavků na webhosting objednat dvě databáze MYSQL, objednat subdoménu k hlavní doméně.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
hm Forpsi, tak to doporučuju vybrat banku
tam se platí za subdoménu, email, databázi, divim se, že ne za podporu
tam se platí za subdoménu, email, databázi, divim se, že ne za podporu
iPhone XS
iPhone XS
u forpsi jsme zatím byla spokojená, když jsem potřebovala něco vyřešit měli i ochotnou podporu 24hod. je pravda že vše - subdoména, další dtabáze, je za poplatek, ale nejsou to na druhou stranu horentní sumy v řádů stovek ale desetikorun. Tak jsem ažt ak moc nehledala jiný.
Dororučíte jiný levnější, kde pojede "bezproblémově RS Joomla"?
Dororučíte jiný levnější, kde pojede "bezproblémově RS Joomla"?
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jako webhosting? třeba wedos, kvalitou asi na stejný úrovni, ale nějak jim tam nefaká dobře připojení k databázi - při prvním shlédnutí stránky se stránka načítá třeba 7sekund a potom už jen do sekundy
iPhone XS
iPhone XS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi