Notebook se nerozjede
Notebook se nerozjede
Zdravím, mám problém s notebookem (asus, OS windows XP). Včera večer jsem jej dal do spacího režimu (pokud vím tak otevřené bylo jen okno prohlížeče). Při přecházení do spánku to vypadalo, jako by se sekl, protože po 5 minutách pořád svítila černá obrazovka s loading, kde byla naběhlá jen jedna čárka.. no já ho jednoduše sklopil, ať si pokračuje dál, nebo se vypne a mě už nesvítí do postele. Ráno, když jsem ho zapnul, mi naběhla pouze úvodní stránka ASUS a pak stránka viz příloha, po které se dále nic neděje. Problém je že na mačkání esc, F2 , či jiných F(x) pc nereaguje. Prostě naběhne stránka v příloze a pak ho můžu tak maximálně vypnout. Neznám nějaké jiné klávesy co by mi mohli pomoc, takže budu rád za jakýkoli konstruktivní tip, jak se posunout do světa windows. 

- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Notebook se nerozjede
Co se podívat na poslední dva řádky? 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Mas to tam napsane
Vadny harddisk - vymenit, nainstalovat znova operacni system
Vadny harddisk - vymenit, nainstalovat znova operacni system
takže jediná šance je znova přeinstalovat OS? Já pořád věřil, že to půjde i nějak jinak :/. Znamená to, že příjdu o všechna data na disku, kde je OS nainstalován?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Umíš číst? Vyměnit disk a pak instalovat nový systém. Pokud je disk mrtvý, tak data budeš těžko tahat. Jinak nabootovat live CD linuxu a data se pokusit přetáhnout...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
...jen jsem chtěl vědět jestli někoho z profíků napadne víc, než jen "vyměň disk a nainstaluj všechno znovu - máš to tam napsané". Potřebuju ta data.
-
- Pohlaví:
Píše ti co máš udělat:
Jinak nabootovat live CD linuxu a data se pokusit přetáhnout...
Pokud disk funguje natolik, ze z nej data pujdou dostat tak kup novy disk, nainstaluj system, pripoj ten stary pres USB rozhrani a skopiruj co pujde
Pokud je ve stavu ze z nej nic precist nepujde nebo nebude fungovat vubec - tak jedine firma na zachranu dat (4.000-100.000 Kc dle rozsahu poskozeni). Podle chybove hlasky to zatim vypada, ze by mohl byt funkcni natolik, ze by slo nektera data precist (necitelna casto byva pouze ta cas, odkud se startuji Windows, tedy ta nejpouzivanejsi).
O tom ze ta data z disku chces nebylo ani slovo, pozadavek byl zprovoznit Windows, a to bez vymeny disku nepujde
Pokud je ve stavu ze z nej nic precist nepujde nebo nebude fungovat vubec - tak jedine firma na zachranu dat (4.000-100.000 Kc dle rozsahu poskozeni). Podle chybove hlasky to zatim vypada, ze by mohl byt funkcni natolik, ze by slo nektera data precist (necitelna casto byva pouze ta cas, odkud se startuji Windows, tedy ta nejpouzivanejsi).
O tom ze ta data z disku chces nebylo ani slovo, pozadavek byl zprovoznit Windows, a to bez vymeny disku nepujde
Aby to tu bylo kompletní, tak napíšu i řešení a happy end. Jelikož řešení tady v diskuzi nepadlo, třeba se i někdo chytne za hlavu, jak to celé bylo triviální a jak byl hloupý, že by hned kupoval nový hard disk, bootoval něco v linuxu, atd.. Stačilo vypnout diagnostiku SMART
a notebook se normálně rozjel do windows
data zálohované.. pěkný den přeju 

- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jenže vypnutí smart diagnostiky problémy nevyřeší, jen Ti je to nebude vypisovat. Inu ten disk stejně klekne, je to jen otázka času.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

-
- Pohlaví:
Přesně tak, disk je vadný a dříve nebo později už notebook nespustíš. Tvoje řešení je podobné tomu, jako bys u auta odpojil kontrolku nádrže. Benzín stejně dojde, jenom bez varování. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2390
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
21 říj 2024 20:23