Zdravím,
zkoušel jsem si nahrávat obrazovku a stále se mi nedařilo udělat ostrý obraz. Poté jsem zjistitl, že to přehrává neostře pouze windows media player, to bylo potom dobré, hezky ostré. Bohužel pár sekund zabírá několik MB. Tak jsem zkoušel konverzovat, mezi různými formáty a kodeky, bohužel bez úspěchu, vždy to žačne být neostré. Jaký mám zvolit formát a kodek, aby se mi zmenšila velikost a obraz zůstal ještě ostrý? Nějaké malé zhoršení kvality bych snesl.
Děkuji
Kodek video - vysoká kvalita
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Kodek video - vysoká kvalita
Čemu říkáš -aby se mi zmenšila velikost a obraz zůstal ještě ostrý?
Jde mi o to, aby to bylo co nejlepší. Když mám video bez konverze, tak je text hezky ostrý, jinak je trochu mázlí.
Jestli to ale chceš nahrávat na Youtube nebo podobně, tak oni tu kvalitu stejně shodí úplně dolů. Jinak obecně vždy dávám maximální kvalitu a výsledek je vždy dobrý. Teď používám Xvid MPEG-4 Codec a předtím jsem používal ffdshow.
No, YouTube mi to vůbec neshodil kvalitu dolů. Mě zůstala poměrně dobrá. Ale díky.
Youtube že neshodí kvalitu dolů? Ale kdeže! Stačí tam nahrát video o velikost třebas 1 GB a uvidíš jak to srazí! Čím vyšší velikost tím více to deformují.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
YT ti trochu sníží bitrate takže pokud s tím chceš počítat, můžeš dám vyšší a pak to na kvalitě ani nepoznáš. Nevím co si představuješ, že video bude mít 10MB a bude ve FHD? Záleží na konkrétním videu, videa z natáčení obrazovky, pokud to není hra, nemusí mít vysoký bitrate. Co se komprese týče, nejvhodnější by asi bylo zvolit kodek H.264 do kontejneru MP4. Poměr zachování kvality a komprese je výborný a můžeš to i případně nahrát na to YT. Napiš, v jakém rozlišení natáčíš, čím natáčíš, co natáčíš, jak je video dlouhé no a na kolik by sís představoval výslednou velikost. Pak ti poradím víc... 

-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A kdo ti brání v tom,že upravíš video do požadovaného formátu a kvality a pak přidáš text?
netlučhubujte a mluvte k tématu...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3681
-
od Magda123