Nahrávání z videorekordéru do PC Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nahrávání z videorekordéru do PC

Příspěvekod guest » 14 úno 2011 18:17

Kabelovka - moje chyba. Video má danou frekvenci, tuším 31-35MHz /jistota žádná/. Tato frekvence se dá možná nějak redukovat někjakým, ale ne free softwarem-

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 úno 2011 18:25

Frekvence videa se nechá v určitém rozsahu lehce měnit, tady o to ale nejde. Uživatel ani nebyl schopný nastavit frekvenci videa v programu, aby zachytil obraz. Pokud ovšem tuner není čistě DVB-T a nesnaží se naladit analogové video ...

hovorka
nováček
Stav:

Příspěvekod hovorka » 14 úno 2011 22:44

Vidím, že se tu den neobjevím a rozjede se slušná diskuse :-) Díky panu"X" za moderování.
Napřímo z koaxiálu video ani nezobrazím, to mi šlo na starém počítači a kartě pod Win XP, ovšem to byly taky doby analogu. Aktuálně nemám problém nahrávat komprimovaně z televize i se zvukem, problém je až v režimu CVBS z videorekordéru.
Ve Směšovači se mi Line-in nezobrazuje, mám tam Google Crome a právě WinFast Wizard, všechno vyjeté a v pořádku. V nastavení zvukovách zařízení hlásí Vstup OK. Dotaz na "samotarrk"- takže ti zvuk nejde ani "když to vrazíš na zvukovku"? To je právě nejhorší, že ve WinFastu se toho nedá moc nastavit.
Chris TV tedy nic neřeší, nebo existuje nějaká plná verze, která by měla fungovat?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 úno 2011 23:21

Ano, existuje plná verze, ale vypadá to, že pouze za peníze. Když jsem se snažil plnou verzi přesvědčovat, aby fungovala i bez peněz, tak mi mrška vypínala počítač, stačilo ji jen spustit a počítač se kompletně povypínal :lol:

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 15 úno 2011 00:54

hovorka píše:Ve Směšovači se mi Line-in nezobrazuje

A je problém nastavit to? V tom je problém. V systému je to vypnuté. Windows je nadřazen všem ovladačům a softwarům. Ovládací panely - zvuk ... viz. screen. Potom se ti tato volba v záložce AUDIO ukáže i ve WinFast. V tvém případě nejspíš jako Realtek Audio.
Přílohy
zvuk.jpg
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

hovorka
nováček
Stav:

Příspěvekod hovorka » 25 úno 2011 22:23

Takhle podobně se mi to zobrazuje s tím Realtek H.D. Audio. V souvisloti s tím nadhodím další problém- mám zapojený mikrofon, vše hlásí OK, můžu nahrávat zvuky, ale na Skypu mikrofon nejde a z reproduktorů je slyšet šumění.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 25 úno 2011 23:59

Ve Skype se nechá vybírat z různých zdrojů a zařízení, asi nemáš to pravé ořechové :smile:

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 26 úno 2011 00:14

U některých zvukovek lze mít zapnutý buď jen mikrofoní vstup a nebo line-in. Míval jsem dosti podobnou (ale jen analogovou) TV kartu a ta mě sama mikrofon vypínala a zapínala line-in. Musela ven, jelikož v nový základovce prostě nefungovala.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 26 úno 2011 00:54

Tak v ovladači / software TV tuneru lze také vybrat vstup, proto asi to přepínání. Já mám analogový TV tuner propojen místo Line-In (který mám nejspíš odpálený) do mic vstupu a zeslaben, funguje to naprosto stejně, až na to, že mi to takto blokuje mikrofon.

hovorka
nováček
Stav:

Příspěvekod hovorka » 24 bře 2011 20:15

Omlouvám se za pozdní reakci, měl jsem toho moc. Aktuální situace se zvukem je taková, že když mám zapojený mikrofon a nahrávám v Záznam zvuku, nahraje se hodně zkreslený a zeslabený zvuk (někdy nejdřív OK a postupně se za pár sekund zkreslí). Na Skypu se mi v testovacím hovoru vrátil podobný. Mikrofonem to není, zkoušel jsem dva. Zřejmě něco se zvukovou kartou? Mám soubežně zapojený Line- in z TV karty, ale ten na to nemá vliv a ve Správci zařízení jsou zapnuté oba. Ve Skypu mám jako Zvukové zařízení- Mikrofon vybrán právě Mikrofon.

DSman
nováček
Stav:

Příspěvekod DSman » 14 črc 2012 20:56

Ahojte, nikde jsem o tom nic nenašel, tak zkusím rozšířit tohle vlákno. Při pokusu o nahrávání z videorekordéru je obraz na pc černobílý. Používám k propojení USB video grabber, tedy 3x cinch a z videorekordéru SCART redukci na cinch. Formáty videa (PAL-B, PAL-M, PAL-N, NTSC....) mám pronastavované křížem krážem, ale stále černobílé. Nepoužívám S-Video, takže by mi snad měly odpadnout problémy s propojováním PINů na SCARTu (i když to mám taky odzkoušené s jedním starým kouskem, když jsem ještě dávno připojoval PC k TV právě přes S-Video...). Ovladače mám snad nainstalované správně když obraz (i když jen čb) a zvuk fungují...??? Nemá s tím prosím někdo zkušenosti? Děkuji za všechny rady...

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Nahrávání z videorekordéru do PC  Vyřešeno

Příspěvekod mmmartin » 14 črc 2012 21:20

Rozšiřování vláken se tady zas tak moc nenosí. Založ si prosím vlastní vlákno.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”