Prosim o kontrolu. Pc se stale restartuje, zrejme vir. Diky Vyřešeno

Místo pro vaše HiJackThis logy a logy z dalších programů…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Formule
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Prosim o kontrolu. Pc se stale restartuje, zrejme vir. Diky  Vyřešeno

Příspěvekod Formule » 17 črc 2012 17:00

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 16:50:46, on 2012-07-17
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Unable to get Internet Explorer version!
Boot mode: Normal

Running processes:
X:\i386\system32\csrss.exe
X:\i386\system32\services.exe
X:\i386\system32\lsass.exe
X:\i386\system32\cmd.exe
X:\i386\system32\svchost.exe
X:\i386\System32\svchost.exe
X:\i386\explorer.exe
H:\HBCD\HBCDMenu.exe
X:\i386\system32\keybtray.exe
X:\i386\system32\spoolsv.exe
B:\Temp\HBCD\AutoMountDrives.exe
B:\Temp\HBCD\Opera\Opera.exe
B:\Temp\HBCD\Opera\profile\temporary_downloads\hijackthis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
R3 - Default URLSearchHook is missing
O10 - Broken Internet access because of LSP provider 'x:\i386\system32\rsvpsp.dll' missing
O13 - DefaultPrefix:
O13 - WWW Prefix:
O13 - Home Prefix:
O13 - Mosaic Prefix:
O13 - FTP Prefix:
O15 - ProtocolDefaults: '@ivt' protocol is in My Computer Zone, should be Intranet Zone (HKLM)
O15 - ProtocolDefaults: 'file' protocol is in My Computer Zone, should be Internet Zone (HKLM)
O15 - ProtocolDefaults: 'ftp' protocol is in My Computer Zone, should be Internet Zone (HKLM)
O15 - ProtocolDefaults: 'http' protocol is in My Computer Zone, should be Internet Zone (HKLM)
O15 - ProtocolDefaults: 'https' protocol is in My Computer Zone, should be Internet Zone (HKLM)
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - X:\i386\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - X:\i386\system32\browseui.dll
O23 - Service: DCOM Services (DcomLaunch) - Unknown owner - svchost.exe (file missing)
O23 - Service: ImDisk Virtual Disk Driver Helper (ImDskSvc) - Olof Lagerkvist - X:\i386\system32\imdsksvc.exe

--
End of file - 2305 bytes

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Prosim o kontrolu. Pc se stale restartuje, zrejme vir. D

Příspěvekod jaro3 » 17 črc 2012 23:05

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600) to máš bez Service Packu?

Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni na select all found, poté:
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected. Poté klikni na Main (hlavní stránku ) a klikni na Empty Selected.
Po vyčištění klikni na Exit k zavření programu.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranění historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache, cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer, Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit dočasné soubory Windows, vysypat koš atd.

Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware a Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware, pokud jo tak klikni na tlačítko konec
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a nech vybranou možnost Provést rychlý sken a klikni na tlačítko Skenovat
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška tak klikni na OK a pak na tlačítko Zobrazit výsledky
- pak zvol možnost uložit log a ulož si log na plochu
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Vlož sem pak obsah toho logu.

Pokud budou problémy , spusť v nouz. režimu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Formule
nováček
Stav:

Příspěvekod Formule » 18 črc 2012 09:28

Pocitac se mi restartuje pokazde, kdyz ho chci zapnout. Do nouzoveho rezimu se nedostanu. Pro upresneni - restartuje se pri nacitani loga windows - behem asi dvou vterin a hodi modrou odrazovku s kody, ktere jsem nestacila prepsat. Jedine, co mi jde, je spustit pres boot menu Hirens Boot CD / a tam spoustim MiniXP. Takze mam ty programy projet v tomhle MiniXP nebo je moznost se nejak dostat do pc? :-(
Antivir mi nasel trojana, kdyz jeste sel normalne pc, dala jsem odstranit, ale dalsi den jsem pc uz nezapla... ted koukam na ten log - proveden na pc v tom reyimu MiniXP - a vir se tam stale. Potrebovala bych se dostat do toho hlavniho pc nebo aspon do nouzoveho rezimu, ale nejde to. Kdyz odstranim vir v MiniXP, odstrani se i tom hlavnim pc, kdyz k puvodnim slozkam odsud pristup mam? :huh:
Log>
Malwarebytes Anti-Malware 1.62.0.1300
www.malwarebytes.org

Verze databáze: v2012.07.18.03

Windows XP x86 NTFS
Internet Explorer 6.0.2800.5512
SYSTEM :: MiniXP-524 [administrátor]

2012-07-18 09:33:16
mbam-log-2012-07-18 (09-39-04).txt

Typ: Rychlá kontrola
Nastavení kontroly povoleno: Paměť | Po spuštění | Registr | Systémové soubory | Heuristická analýza Extra | Heuristická analýza Shuriken | PUP | PUM
Nastavení kontroly zakázáno: P2P
Kontrolované objekty: 96888
Uplynulý čas: 15 sekund

Nalezené procesy v paměti: 2
X:\I386\System32\keybtray.exe (Malware.Packer.Gen) -> 1640 -> Žádná instrukce nebyla provedena.
B:\Temp\HBCD\Opera\opera.exe (Trojan.Downloader) -> 1168 -> Žádná instrukce nebyla provedena.

Nalezené moduly v paměti: 1
X:\I386\System32\wzcsvc.dll (Trojan.FakeAV) -> Žádná instrukce nebyla provedena.

Nalezené klíče v registru: 4
HKCR\CLSID\{3F4DACA4-160D-11D2-A8E9-00104B365C9F} (Malware.Packer.Gen) -> Žádná instrukce nebyla provedena.
HKCR\TypeLib\{3F4DACA7-160D-11D2-A8E9-00104B365C9F} (Malware.Packer.Gen) -> Žádná instrukce nebyla provedena.
HKCR\Interface\{3F4DACA0-160D-11D2-A8E9-00104B365C9F} (Malware.Packer.Gen) -> Žádná instrukce nebyla provedena.
HKCR\VBScript.RegExp (Malware.Packer.Gen) -> Žádná instrukce nebyla provedena.

Nalezené hodnoty v registru: 0
(Žádné škodlivé položky nebyly zjištěny)

Nalezené datové položky v registru: 1
HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer|NoSMHelp (PUM.Hijack.Help) -> Špatný: (1) Dobrý: (0) -> Žádná instrukce nebyla provedena.

Nalezené složky: 0
(Žádné škodlivé položky nebyly zjištěny)

Nalezené soubory: 7
X:\I386\System32\wzcsvc.dll (Trojan.FakeAV) -> Žádná instrukce nebyla provedena.
X:\I386\System32\keybtray.exe (Malware.Packer.Gen) -> Žádná instrukce nebyla provedena.
B:\Temp\HBCD\Opera\opera.exe (Trojan.Downloader) -> Žádná instrukce nebyla provedena.
X:\I386\System32\msxml2.dll (Malware.Packer.Gen) -> Žádná instrukce nebyla provedena.
X:\I386\System32\vbscript.dll (Malware.Packer.Gen) -> Žádná instrukce nebyla provedena.
X:\I386\System32\fdco1.dll (Malware.Packer.GenX) -> Žádná instrukce nebyla provedena.
X:\I386\System32\sfcfiles.dll (Trojan.Patched) -> Žádná instrukce nebyla provedena.

(konec)

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 18 črc 2012 10:04

. Takže spusť znovu MbAM a dej Scan
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška tak klikni na OK a pak na tlačítko Ukaž výsledky
- ujisti se že máš zatrhnuté všechny vypsané nálezy a klikni na tlačítko Odstranit označené
- když skončí odstraňování tak se ti zobrazí log, tak ho sem dej.
- pak zvol v programu OK a pak program ukonči přes Exit
Můžeš sem pak vložit nový log z MbAM.

Stáhni si z jiného PC Kaspersky Rescue Disk 10

Soubor .iso vypal na CD v tomto programu:
http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/
Při startu windows drž klávesu Delete a dostaneš se do BIOSu. V něm , na záložce BOOT, změň boot na prvním místě na CD/DVD. Potvrď změnu (Save and Exit).
Po restartu se na chvíli objeví BIOS a poté černá obrazovka ,nahoře s textem:
Boot z CD/DVD pokračujte libovolnou klávesou- nějakou hned stiskni.
Pak se již nabootuje Kaspersky Rescue Disk. V tomto programu můžeš odstranit viry, spyware nebo jiný nebezpečný a škodlivý software.
Měl by si vybrat myslím tu druhou možnost od shora, pak vybrat :
All peripherialls ( to je všechny disky- oddíly), flešky, mechaniky, MBR atd.
Při pokračování trvá někdy dlouho černá obrazovka , vydrž , program stále pracuje.

http://www.softpedia.com/progScreenshot ... 00454.html
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/ ... Disk.shtml
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.

Formule
nováček
Stav:

Příspěvekod Formule » 18 črc 2012 10:13

Odstranila jsem ty malware, ale log mi to neukazalo - MbAM mi napsal, ze je pro uplne odstraneni potreba restart. Klikla jsem na ,ano, ale nic se nestalo :? , mam tedz restartovat pc rucne a pak ten program zkusit znova?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 18 črc 2012 12:27

Můžeš
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Formule
nováček
Stav:

Příspěvekod Formule » 18 črc 2012 13:23

Tak jsem zase na začátku... Stáhla jsem si to CD a chtěla jsem ho dát do pc a rozjet bootování, ale počítač jen začal hučet, monitor se zapl jenom na krátkou chvíli, kdy mi jen napsal, že je pod proudem, ale pak obrazovka zčernala a nic. Myš ani klávesnice nereaguje, nedostanu se ani do Biosu, prostě nikam. \na obrazovce nic není :-( Tohle mi dělal i před týdnem, pak se mi ho podařilo rozjet a smazala jsem nalezené viry v tom Mini Windows XP (psala jsem o tom výše), ale teď jsem opět tam, kde jsem byla

EDIT: Pc se zase "rozjel" - resp. dostanu se do Biosu, ale windows nenačtu, pc se dokola restartuje. Zkusím tam dát znovu ten Kaspersky rescue disk.

Formule
nováček
Stav:

Příspěvekod Formule » 18 črc 2012 14:41

Tak jsem se nějakým způsobem dostala ke scanu všech objektů, jde to šíleně pomalu, tak až to bude hotové, dám vědět, co z toho vypadlo :)

Formule
nováček
Stav:

Příspěvekod Formule » 18 črc 2012 20:23

Nejnovější zprávy: v pc se našel trojan, vymazala jsem ho, nicméně pc stále nejde. Restartuje se stále dokola, a když zakážu restartování při selhání, ukáže se modrá obrazovka s čísly: STOP 0x00007b (0xf78a6524, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000). Jsem už na dně s nervama :D Nějaké nápady, co s tím je?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 19 črc 2012 00:51

Sken trvá dlouho , chce to vydržet...

Až budeš hotova , napiš.

http://support.microsoft.com/kb/324103/cs

Pokud se nedostaneš do systému:

Vlož instalační CD..

http://support.microsoft.com/kb/314058/cs

Formule
nováček
Stav:

Příspěvekod Formule » 19 črc 2012 13:49

Kontrola provedena, nic spatneho to nehlasilo. Nicmene pc stale nejde. Stale to same STOP 0x00007b (0xf78a6524, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000)... A instalacni CD jsem zkousela a vubec nic se nenacetlo, akorat se to znovu restartovalo. V registru mi ten vir smazal nektere polozky jako safeboot, ale kdyz to opravim v MiniXP, tak po restartovani to tam zase neni. Potrebovala bych ten pc aspon zapnout do stavu nouze nebo tak, ale proste me to nepusti....

EDIT: Nakonec CD zase zapracovalo, pokusila jsem se preinstalovat OS, ale behem pripravy to zase spadlo a napsalo chybu: stop 0x0000007b (0xf78d2524, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000).
Tak uz fakt nevim. Preinstalace bylo posledni eso v rukavu. Dalo by se jeste neco udelat?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 19 črc 2012 22:31

Vypadá to HW problém , špatný disk , RAM nebo zdroj.

Hiren's Boot CD 15
http://www.slunecnice.cz/sw/hiren-s-boot-cd/stahnout/

Stáhni a vypal Hirens Boot CD na CD
Soubor .iso vypal na CD v tomto programu:
http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/

http://www.hirensbootcd.org/download/
Nabootuj z tohoto CD.
Jsou tam programy na otestování PC , zkontroluj tím disky , RAM atd.

Zpět na “HiJackThis”