Jak nabootuji flashku? Vyřešeno
- Scanner
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak nabootuji flashku?
Zdarec, měl jsem PC s Windows XP a chtěl jsem reinstalovat na 7 ale nemám DVD mechaniku, mám pouze CD. Tak jsem se to snažil reinstalovat přes flashku ale nikdo jsem to nedělal tak jsem nevěděl co mám udělat. I vzal jsem DVD a pouze jsem ho překopíroval. Pak jsem spustil instalaci přes spuštěný systém nainstaloval jsem je úspěšně. No jo ale nenaformátoval jsem HDD a všechny ty šmejdy my tam zůstaly a vytvořila se my ještě složka windows.old a tam mám úplně všechno čeho jsem se chtěl zbavit. Když jsem změnil nastavení v biosu a na první místo jsem dal flash pořád se my to nechce spustit ale začne se načítat systém. Já si myslím že to bude právě tím že jsem to jen zkopíroval. Jak mám docílit toho aby se my spustil ten boot z toho USB? Díky moc
When You smoke herb it reveals you to yourself. All the wickedness you do is revealed by the herb - it's you conscience and gives you an honest picture of yourself.
---------- Robert Nesta Marley ----------
Re: Jak nabootuji flashku?
Naposledy upravil(a) Shorty dne 17 črc 2012 22:30, celkem upraveno 2 x.
Acer Aspire V15 Nitro II (VN7-592G-56MS)
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
NVIDIA GeForce GTX 960M 4GB GDDR5
SSD Crucial BX200 - 480GB
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
NVIDIA GeForce GTX 960M 4GB GDDR5
SSD Crucial BX200 - 480GB
1. V Příkazovém řádku spusť nástroj pro správu disků příkazem „diskpart„.
2. Dále: „list disk„. Z tabulky si poznamenej číslo disku odpovídající Flash Disku
3. Zadej příkaz „select disk 1„ kde číslo 1 na konci příkazu odpovídá číslu Flash Disku
4. Postupně jeden po druhém zadej následující příkazy:
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=ntfs quick
assign
exit
poté celý obsah DVD nakopíruj na Flash Disk
2. Dále: „list disk„. Z tabulky si poznamenej číslo disku odpovídající Flash Disku
3. Zadej příkaz „select disk 1„ kde číslo 1 na konci příkazu odpovídá číslu Flash Disku
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=ntfs quick
assign
exit
- Scanner
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám stolní PC. Zítra zkusím tyto rady pak se když tak ještě ozvu. Díky
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Črc 2012 00:32) ---
Protože ten návod od Shorty my přišel o hodně jednoduší než od VaiDex udělal jsem to podle něj. Vytvořil ISO a pomocí toho programu nahrál na flashku, bohužel bez výsledně. Z tí flashky se my sice stal instalator který můžu normálně při zapnutém PC spustit ale ani za boha nemůžu načást boot. Zvolím flasku k bootování chvilku ho hledá a pak se spustí zase z HDD. Přitom normálně z CD to booty bere. Nevíte nějaký alternativní způsob jak to nastavit?
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Črc 2012 00:32) ---
Protože ten návod od Shorty my přišel o hodně jednoduší než od VaiDex udělal jsem to podle něj. Vytvořil ISO a pomocí toho programu nahrál na flashku, bohužel bez výsledně. Z tí flashky se my sice stal instalator který můžu normálně při zapnutém PC spustit ale ani za boha nemůžu načást boot. Zvolím flasku k bootování chvilku ho hledá a pak se spustí zase z HDD. Přitom normálně z CD to booty bere. Nevíte nějaký alternativní způsob jak to nastavit?
When You smoke herb it reveals you to yourself. All the wickedness you do is revealed by the herb - it's you conscience and gives you an honest picture of yourself.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Smaz Windows.old a mas vystarano. Tvoje deska treba bootovani z USB vubec nepodporuje.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
VaiDex píše:1. V Příkazovém řádku spusť nástroj pro správu disků příkazem „diskpart„.
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=ntfs quick
assign
exit
To ale nelze provádět z XP, které neumí pracovat s oddíly na flash disku.
Nicméně bych doporučil tyto kroky provést (např pod Vista nebo někde u kamaráda pod W7), většinou diskpart funguje. A následně pomocí Windows DVD/USB tool dodělat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Nevěděl jsem, že se u XP nedá použít diskpart a pracovat s flash diskem. Neměl jsem možnost si to u XP vyzkoušet jelikož jsem si takhle flash disky začal připravovat až s příchodem Windows 7. Každopádně tohle funguje
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Používá se i pod XP, ale jen pro klasické pevné disky.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Scanner
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já mám 2 počítače. Na jednom XP a na druhém 7. Když jsem to zkoušel na tom novém kde mám 7 tak to krásně šlo. Na tom sterém se začne načítat boot a pak se spustí OS. Jestli to nebude tím jak psal zeus že my základní deska nepodporuje bootování z USB ale zase je divné když jsem reinstaloval z systému, několikrát proběhl restart a automaticky to tu flashku spustilo. Nemohl by jsem třeba mít někde v biosu zakázáno? Pokud si myslíte že ano prosím poraďte kde to tam mám najít a co kdyžtak změnit. Děkuji
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ono ta instalace po restartu bootuje VZDY z HDD, flesku uz pouziva pouze ke cteni dat (tedy jako 'obyc' USB disk).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- Scanner
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak nabootuji flashku? Vyřešeno
Taky díky. Na PC si teda budu muset nechat XP ale co koupím si DVD mechaniku a bude to v pohodě. Všem děkuji za rady.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”