Dobrý den,
dnes jsem si zakoupil nové RAMky. Celkově jich tedy mám v PC 16GB. MB je podporuje. Problém je v tom, že když jsem měl zapojeny jen ve dvou slotech 2x4GB tak vše jelo v pořádku. Ale když zapojím třetí a čtvrtou tak PC už nenajede. Zkoušel jsem je vylučovac metodou, jestli nejsou nějáké vadné, ale všechny fungují. Ale když je zapojím tři(12GB) nebo 4(16GB) PC se nerozběhne. Jen problikne monitor a nic se neděje. Nepískají ani nic podobnho. Je možné, že by mohla být vadná MB?
Děkuji za případné rady
nefungují RAM Vyřešeno
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
nefungují RAM Vyřešeno
GIGABYTE B460M AORUS PRO, i5 10400F+FERA3, MSI GeForce RTX 2070 SUPER VENTUS, 16Gb Ram Patriot Viper4 Blackout Series, GIGABYTE P650B, SSD Kingston A2000 500GB, Win10 Pro
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nefungují RAM
Vzájemně si nesednou (nepíšeš jaké to jsou). Zkus flash BIOSu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
no jelikož mám doma 4x PNY a 2x Kingstony a zkoušel jsem je i párovat navzájem(4x PNY, 2x KS a 2x PNY). Jely, doku jsem tam měl jen dvě ramky.. Když jsem je tam da 3 nebo 4 tak to už nenajelo. Teď mě neco trklo. Koukl jsem do manuálu MB a tam jsem našel jednu tabulku , která pravděpodobně píše o tom, že pokud vložím 4x dimm tak můžu použít jen jednostranné. Je to taky možnost? To by mě moc nepotěšilo :-)
GIGABYTE B460M AORUS PRO, i5 10400F+FERA3, MSI GeForce RTX 2070 SUPER VENTUS, 16Gb Ram Patriot Viper4 Blackout Series, GIGABYTE P650B, SSD Kingston A2000 500GB, Win10 Pro
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Navod by mel byt prvni misto, kam se obratis se svym problemem...
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
no to v každém případě, ale tudle tabulku jsem předtím nějak přehlíd...
Zpět na “Problémy s hardwarem”