Zdravím :-) Kamarád se na mě obrátil s radou co má dělat když mu nejde zapnout PC ..... Donesl ho ke mě a já zkusil vše co mě napadlo včetně Clear CMOS ale marně ..... zelená kontrolka na MB svítí jak má a signalizuje funkčnost ale po zapnutí PC se roztočí větráček na CPU na cca 1s nebo vůbec nevíte někdo kde může být chyba popřípadě jak ji odstranit . Ještě dodám že PC je staré cca 6 let
Předem díky :-)
Nejde zapnout PC
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Nejde zapnout PC
V podobných případech je třeba uvést celou sestavu včetně zdroje -typ a výkon/W.
Všechno odpoj. Nech tam jenom CPU, 1RAM a grafickou kartu. Zkus to zapnout. PC by měl naskočit a hlásit, že nemá z čeho bootovat. Následně připojovat zbytek (při vypnutém PC). Pokud se ani v tom základním sestavení nezapne je třeba nejprve zkusit jiný funkční zdroj.
Všechno odpoj. Nech tam jenom CPU, 1RAM a grafickou kartu. Zkus to zapnout. PC by měl naskočit a hlásit, že nemá z čeho bootovat. Následně připojovat zbytek (při vypnutém PC). Pokud se ani v tom základním sestavení nezapne je třeba nejprve zkusit jiný funkční zdroj.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejde zapnout PC
Udělali jsme to přesně jak si napsal ..... PC se ani tak nezapne ..... zase se roztoči větrák na 1s a pak nic ...... jdeme zkusit vyměnit zdroj :-)
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Črc 2012 19:19) ---
Ok vyřešeno ...... zdroj odešel do věčných lovišť
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Črc 2012 19:19) ---
Ok vyřešeno ...... zdroj odešel do věčných lovišť

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4131
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”